sunnuntai 24. toukokuuta 2015

SiivouspäivilläKirppistapahtuma Siivouspäivälle sattui hirvittävän huono keli: eilen Oulussa riehui Lyyli-myrsky. Itsehän lenkitin koiria räkä poskella myrskystä huolimatta, sarvi otsassa, mutta en nyt varsinaisesti huomannut mitään tavallisesta poikkeavaa; mielestäni Oulussa on muulloinki kylmää, sateista ja viimaista. Vasta myöhemmin Kalevan sivuja tutkittuani ymmärsin asiain todellisen laidan: lukijoiden lähettämiin kuviin perehdyttyäni ymmärsin, että Oulussa oli myrskyn myötä kaatunut jopa roskakoreja.


Surkean sään vuoksi kirppistapahtuman jatkoja vietettiin tänään. Minähän sain jo eilen romumäärästä tarpeeksi ja varasin perinteisen kirppispöydän. Tänään kävin kuitenkin mukavan ilman ja huvin vuoksi pyörähtämässä Åströminpuistossa. Aika moni lienee seurannut Siivouspäivien Facebook-sivuja; myyjiä ja ihmisiä oli paikalla oikein mukavasti.
(Häiritsee tuo homeinen kyltti. Jonkun pitäisi kuurata se juuriharjalla.)Olen vihkiytynyt uuden harrastuksen pariin, Bengalintiikeri-DVD:iden bongailuun. Tiesittekö, että tälle joka kotiin joskus muinoin jaetulle, nykyään joka ikiseltä kirpparilta löytyvälle ilmaisklassikkolevylle on olemassa omat Facebook-fanisivut.  Jos Bengalintiikeri-DVD:n kohtalo kiinnostaa ja koskettaa, kannattaa käydä kurkkaamassa sivuja. Siellä me samanhenkiset kohtalotoverit jaamme näköhavaintoja ja puramme ajatuksia.
Vietettiinkö muuallakin päin Suomea Siivouspäivän jatkoja, vai pysyttiinkö jossain aivan aikataulussa? Mitä löytyi vai myitkö kaikki kaapit tyhjiksi?


10 kommenttia:

 1. Eilen oli niin kamala sää, että käytin sen suosiolla siivoamiseen. Oulu näyttää mukavalta näin toisen ottamien kuvien välityksellä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin oli karsea sää pitkälle päivää, mutta sitten alkoi aurinko vihdoin paistaa. Oi aurinko!

   Poista
 2. Mä jouduin skippaamaan koko päivän kun poika sairastui kovaan kuumeeseen. Perjantaina kävin kuitenkin kirpparilla ja tein kivoja löytäjä, niistä lisää viikolla minun blogissani.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli poika viime viikolla kuumeessa.

   Mukavaa viikkoa; kohtapa se on taas sunnuntai :)

   Poista
 3. Olin myös yksillä Kirppis- ja taimipäivillä. Keli oli surkea Pirkanmaallakin, jätin kaikki kirppiskamat kotiin. Myin pelkkiä taimia, ne kun ei sateesta säikähdä. Ihmeen hyvin kävi porukkaa, kelistä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevää! Taimimyynti kuulostaa aivan ihanalta. Jos olisi oma piha, voisi yrittää ostaa taimet yksityisiltä kotimyyjiltä :)

   Poista
 4. Kouvolassa kiertelin muutaman paikan, mutta sadetta oli monet myyjät pelästyneet vissiin, kun tarjonta oli pettymys eikä mukaan löytynytkään kuin muutama lastenvaate/-tavara. Ens kerralla vois kyllä ryhtyä myymään itsekin, tosin tarvitsisi keksiä mukava paikka joltain sukulaiselta tai tutulta, missä olisi mukava viettää lasten kanssa aikaa myydessä. Itse asumme niin syrjässä, että tuskin kovin moni viitsisi lähteä ostoksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en oikein löytänyt mitään järkevää, mutta tapahtumanahan tämmöiset on aina kivoja!

   Ei varmaan kauhean syrjäiselle paikalle kannata mennä myymään. Tänä vuonna ainakaan Siivouspäivien karttasivut eivät toimineet, ja vaikka olisivatkin toimineet, niin aika aktiivinen pitää olla, että lähtee yksittäisen kirppiksen perässä johonkin jeerankairaan :)

   Poista
 5. Eipä juuri ulos tohtinut lähteä, kun katotkin kaupoista lenteli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä lauantaina kyllä, ei. Tänään oli sentään parempi päivä. Sieltä se kesä tulee :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!