tiistai 12. toukokuuta 2015

Putki päälläVihreän mekon jälkeen sopii vaihtaa toiseen väriin: nyt on sinisen koltun vuoro.


Kukkainen kangas on tietysti muutaman euron kirppislöytö; siitä riitti juuri ja juuri yhteen mekkoon. Kokeilin tässä mekossa ensimmäistä kertaa hius- ja lautalaskoksia. Niistä tuli aika kivat! Tuohon keskelle tulee vielä nappirivi.
Mekko on nyt siinä kuosissa, että kokoa pääsi sovittamaan. Sivuissa on todella paljon ylimääräistä ja yläosa istuu kauhean huonosti. Olen aika arka tekemään muutoksia kaavoihin, mutta nyt on pakko muokata kädensuutakin rankemmin.


Tilasin tänään pitkän, pitkän harkinnan jälkeen sovitusnuken, ja jos maltan, säästän tämän mekon muokkaukset siksi kunnes nukke saapuu. Ehkäpä se on jo huomenna perillä!


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö vain! Juuri oli sen verran kangasta, että sai yhden mekon leikattua.

   Poista
 2. Hei jee! Päätit tilata sen! Hyvä sinä :) -Anu Ee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tein! En kyllä usko, että uusien mallien kaavoittaminen sujuu niin sutjakkaasti kuin kerroit, mutta toivottavasti saan nyt edes jotakin aikaan!

   Poista
 3. Mistä tilasit ja millaisen? :) Kerro toki kokemuksesi sitten. Itsellä mietinnässä hyvän säädettävän nuken hankinta.

  -josu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä tilasin: http://www.ompelijanmaailma.fi/verkkokauppa/index.tmpl?ryhma_id=77

   Valitsin tuon halvimman Prymadonna-mallin (sitä myydään myös Eurokankaassa 4 euroa kalliimmalla). Mietin tuota 50 e kalliimpaa, jalallista Leg form -mallia, mutta siinä eivät mitat täsmänneet omieni kanssa.

   Kerron sitten, kuinka käy :)

   Poista
 4. Hei, mistä tilasit sovitusnuken? Itsellä sellanen on ollu haaveena jo pidemmän aikaa, mutta hinta mietityttää. Ei huvittais maksaa ihan hirveesti jos/kun mun ompeluilla käyttö on aika minimaalista...

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä tilasin: http://www.ompelijanmaailma.fi/verkkokauppa/index.tmpl?ryhma_id=77

   Prymadonna on malli ja sillä oli hintaa 155 euroa; se oli halvin löytämäni sovitusnukke. Olen myös pitkän, pitkän aikaa seurannut Tori.fi-sivustolla myynnissä olevia sovitusnukkeja, mutta pienintä mahdollista, säädettävää kokoa ei niin vain löydykään. Samoin hinnat ovat tosi kalliita verrattuna uuden hintaan, etenkin jos mukaan tulee vielä postikulut.

   Harkitsin myös sovitusnuken tekemistä itse. Esimerkiksi tästä blogista löytyy hyvät ohjeet: http://www.helmihytti.fi/2013/04/diy-sovitusnukke.html

   Päädyin kuitenkin ostonukkeen seuraavista syistä:

   a) valmisnukkea voi säätää
   b) se on tukeva ja jalallinen
   c) en halua omaan kotiini omien mittojeni mukaan valettua alastonpatsasta.

   Poista
  2. Jes, kiitos tiedosta!
   Mä kans sitten eilen inspiroituneena taas asiasta kävin torissa ja huuto.netissä. Mut jos enivei joutuu pulittamaan yli 100 euroa, niin sitten on jo sama ostaa uus, mun mielestä siis. Ehkäpä sitten itsekin jossain vaiheessa tilaan tuolta tai ostan sen eurokankaasta.

   Löysin myös tuon blogin, missä oli ohje kuinka sen voi tehä ite. Mutta ehkä ennemmin panostan kunnolliseen, kuin kasaan teippiä ja sanomalehteä. Ja ainahan sen voi myydä jos ei käyttöä sitten olekaan.

   Jos saa vielä toivoa, niin tee joskus jos vaan jaksat, postaus missä näkyy miten nuken päälle teet mekon tai muun vaatteen, ite en oo ikinä tehny niin näkis vähä vinkkejä :)

   -T-

   Poista
  3. Juu, sata euroa käytetystä on kyllä jo tosi paljon. Uuteen nukkeen tulee kuitenkin takuu.

   En ole vielä kokeillut nuken avulla kaavoittamista; pitänee aloittaa jostakin aivan simppelistä kuten hameesta :) Tai sitten yhdistellä valmiita kaavoja (paita + hame = mekko) tai muokkailla vanhoista kirppisvaatteista jotain uutta. Mulla on monta ideaa, mutta en ole vielä uskaltautunut säveltämään!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!