torstai 27. elokuuta 2015

16 kg kynttilöitä ja aika paljon enemmän kirjojaKahdeksas päivä ja loppu häämöttää iiiiihan justiinsa! (Poisluettuna keittiö, ullakko ja miehen tavarat, jotka käsitän omina maailmankaikkeuksinaan.)


Tänään olen käynyt läpi kirjat, lehdet, kynttilät, kynttilänjalat, lääkekaapin ja kylppärin peilikaapin. Enää on jäljellä koriste-esineiden läpikäynti, jotka nekin on kasattu yhteen paikkaan, ja sitten pääseekin jo uusiin sfääreihin järjestelemään.


Koska on niin mukava aloittaa päivä sillä, että pääsee laittamaan lajitellut tavarat siivottuun kaappiin, aloitin touhuamisen pojan huoneesta. Kirjoja löytyy myös muualta, ja järjestelin kirjoja niin, että makuuhuoneen vanha pikkukaappi tuli täyteen. Unohdin ottaa jälkeen-kuvan, mutta sen voi helposti jokainen kuvitella mielessään: kaapissa oli lopulta paljon kirjoja.

Olohuoneen hyllykön kirjat eivät edes mahtuneet yhdelle pöydälle. Kaikista kotimme kirjoista laitoin ullakolle pari vanhaa Aapista ja kirppiskasaan ihan muutaman kirjan. Sisustusaiheisia lehtiä ostan melko usein kirppareilta ja kaupastakin, ja laitan ne aina takaisin kiertoon.
 
 
Säilytettävieä lehtiä on kuitenkin melko läjä: käsityölehdet, Historia-lehdet, Retro-lehdet, olutaiheiset lehdet ja vanhat sarjakuvat jemmataan ikiajoiksi. Historia-lehtiä meillä oli ennestään vino pino isossa vetoketjullisessa laatikossa, jonka alimmaiseen nurkkaan ei ollut kukaan kurkistanutkaan moneen vuoteen. Löysin kasasta oman graduni (menee ullakolle muistolootaan) ja kauan kadoksissa olleen kameran käyttöohjekirjan. Ehkä nyt jopa luen sen? 
 
 
Tässä siivotessa ja järjestellessä kehittelen itselleni uutta elämänsuuntaa; uudessa elämässäni luen aina kaikki kameran käyttöohjekirjat, kaikki kirjahyllystämme löytyvät sivistävät teokset kuten Kaari Utrion varmasti valaisevan Suomen naisen tien (jotka jo kertaalleen tänään laitoin kirppiskasaan ja otin sitten taas takaisin, kun ajatus sivistyksen hylkäämisestä alkoi ahdistaa), neulon niin että reumatismi iskee ja väliaikoina askartelen muuten vain Hama-helmistä. 
 
 
Vitsi miten mukavaa elämästäni tulee nyt, kun olen ryhtynyt järjestelemään kotia.
 
Niille lehdille ostettiin tänään iso kasa lehtitelineitä. Kuva luvassa jäljempänä.

Pojan huoneen kirjat olivat odottaneet vuoroaan senkin päälle ladottuina. Aku Ankat ja pokkarit tuottavat päänvaivaa ja jäivät vielä odottelemaan paikkaansa. Mitä niille pitäisi tehdä?

Ja nyt on pojan kirjat taas järjestyksessä! Vaihdoin samalla järjestystä, ja mustan kaapin päällä oleva sinisävyinen Aava Helsingin taulu nojailee nyt kiinnittämättömänä miten sattuu. Jos joku joskus paiskoo ovea niin, että seinät helisevät – ei sillä, ettäkö meillä koskaan niin kävisi – ja samalla huutaisi pahimpia mahdollisia solvauksia, saattaisi taulu pudota alas. Kaikkeen mahdottomaltakin tuntuvaan on hyvä varautua, joten taululle on syytä miettiä parempi paikka.

Kipaisin jo keittiön puolella hakemassa siivouskaapista kynttilät ja kynttilänjalat astiakaapista. Niitä on aika paljon. Punnitsin, että kynttilöitä on yhteensä 16 kiloa. Vaikuttaa siltä, että me olemme nyt tästä lähtien ankarassa kynttilänostolakossa. Vaikutusta tehostaaaksemme alamme polttaa kynttilöitä niin vimmattuun tahtiin, että allaspalon riski kasvaa.


(Kuvasta muuten unohtui yksi lattiakynttilänjalka.)
 
Jos yhden kynttilän paloaika on joku 40 tuntia, niin kauankohan menee polttaa 16 kiloa kynttilöitä?

Laitoin tuikut papan vanhaan kahvipurkkiin. Nostan purkin enemmän hollille, jahka siivous ja kaikenlainen pöllyäminen on ohi.

Eilen laitoin cd-levyt pottulaatikkopöytään. Tänään haettiin uudet silikonipehmusteet koppuraksi menneiden tilalle, ja lasi saatiin taas paikoilleen. Taas yksi asia yliviivattuna tehtävien asioiden listalta!


Siirsin kirppiskasan toiselle seinämälle, että sain kirjahyllyn oikealle paikalleen heti, kun kirjatkin oli käyty läpi ja tommuutettu. Nyt olohuone (sitä kirppisseinämää lukuun ottamatta) alkaa jo muistuttaa ihmisasumusta.

Tadaa! Lehdet ja kaikki paikoillaan uusissa lehtikoteloissa! Kotoisasta ja mukavasta yleisilmeestä innostuneena nostin pitkään missä lie viruneen Block-valaisimenkin takaisin käyttöön.

