keskiviikko 19. elokuuta 2015

Kangaskaappi tip topEiväthän vain raivausaiheiset postaukseni ala käydä pattiin? Niitä nimittäin piisaa; tämä raivauksesta raportoiminen on suorastaan puolet koko edistymisen ilosta!


Toissapäivänä oli vuorossa vaatehuone, eilen kankaat, tänään petivaatteet, työkalut, kosmetiikka ja pyykkihuolto. Tyhjennän yhden tilan kerrallan tavarasta ja lajittelen karsimistaan ja paikkaansa odottavat tavarat omiin kasoihinsa: ihan huomaamatta yhden lajin romppeet kertyvät yhteen paikkaan. Samalla kun raivaan läpi kaappeja, rankkaan tavaraa kirppiskasoihin. Olohuone toimittaa kirppiskasan virkaa ja alkaa pian täyttyä piripintaa myöten. Täytyy sanoa, että yhtään ylimääräistä vaatetta, kangaspalaa tai rompetta ei tämän jälkeen tule ikävä.


Valtava kangasmäärä kutistui luontevasti ja ilman luopumisen tuskia yhteen isoon, yhteen normaalikokoiseen ja yhteen oikein pieneen laatikkoon. Kaikki se holtiton kangasmäärä, joka oli tungettuna vähän sinne, tänne ja etenkin ullakolle, on nyt nätisti ja järjestelmällisesti viikattuna yhteen ainoaan kaappiin! Tarkemmin sanottuna kaapin puolikkaaseen. Uskomatonta. Olen kaappien raivaamisen ja kankaiden keskellä tommuuttelun jäljiltä yltä päältä pölyssä, mutta mieli on kepeä ja hyvä.

Kankaat on nyt lajiteltu järkevästi kangaslaadun ja käyttötarkoituksen mukaan: yhdellä silmäyksellä näkee, mitä kaappi sisältää ja mitä mistäkin voisi saada aikaiseksi. Toista se oli, kun kankaat olivat epämääräisissä pusseissa ja nyssyköissä mikä missäkin, etenkin varaston uumenissa.


Toinen puoli kaapista jäi tyhjäksi (siinä oli ennen lautapelejä ja sisustustekstiilejä). Ehkäpä askartelutavarat voisi laittaa sinne.


Kangasvarastoni vastaa nyt paremmin tarkoitustaan: kaikki jäljellä olevat kankaat ovat sellaisia, joista voisin oikeasti jotakin järkevää ommella. Tuntuupa mahtavalta omistaa vähemmän mutta tarkemmin harkittua tavaraa.


Tältä päivältä riittää jo, mutta huomenna jatkuu! Miten meillä voikaan kaappeja riittää?


10 kommenttia:

 1. Mahtava saavutus, oma kangasvarasto ei tule ikinä näyttämään tuolta. Ovat sentään samassa paikassa, mutta epämääräisissä nyssäköissä, kun eivät muuten mahdu. Laadun mukaan sentään olen lajitellut, mutta ikinä se oikea pussi ei löydy kun tarvitsee. Vein mäkin tänään pussillisen kirpparille, mutta sitten sain illalla lahjoituksena uuden pussillisen, että se siitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama kangas tuonne nyt vielä varastosta ujuttautui, mutta lopputulos on yhtä kaikki ihanan siisti ja järjestelmällinen. Varsinkin tilkukankaat ovat oikea murheenkryyni. Jatkossa yritän kyllä olla niiden kanssa todella tarkkana, enkä varsinkaan ala harrastaa mitään tilkkuaiheista ompelua.

   Poista
 2. Mä melkein ahdistun lukiessani näitä raivaus-postauksia :D Mut se vaan johtuu siitä, kun nämä muistuttaa, että tämä oma kotikin olisi melkoisen raivauksen tarpeessa! Mutta toivottavasti inspiroidun tästä samanmoiseen urakkaan :) Aika rankalla kädellä olet kankaitasi karsinut. Oikeasti mahtavaa, että osaa luopuakin jostain :) Mun on ehdottomasti otettava mallia sun siivous tarmokkuudestasi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin ahdistaa, kun raivaan. Varsinkin askartelutavaroiden raivauspäivä oli tosi karsea.

   Roskiin menee verrattain vähän tavaraa. Nukkavierut vaatteet laitan ilman muuta säälittä roskiin, kankaista saksin tilkkuja ja siitä tuli tosi paljon roskaa, mutta muuten sellaista roska-roskaa on tosi vähän. Ei mulla yhtään säälitä laittaa tavaraa tai kankaita kirpparille, kun ne sitten päätyvät seuraavan ihmisen käyttöön. Roskiin heittäminen olisi kamalaa :)

   Alapa siekin raivata ja tule sitten kertomaan edistyksestä :) Mulla oli nyt viikonloppu raivauksessa taukoa, ja jatkaminen tuntuu vaivalloiselta. Mistä sitä aloittaisi?

   Poista
 3. Ihana määrä kauniita kankaita :) Noista saakin loihdittua vielä vaikka mitä kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ja nyt kaikki kangaskaapin kankaat on sen verran isoja, että niistä saa vähintään ylä- tai alaosan ommeltua, jos ei koko vaatetta :)

   Poista
 4. Kaappien raivaaminen ja turhien tavaroiden kiertoon laittaminen on kyllä suorastaa terapeuttista :) itsekkin postasin juuri yhdestä meidän romulaarista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se ehdottomasti kyllä on! Kun kaaos on omassa kodissa pahimmillaan, voi käydä netistä katselemassa supersiististi järjesteltyjä kaappeja ja imeä inspiraatiota :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!