keskiviikko 20. toukokuuta 2015

RaivaustaLauantaina koittaisi Siivouspäivä, valtakunnallinen kirppistapahtuma. Tekisi kovasti mieli osallistua myyjän ominaisuudessa, mutta saa nähdä, pääsenkö lähtemään. Minnehän kannattaisi mennä? Torille? Tuban eteen? Toppilan joutomaalle?

 
Epävarmuudesta huolimatta varaudun kuitenkin lauantain koittoon sillä mielin, että osallistun, ja keräilen kamojani kasaan. Ullakko varsinkin on niin karseassa kunnossa, ettei sitä tee mieli edes ajatella. Voisin viimeinkin monen vuoden jahkailun ja vatvomisen jälkeen hankkiutua eroon siitä tavarasta, joka on jo ajat sitten pitänyt kiikuttaa hyväntekeväisyyskirpparille. Lähinnä miesten vaatteita, kenkiä, pipoja ja sen sellaista, jota ei tavalliselle kirpparille kannata edes viedä.


Näitä punaisia pöytävalaisimiakin varastossa on vaikka kuinka monta. Kätevää olisi kiikuttaa kaikki rompe yhteen paikkaan ja katsoa, kuinka se matkaa uusiin koteihinsa. Vähemmän kätevää on, jos joutuukin raahaamaan kaiken takaisin omaan kotiin. (Punaiset valaisimet löytyy Torista täältä näin.)

Raivaustilanne tällä hetkellä on suorastaan kaoottinen, ja nyt on vasta ilmiselvät ylimääräiset tavarat kasattu. Tapanani on nimittäin aina pikku hiljaa kiikuttaa ullakon kirppiskuormaan kaikenlaista ylimääräistä kuten vääränkokoisia vaatteita, luettuja kirjoja ja epäsopiviksi osoittautuneita kirppisostoksia. Siellä ne kirppislootat kasautuvat ihan itsekseen.


Seuraavaksi pitäisi tiirata kaapit tarkemmalla seulalla. Viimeisessä vaiheessa täytyisi ryhtyä käymään läpi sellaisia epätoivoisia ja epäkiitollisia paikkoja kuin pipo- ja hanskalootat, joiden sisältö ei koskaan edes käy kirpparilla kaupaksi.Nuo puujalkaiset lamput ja rullapöytä onneksi ovat jo Torin kautta varattuja.


Sääennuste näyttää tällä hetkellä perjantaille ja sunnuntaille aurinkoa, lauantaille taas kolmen pisteen sadetta. Toivokaamme, että ennuste on väärässä ja edessä on mitä mainioin kirppistelypäivä.


Meinaatko osallistua?


16 kommenttia:

 1. Tänä vuonna en osallistu myyjänä, mutta lähialueen koulun pihalla järjestetään kirppari, joten siellä menen ainakin ostajan ominaisuudessa käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei taida nyt viikonloppuna olla autoa käytössä, joten autoasia ja mahdollinen sade ovat ne tekijät, jotka vaikuttavat siihen, pääseekö lähtemään.

   Poista
 2. Tänä vuonna en itse pääse ostamaan enkä myymään, reissussa kun ollaan. Jospa olisi hyvä sää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olette reissussa Suomen sisällä, voitte kipaista muiden paikkakuntien Siivoustapahtumassa! :) Voi että, kesällä täytyy kyllä tehdä kirppisreissu jonkin lähikunnan ennentuntemattomalle kirpparille!

   Poista
 3. Olisiko mahdollista päästä jonotuslistalle tätä kautta tuon pienen rullapöydän osalta, mikäli varaus peruuntuu? :) Tuo olisi aivan täydellinen meidän olohuoneeseen! Asun itsekin Oulussa, joten nouto onnistuisi tarvittaessa piakkoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ja suuret pahoitteluni: alkuperäinen ostaja ei tehnyt ohareita, vaan nouti tuotteen sovitusti! Yritin aikaisemmin myydä tuota pöytää Torin kautta 15 eurolla (samat kuvat ja samat tekstit), mutta ei tullut yhtään viestiä. Laskin hinnan 10 euroon ja sain muutamassa tunnissa peräti seitsemän viestiä!