 


Nostin myös Kivi-tuikut enemmän näkösälle mutta tarpeeksi kauas pupukaapin sisälle. Kastehelmetkin näyttävät kivoilta siellä. Saavat olla kaapissa pölyltä suojassa, kunnes koti on kunnossa.
Eilen kävin läpi urheilukamppeita sisältävän kenkälootan eteisessä. Kävin myös läpi kaavapaperit ja säästin vain sellaiset kaavat, jotka ovat oikeasti olleet tosi hyviä.

 
Aikaisemmin olen säilyttänyt kaavoja rullalle käärittynä niin, että ne on kiedottu kasaan kankaanpalalla. Kangaspala on siis samaa kangasta kuin se vaate, johon kaavaa on käytetty, joten yhdellä silmäyksellä näkee kaavan sisällön. Rullalle käärityt kaavat vievät minusta aika paljon tilaa, ja ne näyttävät ärsyttävän epäsiisteiltä, joten päätin kokeilla kaavojen säilyttämistä kirjekuorissa. Kuoren päälle on kirjoitettu kaavasta tietoja kuten lehden numero tai muutokset malliin. Teippasin kangaspalat kuoreen kiinni niin, että oikean kaavan löytäminen on mahdollisimman helppoa. 
 
Jos vielä jaksaisin, kävisin tänään läpi ne koriste-esineet. Sitten olisi taas huomenna puhdas pöytä, jolta aloittaa.


14 kommenttia:

 1. On teille tuota tavaraa tosiaan kertynyt jonkin verran. Täytyy kyllä nostaa hattua sulle, että noin reippaana jaksat käydä niitä läpi. Voisitko ihan hitusen verran tuota energiaa lähettää tänne Espoon suuntaan, minun pitäisi "romukaappi" siivota ja vaatekaappikin pitäisi taas kahlata läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä on! Onnea ja epäonnea on omistaa ihan valtava häkkivarasto. Nyt se sitten kostautuu.

   Romukaapin siivoaminen kuulostaa kutkuttavalta. Teepä sie se! :)

   Poista
 2. Mieletön intensiteetti sulla päällä tuossa siivouksessa. Ihan kateeksi käy. Mä sain kans muutaman kolon täällä perusteellisesti siivottua ja uudistettua kesäloman aikana, mutta en millään koko kotia. Varmasti mieletön fiilis, kun koko koti on vihdoin raivattu lattiasta kattoon ja ympärillä on tilaahengittää ja kauniit tavarat ja huonekalutkin tulevat paremmin esille. Peukku sille ja sulle! Otan mallia, kunhan elämä taas hieman rauhoittuu :)
  Eevi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti sitten on, kun pääsee tavarasta eroon. Nyt on se vaihe menossa, kun yritän yksi tavara kerrallaan päästä romppeesta irti. Ei se kaikki kasaaminen vielä, mutta kun se myyminen.

   Kohta pääsee laittamaan matot olkkarin lattialle :)

   Poista
 3. Huh, ihan hengästytti jo lukeminenkin. Olet ollut erittäin tehokas raivausprojektin kanssa..
  Kyllä sussa virtaa riittää, että ihan kadehdin sun tehokkuutta.
  16kg kynttilöitä, voi mahdoton sentään mikä määrä:) nyt vaan joka ilta kynttilät palamaan, säästyy sähköäkin ja kynttilävarasto pienenee:)
  -TS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei voi polttaa kynttilöitä; on liikaa romua ympärillä. Syttyy vielä tulipalo. Mutta kohta!

   Poista
 4. Byhyy tahdon olla yhtä tehokas:D
  Lämpimänä syysiltana elonkorjuukekkerit pystyyn niin jo alkaa kynttilöitä kulumaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi se pitää kyllä tehdä! Meillä ei pitkään aikaan olekaan ollut minkäänlaisia kotipippaloita. Tämän otan asiakseni.

   Heti kun raivausprojekti on ohi, pidetään kekkerit.

   Poista
 5. Huuli pyöreenä mietin tota 16kg kynttilöitä...huh! Toi sun siivoustahti on kyl sitä luokkaa jo että sun häätyy varoa burnoutia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täytyy; on tämä aika ahdistavaa! Minäkin olen ihan huuli pyöreänä siitä, miten paljon meillä on rompetta.

   Poista
 6. Aivan fiiliksessä täällä luen sun siivouksesta! Mä järkkäilen ja karsin tavaroita aika usein ja aina on sama ongelma, et sitä kamaa vaan on liikaa! Mutta ei kaikkea voi heittää pois! Monta kertaa on tullut sellainen tilanne et sit oiskin tarvinnut tätä ja tuota! Mutta joo, on se kiva sitten kun on kaikki järjestyksessä ja tavaraa lähtenyt kiertoon! Sellaista ilmaista terapiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä karsin oikeastaan vain vaatekaapin tyylisiä paikkoja säännöllisesti. En muista, koska viimeksi olisin käynyt koko kodin näin säntillisesti läpi. Varastoa en ikinä, ja sen kyllä huomaa.

   Ilmaista terapiaapa hyvinkin! Ja vielä niin, että rahaa tulee ovista ja ikkunoista, kun myy tavaraa pois! :)

   Poista
 7. Karsean iso ja hieno projekti sulla, huhhuh! Mutta tätä kynttilämäärää en vaan tajua. Miten kenelläkään voi olla liikaa kynttilöitä :) ? http://repeteus.blogspot.fi/2015/08/kesan-suuri-kirppissaalis.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin vielä sellaisen näkökulman tuoda tähän keskusteluun, että tuo 16 kilogrammaa sisältää myös kynttilöiden lasiset kupit. Eli oikeastihan mulla on paljon vähemmän kynttilöitä, jos määrä lasketaan pelkkänä steariinina.

   Ehkä tavoitteena vois olla sellainen määrä kynttilöitä, jonka lähiaikoina voisi saada poltettua. Joku neljän vuoden kynttilävarasto on liikaa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!