sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

KesäpäivänäEilisenä kylmänä sadepäivänä lähdimme autoretkelle ja suuntasimme kohti Haaparantaa. Ruotsin puolella täytyy aina ostaa ruotsalaisia ruokia, näkkileipää ja säilykenakkeja ainakin, ja käydä tietysti Ikeassa. 


Poika sai uuden kettupehmon unikaveriksi. Kettu ja sen poikanen on aseteltu ikkunalaudalle niin, että ne voivat vaivatta seurata pihan tapahtumia. Vieressä on nenätön Pertti-nalle; Manu on sen(kin) mennyt repimään hajalle.
 
Leksandsin näkkileivällä on niin hieno paketti, että sitä täytyy ihan sen vuoksi aina ostaa. Keittiön pöydällä odottelee tuore kimppu kukkia: tänään on siivouspäivä, ja siivouksen päätteeksi voi sitten nostaa kukkakimpun pöydälle. Vielä ei saa.

Keittiössä paistuu pakastealtaan valmis pyttipannu. Kuka keksikään valmisruuat, ja miksi hänestä ei ole pidetty sen kovempaa meteliä? Tämän postauksen myötä tahtoisin välittää lämpimät kiitokset valmisruokien keksijälle. Kiitos.


Omenoiden takana näkyy pala kylmäkaapin ovessa olevasta liitutaulusta. Siinä on pojan ruksilista; tietystä määrästä kotitöitä poika saa yhden rastin. Kymmenen rastin kohdalla odottaa huikea palkinto. Kaksi ruksia vielä puuttuu.

 Torilta saa kotimaisia herneitä. Ne maistuvat kesältä.


Ikean uudet rasiat, purnukat ja tuoksukynttilät on nyt purettu pakkauksistaan ja laitettu kaappeihin. Aivan ei lopputuloksesta tullut sen näköinen kuin miltä Ikeassa näytti, mutta ihan kiva silti. Olisipa mukava nähdä, mitä Ikean somistajat ja sisustussuunnittelijat tekisivät, jos ronttaisin kaiken meidän romun johonkin näyttelyhuoneeseen, ja heidän pitäisi saada kaapitkin näyttämään siltä että kaikkien tekee mieli ostaa. Taitaisi mennä sormi suuhun siinä vaiheessa, kun asettelisivat puolityhjiä rasvatuubejani ja haljenneita luomiväripaletteja johonkin God Morgon -säilytysjärjestelmään. Siinä ei enää valosuunnittelijan kohdevalaistuskaan enää auttaisi.


Siivous jatkukoon, jotta on mukava aloittaa uusi viikko! Aurinkoisen leppoista sunnuntaita ruudun sille puolen!


4 kommenttia:

 1. Meiltä nuo Ikean suunnittelijat juoksisivat kauhusta huutaen karkuun :)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meiltäkin varmasti. Viimeistään siinä vaiheessa, kun huomaisivat, että töpseleitä on liian harvassa, eikä mihinkään saa sellaisia hienoja kohdevaloja.

   Poista
 2. Ihana kirjoitus! Meiltäkin löytyy kettupari :). Juuri viime Ruotsin reissulla mietin noita nakkeja, että onkohan ne hyviä? En uskaltanut vielä ottaa matkaan. Sen sijaan tuon aina 5 litraa tiivistemehua, se on hyvää! Myös näkkäri varmaan, mut sitäkään en tullut nyt ostaneeksi.

  Ja tännekin sais ikean suunnittelijat tulla kokeileen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan aikaisemmin ostettu niitä nakkeja ja sitten semmoisia hodarisämpylöitä :) Ihan hyvin menee sillä tavalla :)

   Ruotsilla on monta toimivaa yritystä ja merkkiä. Olispa kiva nähdä, kun vaikkapa Asko tekisi Ikeat! Askon mainoskuvissa lehdissä on yhä vain vieläkin se syvätty sohva ja siinä somisteena sama tähtityyny kuin vuonna 2007.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!