maanantai 27. heinäkuuta 2015

SöpöilyäOstin tässä viikko pari sitten paikalliselta käsityöyrittäjältä (linkki) hirveän söpöt virkatut puput. Toinen pupuista menee joululahjajemmaan, toisen otin tänään apukaveriksi ompeluihini.
Seuraava kuva ei sovi herkimmille.
 

Neulatyynyn puute on sellainen asia, jota tulee mietittyä tasan tarkkaan silloin, kun pula on akuutein. Vanha neulatyynyni oli semmoinen saviruukkuun tehty kukka, jonka joskus sain lahjaksi, ja joka meni rikki jo monta vuotta sitten. Aina ommellessa sitä miettii, että pitäisipä tuokin joskus uusia. Mutta hopulla ei tule hyvä; neulatyynyn hankintaa kannattaa kokemukseni mukaan harkita vähintään viisi vuotta. Kaikki muu on turhan kevytkenkäistä hätäilyä.
 
 Söpö pupu voikin sitten väliaikoina päivystää vitriinistä käsin. Ovathan nuo päästä töröttävät neulat vähän brutaali näky, mutta toisaalta ne kivasti tasapainottavat kokonaisuutta, ettei ole liian ällömakeaa.


Ja kuten kuvasta näkyy, täällä on taas uusi ompelus käsillä. Saa nähdä, leikkasinko mekon liian pieneen kokoon. 


Kahvimukin tehtävä ompelupöydällä on tuoda elämään hieman ekstrajännitystä; kaatuukohan se nyt vai vasta vähän myöhemmin?


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On se niin symppis! Keräsin jo ompelukamppeet pois, mutta jätin pupun vitriiniin kurkkimaan.

   Poista
 2. Moro! Illan naurut taas, kiits! Sulla on sitten tosi hauska tyyli kirjoittaa. Tykkään kovasti! Jatka! 😊

  VastaaPoista
 3. Neulatyyny on kyllä tarpeellinen, varsinkin kun koneella ompelee...muutoin niitä viljelee ympäristöönsä ;) Minä en kyllä uskaltaisi noin vaarallisesti elää...se kun olisi ihan saletti että kuppi kaatuu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ehdottomasti, neulat on muutenkin aina sikin sokin, vaikka se tyyny onkin vieressä.

   Tämä on kyllä todellista reunalla elämistä, mutta ainakaan vielä ei ole kahvikuppi koskaan kaatunut. Tiedostan kyllä, että näin saattaisi joskus käydä. Mutta jos niin kävisi, olisin varmasti hyvin yllättynyt ja epäuskoinen.

   Poista
 4. Niin söpö pupu! Näin noita itsekin jossain ja haaveilin, että pitäisi tehdä.. Niitä nuppineuloja kun on niin mukava kaivella laatikoiden pohjalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on tuo bloggaaja, joka näitä pupuja tekee: http://pieniahetkia.blogspot.fi/ Olisitkohan siellä nähnyt? Jos en aivan väärin muista, ohjekin saattaa tuolta löytyä :)

   Poista
 5. söpöjä pupuja, mää tosin repesin nauramaan tuosta herkkis- varoituksesta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupu on niin karun näköinen, kun siihen on pistetty neulat, että ajattelin varoittaa lukijoita näystä :/

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!