keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

VaiheessaTekipä kovasti pitkästä aikaa mieli alkaa ommella! Aikaa on rajallisesti, joten päätin tyytyä vanhaan, hyväksi havaittuun kaavaan. Olisikohan tämä nyt joku viides mekko samalla mallilla, mutta ei se mitään; eri kankaasta lopputulos aina näyttää eriltä. Eipähän tarvinnut piirtää kaavoja tai muokkailla niitä sopiviksi. Harmi, että silittäminen ja leikkaaminen vievät turhaa aikaa itse pääasialta, ompelulta.


Finlaysonin Taimi-kankaan ostin viime viikolla, kun piipahdin myymälässä hienon ikkunassa olevan Ale-kuvioisen kankaan takia. Kangas oli pelkkä somiste, mutta jotakin piti ostaa, että saisin paremman puutteessa edes Ale-kuvioisen paperikassin itselleni. Ajattelin, että nyt olisi kohtuullista ommella kankaasta jotakin, kerran se tuli ostettuakin.


Kangas maksoi 24 euroa metri, ja sitä jäi kahden metrin satsista sen verran, ettei lopuista saa enää mitään kovin järkevää. Aina vain jaksan järkyttyä siitä, miten itse tehdyille vaatteille tulee hintaa ja mikä ero on halpamarkettien rääsyihin; vajaalla viidelläkympillä olisi saanut aika monta alemekkoa marketista. Eikä sillä, ettäkö haluaisin monta alemekkoa marketista, vaan sillä, että jonkun toisen selkänahasta sekin alennus on räävitty. 


(Tarkistin: Suomessa suunniteltu Taimi-kangas on valmistettu Turkissa, buu.)

 Laskoksien silittämisessä on jotakin meditatiivista.

Ja tämä keskeneräisyyden vaihe, josta aina vain tykkään. Tässä vaiheessa vaatteesta saattaa tulla ihan mitä vain. Mielikuvissa keskeneräinen on tietysti aivan mahtava valmiina.

 Leikkasin jo hihatkin, mutta sovittaessa kuitenkin päätin, että mekko olisi parhaimmillaan hihattomana. Aloitin ompelemisen eilen, ja aivan ei yhdessä illassa ehtinyt mekko valmistua, mutta eiköhän tuo huomiseksi ole jo käyttövalmis. 


Näyttävätköhän kaikki mekkoni ulkopuolisen silmin samalta? On vain niin näppärää käyttää lempparikaavaa, kun on kertaalleen löytänyt hyvän ja sopivan mallin. Sovitusnukke kököttää nurkassa, mutten vieläkään ole rohjennut ruveta kokeilemaan minkäänlaista omaa näperrystä sen ympärille. Siihen tarvitaan vielä todella, todella paljon lisää rohkeutta ja todella, todella paljon halpaa ja rumaa kirppiskangasta, jonka menettäminen ei sitten aikanaan tunnu missään.


2 kommenttia:

  1. Se että käytät erilaisia kankaita, tekee mekoista eri näköisiä. Tuo malli sopii sinulle kyllä tosi hyvin ja kangaskin on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on; materiaali vaikuttaa tosi paljon lopputulokseen :)

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!