sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Marifani
Minusta on vähä kerrallaan kasvanut Marimekko-fani, joskin merkin astioista ja kodintekstiileistä olen tykännyt aina. Vaatteita en sen sijaan ole pitänyt mitenkään varteenotettavina vaihtoehtoina; ne kun ovat usein melko kummallisen mallisia tai sitten niissä on joku jättimäinen unikkokuvio. Yllätyksekseni olenkin löytänyt nyt muutamia oikein kivoja ja tyylikkäitä vaatteita Marimekolta, sellaisia jotka eivät näytä lastentarhanopettajan työvaatteilta.
 

Pari päivää sitten intouduin mekkoshoppailemaan. Lähdin keskustan Marimekon myymälään oikeastaan sovittamaan jo aikaisemmin löytämääni nättiä mekkoa, mutta kun sitä ei liikkeessä ollut, sovitin toista. Mustavalkoinen, hihallinen mekko on tuollaisenaan vähän sellaista olen perhepäivähoitaja ja taas raskaana -mallia, mutta vyön kanssa oikein siro ja sirpakka.


Kapoisampi malli jäi kuitenkin vielä kaivelemaan, ja eilispäivänä kävin vielä senkin hakemassa.
Mekot olivat 40 % alennuksessa, mutta silti niin hintavia, että ovat nyt ulkotakkeja lukuunottamatta arvokkaimmat omistamani vaatteet. Näitä täytyy käsitellä silkkihansikkain, ja pitää olla oikein oikein varovainen pesussa. Kerranhan sain yhden Marimekon keltavalkoisen pussilakanasetin pilattua ensimmäisessä pesussa, eikä harmitus laannu varmasti koskaan.


Viikonlopun viimeisiä tunteja viedään. Viettäkäähän oikein mukava sunnuntai!

 

8 kommenttia:

 1. Minä välttelin pitkään mustavalkoisten vaatteiden ostamista (ja punavalkoisten, sinivalkoisten jne), kun en tiennyt, pitääkö ne pestä mustien vai valkoisten vaatteiden kanssa. Kerran sitten rohkaistun jakamaan sivistysaukkoni myyjän kanssa ja sain hyvän muistisäännön asialle. Jos kerran mustassa vaattessa on valkoista, niin silloin se musta ei irtoa pesussa ja pilaa vaaatteen valkoisia kohtia, joten pese vaate valkoisten kanssa. Jos laitan vaatteen mustien kanssa samaan koneeseen, ei niistä muista mustista ole samaa takuuta. Vielä kun saisi tämän iskostettua miehelle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään oikeasti tykkää mustavalkoisista vaatteista, mutta siksi, että monesti ne näyttää vangin alusvaatteilta. Semmoisissa räikyvän raidallisissa vaatteissa on ruma olo. Ja saa pelätä migreeniä.

   Mutta onpa kertakaikkisen hyvä vinkki! Minäkin olen aina miettinyt, mihin valko-värilliset vaatteet pitää laittaa. Mutta saako sitten käyttää valkopyykin pesuainetta, jos on värillistä tekstiiliä mukana?

   Poista
 2. Kauniit mekot ole löytänyt. Meillä täällä niin pieni mariputiikki ettei siellä ole mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen tykännyt näistä tosi paljon! :)

   Ei täälläkään myymälöissä minusta ollut kovin paljon vaatteita. Ihan muutama semmoinen malli ja kuvio, joista tykkäsin. Marimekolla on minusta aika paljon sellaisia tanttamallisia vaatteita, jotka ei istu hyvin. Näyttää punkerolta sitten.

   Poista
 3. Aivan ihanat alelöydöt!
  Itse olen valtava Marifani myös :)

  Pakkomielteet.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tämä Marimekko-innostus on melko tuoretta :) On niillä kyllä aika hienojakin juttuja!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!