torstai 4. kesäkuuta 2015

KokkailujaKaapinjämäkokkailut jatkuvat. Olisi mukava olla sellainen ihminen, joka tekee ostoslistan valmiiksi kerran viikossa ja miettii hyvissä ajoin etukäteen, mitä milloinkin syö. Kaupassa ramppaaminen on hirveä riesa, ja aika usein kokkailenkin jämäruokia kaikesta siitä, mitä kaapista sattuu löytymään.


Itse kasvatetut basilikat tuovat nykyään uutta eleganssia ruuanlaittoon.


Lämpimillä keleillä perunat itävät ennätystahtia, ja ne ovat aina vähän sen näköisiä, että voiko niitä enää syödäkään. Aivan hyvä tulee, kun kuorii pikkuisen reippaammin. 


Tomaatit taas ovat tähän aikaan vuodesta ihan mahtavia. Ja mikä hinta; 1.49 euroa kotimaisista tomaateista! Talvella on pakko olla ilman, kun hinta kurottelee kuutta euroa.Kanasoppaa tuli tällä kertaa. Kun tekee ison kattilallisen kerralla, ei tarvitse joka päivä olla hyörimässä keittiössä. Myönnettäköön, että kolmannen päivän kohdalla soppa alkaa jo tulla korvista ulos. Mutta se on pieni hinta siitä, ettei tarvitse aina olla reipas.


4 kommenttia:

 1. Se ettei tarvitse olla aina reipas...säästää kyllä kukkarossakin ;) iso soppa muutamaksi päiväksi ruokkii nälkäiset ja sitten voikin viikonloppuna laittaa jotain vähän erikoisempaa :) (kanasoppa näytti kyllä herkulliselta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reippaus on niiiiin yliarvostettua! Parasta tehdä kerralla niin, ettei joka päivä tarvitse olla nyhväämässä.

   Poista
 2. Hmm. näyttää hyvältä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!