tiistai 26. toukokuuta 2015

TrimmailujaKokeilen tänään ensimmäistä kertaa ikinä vieraan koiran, Manun sisaruksen trimmaamista. Oikea, kunnollinen trimmaaja trimmaa koiran tunnissa: meillä menee omien koirien kanssa puolitoista, ja vieraalle koiralle varasin varuilta kaksi tuntia. Nyt vähän jännittää. Kuinkahan tuo onnistuu? Ehkä saan koiran vain toispuoleisesti nylittyä, koira laittaa hanttin ja on pakko luovuttaa se takaisin aivan hirveän näköisenä.


Samoilla sotkuilla ja vaivoilla voisin trimmata omatkin koirat, jotka ovat taas alkaneet rehottaa rumanlaisesti. Ihan sieviä ne silti vielä ovat, jos oikeasta kulmasta katsoo. Elmo varsinkin on omaan itseensä kovin tyytyväinen. Sillä on tapana kivuta olohuoneen sohvalle niin, että se pääsee kurkistelemaan ulos. Siinä se sohvanselällä pohtii elämänmenoa, hallitusneuvotteluja ja Ukrainan tilannetta.
 Manukin selvästi pitää itseään tosi söpönä; se valitsee päiväunipaikakseen mieluusti sellaisen sohvan nurkan, johon on laitettu sievä ruusupeitto. Sitten se käpertyy peittoa vasten somimpaan asentoonsa.


Ennen trimmausta, vaikkapa edellisenä päivänä, koirat täytyy pestä, ettei trimmerin terä tylsy. Elmo kuivuu paljon nopeammin kuin Manu, joka on vielä pitkään pesun jäljiltä kostea. Se ei oikein ymmärrä ravistella turkkiaan ja kuivata itseään mattoihin ja peittoihin niin kuin Elmo; Manu vain jähmettyy paikoilleen tärisemään, ja lopulta se on pakko kuivata hiustenkuivaajalla.


Viime viikolla koirapuistossa vanhemman koiran omistaja suunnitteli uuden pennun ottamista. Oli ajatellut, että kaksi koiraa menisi siinä samassa kuin yksikin. EHEHEHEHEHE.
Nyt ei muuta kuin saksia teroittamaan. Vielä eivät koirarassut tiedä, mitä tuleman pitää, mutta pian niillä hymy hyytyy.


4 kommenttia:

 1. Nyt on niin siistejä karvakamuja siellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein siistejä! Manulla on vielä villasukat jalassa, kun se oli niin herkkänä tassujen suhteen :)

   Poista
 2. Trimmaaminen on kauhean työlästä, paljon helpompaa on imuroida koko asunto parin päivän välein! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ensin käsittänyt tätä viestiä: minusta trimmaamista seuraa asunnon imurointi.

   Mutta sitten tajusin! Meidän koirista ei irtoa karvaa :)) Jos pitäisi imuroida vain karvan irtoamisen takia, meillä ei tarvitsisi imuroida koskaan.


   On siitä trimmaamisesta tietenkin vaivaa, mutta kyllä koirasta tulee niin paljon paremman näköinen, että se vaiva kannattaa nähdä. Elmokin nuortuu aina kymmenen vuotta kerralla!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!