sunnuntai 30. elokuuta 2015

Kirppiskaaoksen keskeltäKotikirppis jatkuu ja jatkuu! Perjantaina piti olla keittiön siivouksen vuoro, mutta totesin, että kirppikselle menevää tavaraa on niin tolkuttomasti, että on pakko myydä rompetta alta pois ennen kuin kirppiskasaan lisää yhtään uutta tavaraa.

 
Säntillisesti kahdeksan päivän aikana siivottu koti pöllähti taas aikalailla, kun laittelin kirppisromppeita sillä tapaa järjestykseen, että joku voisi niitä jopa hypistellä. Perjantaina tein ensimmäiset kirppisilmoitukset nettiin, lauantaina lisäilin ja tänään olen taas pakertanut minkä kerkeän. Ihan kauhea vaivahan tästä on, mutta tavara kerrallaan rompe kaikkoaa meidän kotoamme. Kauppa käy tasaiseen tahtiin, ja kirppiskassa karttuu, vaikkakaan tavaran määrän vähenemistä ei todellakaan vielä huomaa. 


"Onpa teillä täällä tyhjää ja kaunista", ei ole sanonut kukaan ostaja. "Oho, teilläkö on muutto kesken", on sanonut useampikin oksennus suussa.

Nätillä kuvalla on niin paljon merkitystä kirppiskaupassa. Puiset palikat eivät tähän mennessä ole kiinnostaneet ketään olohuoneen nurkassa muovipussiin sullottuna, mutta värikäs ja kiva kuva netissä muodostaa heti jonon. Jono netissä; siitä minä tykkään. Vaikka kyllä silloin tulee mieleen, että olisiko sittenkin pitänyt panna euro enemmän.
 Olen samalla ryhtynyt stailaajaksi.

Montako mitattavaa uloketta löydät alla näkyvästä kuvasta?
  


Lautapelit tuntuvat menevän mukavasti kaupaksi, ja tänään koinkin ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin suurta onnea, kun sain neljässä kasassa aikaisemmin olleet pelit kasattua kahteen kasaan. Onpahan yllättävän koukuttavaa hommaa ottaa joka ikisestä nippelistä kuva ja tehdä  niistä kivoja kollaaseja. Yhtä aikaa kirppismyynti on mukavaa ja samalla aivan hirveän rankkaa touhua: kuvaaminen, hinnoittelu, ilmoitusten kirjoittaminen, kysymyksiin vastailu, tolkuton erinäisten asioiden mittailu ja noutoaikojen sopiminen. Tähän mennessä on tullut vastaan yksi ainoa ohareiden tekijä; muuten kaikki lupautuneet ovat saapuneet paikalle sovitusti. Ennätyksellisen onnistunutta nettikirppiskauppaa.


Samalla kun veivailen ja jumppaan tämän hirvittävän tavaramäärän keskellä, mietin joka hetki, miten kauheasti vaivaa ylimääräisestä tavarasta on. Kirppistili ei ropsahtele kukkaroon mitenkään itsestään, ja pian joutuu miettimään, miten loppusijoittaa jäljelle jäävän ydinjätteen. 


Tämä maailma on niin täynnä romua ja rompetta, ja tavaralla on niin vähän arvoa, että siitä eroon pääseminen on varsin vaivalloista puuhaa.


10 kommenttia:

 1. En kännykällä löytäny sun ilmoja torista paitsi sen jonka linkkasit :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, miten näitä on tarkoitus linkittää. Tämä linkki (jos menen siihen näkymään, jossa näen kaikki omat ilmoitukseni, näkyy otsikko "tili") ei varmaankaan johda mihinkään? http://www.tori.fi/tili

   Tässä on sisustusjuttuja; sieltä kyllä pitäisi nimimerkin kautta katsomaan kaikki muukin myynnissä oleva: http://www.tori.fi/pohjois-pohjanmaa/Varikkaita_sisustusjuttuja_21340635.htm?ma=1

   Poista
 2. Hyvin olet kuvat osannut ottaa kun niin hienolta kaikki näyttää. Se on kyllä totta, että mitä hienommin asettelee myytävät asiat, sitä nopeammin ne saa myytyä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä kuvilla on tosi iso merkitys. Muutama ostaja teki vielä uudet kaupat, kun laitoin uusia kuvia, vaikka samat tavarat olivat ensimmäiselläkin noutokerralla meillä esillä. Ei niitä rytöläjien keskeltä löydä.

   Poista
 3. Ihanan värikäs kaaos :D Tuonne olisi ilo sukeltaa ostoksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta ei ole enää kaaosta! Tosi paljon on tavaraa jo lähtenyt, pikkuisen on enää jäljellä :) No jos ei vaatteita lasketa.

   Poista
 4. Mä kyllä arvostan sua, kun jaksat elää noiden kasojen kanssa. Itse tyhjensin eilen kirppispöytäni ja toin tavarat kotiin. Parin tunnin päästä ylimääräiset vaatteet oli jo UFFin laatikossa ja muualle menevät tavarat autossa odottamassa aamua, koska en millään kyennyt katsomaan niitä olohuoneessa :D Mutta nyt on hirveä määrä tavaraa maailmalla ja kirppikseltä tuli mukava määrä käteistä, vaikka vaivaahan se hirveästi vaatii.

  Kuvat on kyllä kauniita ja alkaa tehdä mieli ostaa kaikkea, vaikkei tarvitsekaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi viikko sinne tänne! Nyt on viikko takana ja tosi hyvin tavara vähentynyt. Tänään päästiin jopa sohvalle loikoilemaan :)

   Huomenna haen pari pahvilaatikkoa, pakkaan vaatepaketin ja alan laitella pois lähtevää pusseihin.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!