sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

TätityyliinAikoja sitten kirpparilta kahdella eurolla ostamani tätikolttu on vihdoin päässyt käyttöön. Olen ihastunut näihin vanhoihin tanttamalleihin; ne ovat niin säädyllisiä, että ovat jo riettaita.


Edellinen omistaja oli tuunaillut mekkoa ompelemalla muutamia tikkejä alimpien nappien väliin. Lanka oli sähkönsinistä, ja se paistoi tummanpuhuvasta mekosta kilometrien päähän. Projektinani oli purkaa nuo rumat tikit ennen mekon käyttöön ottamista. Sen vuoksi mekko olikin niin pitkään jemmassa.


Tikkien ratkomiseen meni lopulta noin 10 sekuntia - ratkoin ne niin että mekko oli jo päälläni - ja niin mekko pääsi käyttöön! Täytyy sanoa, etten ole mikään korjausompelun ihmelapsi. Noin vuosi kaapissa lojumista kymmenen sekunnin tähden on ihan normaali korjaustahtini, ehkä jopa melko tiiviskin tahti.Monta mutakin vanhaa ullakko- ja kirppislöytöä odottelisi kursimista ja korjailua, mutta tämänkertaisen ahertamisen jäljiltä olen niin voipunut, että voi olla, että seuraavan mekon kimppuun pääsen vasta tuossa kahden kolmen vuoden päästä.


8 kommenttia:

 1. Tosi hyvännäköinen mekko kyllä. Mitä sitä turhaan hötkyymään noiden korjausten kanssa, hitaasti hyvää tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaasti tulee aivan yhtä hyvä :) Ei ensi mutta sitä seuraavalla viikolla voisikin taas alkaa ommella. Muutama keskenjäänytkin ompelus löytyy kaapeista.

   Poista
 2. "ne ovat niin säädyllisiä, että ovat jo riettaita." Heh hyvin sanottu :D

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko! Voisin laittaa milloin vaan päälleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä mekosta voisi jäljentää kaavatkin niin, että voisi tehdä samanlaisia eri kankaista :)

   Poista
 4. Kiva, että jollain muullakin on yhtä paljon lahjoja ja viitseliäisyyttä korjauksiin :D Kukkakuosi-innostukseni on saanut myös minut hipeltämään tämän tyylisiä vaatteita ja ihastelemaan niitä toisten rohkeampien päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjausompelu on viheliäisintä ikinä! Hyi hyi!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!