tiistai 12. toukokuuta 2015

Tomaattinen lihapataAh, olen oikea kotitalousemäntä; menossa on ehkä jopa kolmas uusi resepti tälle vuodelle. Tahti näemmä kiristyy vanhemmiten. Kohta ollaan siinä pisteessä, että selailen reseptejä aikani kuluksi ja hypistelen kokkikirjoja kirjakaupassa terveyssandaalit jalassa.


Uusimmassa Kodin kuvalehdessä oli pätevän oloinen pataruokaohje, jota varsin päätin kokeilla. Tykkään sellaisista ohjeista, joissa on senkaltaisia tuttuja aineksia kuten "peruna", "porkkana" ja "sipuli". Worcester-kastike oli jo aika paha, ja meinasinkin marketin painajaismaisen, kymmenmetrisen kastikehyllyn edesssä luovuttaa. Nyt on voittajaolo: metsästin meidän laumallemme Worcester-kastiketta, vaikka se olikin kovin vaikeaa ja oli paljon esteitä tiellä.


Pavut puolestaan hipoivat erikoisuudellaan kipukynnystä pahemman kerran. En ollut edes varma, olisiko niitä pitänyt löytyä pakasteesta vaiko tuorehyllystä. Vieraita kasviksia on niiiiin vaikea opetella käyttämään, kun ei osaa edes katsoa, ovatko ne syömäkelpoisia vai nahistuneita. En jaksanut tarkistaa netistä, oliko papujen sisältö tarkoitus kuoria vaniljatangon tapaan. Sen sijaan jaksoin hinkutella pavunvarsien sisälmyksiä yksi kerrallaan vähintään vartin verran. Vartti hukattua aikaa elämästä. Toisaalta ei voi tietää, onko pavunvarsien sisälmys myrkyllistä; aherrukseni saattoi hyvinkin pelastaa ihmishenkiä.


(Ärsyttävät perunat alkavat näillä keleillä itää keittiömme vanhanaikaisessa kylmäkaapissa. Miten kukaan on koskaan voinut pärjätä pelkällä kylmäkaapilla? Siellä eivät säily edes tomaatit.)Tomaattisen lihapadan ohjeen näet tästä (klikkaa isommaksi). Muutoin noudatin ohjetta orjallisesti, mutta karjalanpaistia oli 800 gramman sijasta vain 700 grammaa - aivan riittävästi.Tästä tykkäsi meillä kaikki muut paitsi poika. Mutta se nyt ei ole mikään ihme eikä laadunkriteeri, eikä tuosta pidä tehdä päätelmiä suuntaan taikka toiseen. Kannattaa kokeilla itse.


10 kommenttia:

 1. Tuli nälkä!

  Mä skippaan yleensä sellaiset reseptit missä on pitkä litania aineksia, mutta onneksi lähes kaikkea on helppo muokkailla omien mieltymysten mukaisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en viitsi kokeilla sellaisia ruokia, joita varten pitäisi ostaa monta eri ainesosaa, joita tarvitaan vain tosi vähän eikä koskaan missään toisessa reseptissä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Maukasta se kyllä oli. Tätä voisi tehdä toistekin!

   Poista
 3. Meillä jäisi pavut syömättä, mutta muuten näyttää oikein makoisalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pavut ovat ihan hyviä, mutta ehkä vähän vaivalloisia :)

   Poista
 4. Näyttää niiin ihanalta;) otanpa reseptin itselle talteen;) KiiitoooS!

  VastaaPoista
 5. Näyttää kyllä herkulliselta. Täytyy joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä mukava; ihan perusruoka, mutta kuitenkin erilainen resepti :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!