tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kaapinpohjakokkailuja



Kaapinpohjakokkauslinjalla jatketaan. On kiva miettiä ruokia niin, että saa kaapinpohjilta käytettyä sellaiset asiat, jotka ovat ihan juuri kohta menossa pilalle. Kokkailu on muutenkin niin rasittavaa ajanhukkaa, että jos siihen pitäisi vielä yhdistää kaupassa käyminen, ei koko hommasta tulisi ikinä mitään.


Tällä kertaa kaapista löytyi muutama nahistunut tomaatti ja paprika, kolme päivää sitten erääntynyttä kanaa, viikonloppuna avattu viinipullo ja tarjouksesta ostettu Creme Bonjour. Ei voi mennä vikaan, jos nämä kaikki yhdistää.





Luin joskus jostakin, että curry-mauste tulisi kuullottaa voissa, jotta sen maut tulevat paremmin esiin. Tätä kikkaa olenkin sittemmin käyttänyt. Voissa muhinut curry tuoksuu uskomattoman hyvältä.

 
Sekaan muutama valkosipulikynsi, tavallinen pieni sipuli ja sitten kana.








Seuraavaksi on kuolemaa tekevien tomaattien ja paprikoiden vuoro. Mausteeksi puolikas sitruunan mehu, paprikajauhetta (paljon), suolaa (jonkun verran) ja mustapippuria (vähän).





Suurusteeksi vehnäjauhoja, loraus viiniä ja mausteeksi Creme Bonjouria (makuna tällä kertaa piparjuuri ja savulohi).





Lopuksi kermaa ja päälle tuoretta rucolaa ikkunanlaudalta.






Onpas mukava tehdä vähän parempaa arkiruokaa aivan arkisista aineksista. Parempaa arkiruokailua varten tulee nostaa kukat pöytään ja sytyttää kynttilä. Kattaa vielä veitsetkin, vaikkei kukaan niitä meidän junttiperheessä käytä.





Maukasta tiistaita!


10 kommenttia:

  1. Maukkaalta näyttää . . . ja varmasti maistuu myös. Minä siivosin eilen ruokakaapit ja tein juurikin viime tipan aineksista eilisen sapuskan (porkkana-kerma-aurajuustopaistos) Minä en myöskään oikein saa kiksejä kokkailusta - vaikka herra paratkoon olen sitä joutunut tekemään !!! kesällä onneksi tulee niin helpolla hyvää kun voi salaatit hakea omalta pihalta ja mies äkkiä grillaa jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi joku uunipaistos olisikin hyvä! Me syötiin jo eilinen ruoka, ja taas pitäisi jaksaa kokkailla. Kyllä tämä on aivan vihonviimeistä hommaa.

      Olisipa meilläkin piha täynnä salaattia :)

      Poista
  2. Parasta ruokaa melkeinpä syntyy juuri noin; otetaan mitä löydetään ja isketään yhteen. Varmasti oli hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on! Tänään voisin läntätä tavaraa uuniin.

      Poista
  3. Herkullisen näköistä ja varmasti makuistakin. Pitääpä joskus kokeilla tuota curryn kuullottamista voissa. Meillä harvemmin jää kaapin pohjalle ruokia. Nykyään kaupassa jo mietitään mitä ruokaa tehdään lähipäivinä ja sitä mukaan ostetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin aina joskus yritän tuota etukäteen miettimistä, mutta sitten se aina lässähtää. Aika usein tulee tehtyä jotakin kananmunista, jos ei muuten ole viitsinyt miettiä etukäteen.

      Poista
  4. Minä myös usein harrastan kaapinpohja ruuan laittoa :) Enkä tosiaankaan erityisemmin pidä ruuan laitosta, mutta just siitä tulee hyvä fiilis kun saa jostain jämistä tehtyä herkullisen maistuvan ruuan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta :) Ja hyvä mieli, kun saa käytettyä kaikki sellaiset tarvikkeet, jotka muuten olisivat menneet pilalle.

      Poista
  5. Vaikuttaa hyvältä. Pitääpä joskus kokeilla :)
    Tosin päiväyksen ylittänyttä kanaa en ikinä uskaltaisi käyttää
    ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanan kanssa on kyllä vähän niin ja näin, itsekin jo mietin että onkohan turhan vanhaa. Vointimme on kuitenkin hyvä, eli ei ollut vielä liian vanhaa :)

      Meillähän voi kaiken tuollaisen vähän epäilyttävän antaa koirille. Esimerkiksi vähän vanhentuneet jauhelihat voi hyvin paistaa vielä koirille. Vaikka harvoinpa meillä kyllä liha pääsee vanhenemaan; sitä kun ostetaankin jokseenkin harkiten.

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!