   Poista
  2. Voi harmi! Yritin silloin siitä aiemmasta postauksesta klikata Tori-linkkiä, mutta sen takaa ei löytynyt mitään. Unohdin sitten tarkistaa linkin toimivuuden myöhemmin, ja bongasin pöydän vasta nyt tästä postauksesta. Täytynee jatkaa aarteenetsintää, ehkäpä vastaavanlainen pöytä putkahtaa jostain myyntiin :)

   Poista
  3. Voihan räkä :( Olisi pitänyt tarkistaa linkin toimivuus; se kun ilmeisesti vei aina kunkin käyttäjän omalle tilille. Pitäisi varmaan kirjautua pois ennen linkkaamista, niin saisi linkattua ne mitä tarkoittaakin.

   Mutta onnea aarteenmetsästykseen! 60-luvun tavaraa löytyy erityisesti Pikku-Liinusta, kurkkaapa sieltä! Sain myös eilen kuulla, että Alppilan Aarrearkku laittelee huonekalukuviaan Facebook-sivuilleen (tosin siellä ei ole hintoja eikä merkintää, onko tuote myyty vai ei).

   Ja Sininen pysäkki kannattaa muistaa aina.

   Poista
 4. Huh, onpas siinä hommaa :) Toivottavasti menee hyvin kaupaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, aivan kauheaa. Jos sataa, en viitsi edes lähteä. Tuntuu niin karsealta urakalta näin etukäteen, että alan taas miettiä tavallista kirppispöytää.

   Poista
 5. Hyvä sinä! Tuota minunkin pitäisi tehdä, eli kerätä tavaroita taas vähennykseen....päin vastoin lisää vaan tulee :) Kirppikset on vaan niin hyviä! joo, sadetta onluvattu lauantaiksi, eikä täällä pikku paikkakunnalla taida olla siivouspäivä-tapahtumaa muutenkaan...kaupungissa vois olla jos ois hyvä sää...ehkä pitäs taas varata kirppipöytä, siel ois joku tarjouskin nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, tavaroiden kerääminen vähennykseen on vielä helppoa, mutta se varsinainen myymistyö. Plääh! Aika paljon nyt on sellaistakin, jonka voi säälittä luovuttaa ilmaiseksi, mutta on myös paljon sellaista, josta en ilman rahaa raaski luopua. Mm. miehelle juuri kirpparilta ostettu puvun takki, joka olikin väärän kokoinen.

   Ja tokihan se raha on mukava motivoija; minulla on tapana laittaa kirppistuotot erilliseen peltipurkkiin, jolla voi sitten huoletta hömpsötellä ja ostella mukavia asioita! Tällä hetkellä kertyvän peltipurkkirahaston tuotto suunnataan mahdollisesti kameran linsseihin. Muitakin sijoitusvaihtoehtoja olisi vaikka hurumykke.

   Poista
 6. Ai juu...lauantaina on tuollainen päivä. Hyvä, että muistutit...harmi vaan , että täänne päin on luvatttu sadetta...ja tyttären muutossakin pitäisi vähän avustaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, lauantaina se taas on! Tännekin on luvattu sadetta, ja se on kyllä harmi! Ei varmaankaan kannata edes lähteä myymään, jos sataa :/

   Poista
 7. Ihanat nuo lamput kyllä. Täällä on tarkoitus mennä myymään siivouspäivään, mutta ikävä kyllä tänne meille Lahteen luvataan kovinkin sateista. Jokatapauksessa ainakin ostajana aion osallistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä hienoja. Tarkoitus olisi laittaa yksi pojan huoneeseen työpöydälle, mutta en ole saanut aikaiseksi vaihtaa sähköjä - noissa kun on ikivanhat rämpylät, enkä uskalla niitä edes kokeilla sellaisinaan.

   Viimeksi näytti lauantaille kolmea pisaraa, nyt vain kahta. Tänään oli oikein kuuma päivä! Mistä sitä tietää, josko huomennakin on loistosää.

   Auto on kuitenkin viikonlopun miehellä, joten siirtymisen kanssa on kuitenkin niin ja näin. On tämä vaikeaa. Tavalliselle kirppikselle olisi niin näppärä vain kipata kaikki rompe, mutta olisipa kiva kokeilla Siivouspäivää.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!