tiistai 5. toukokuuta 2015

Mekkotehdas pystytettyOmpeluverstas on taas rakennettu olohuoneeseen. Kävin eilen kangaskaupassa rohmuamassa monta kivaa kangasta, ja olen tänään selaillut vanhoja käsityölehtiä ja hypistellyt vanhoja kangaslöytöjä.


Kaapit ovat täynnänsä ihania, koskemattomia kankaita kirppareilta ja kangaskaupasta, mutta kuinka käykään aina niin, että kankaan ja juuri sille sopivan ohjeen löytäminen on niin vaikeaa. Olisi kiva kokeilla tehdä joku vaativampi jakku tai takki, mutta mikä onkaan jakku- ja takkikankaiden varastotilanne - surkea! Yksi superhieno, kuviollinen satiinikangas kutkuttelisi myös, mutta minulla on paineita sen käyttämisen suhteen. Käy vähän niin kuin niiden muistikirjojen tai hienojen tarrojen kanssa; ei raaski käyttää, ettei mene hyvä tavara hukkaan. Pitää odottaa juuri oikeaa käyttötarkoitusta. Vaikka sitten kymmenen vuotta.


Meillä on taas siistiä. Huomatkaa tyhjät, kirppareilta hamstratut muistikirjat, jotka odottelevat pöydän kulmalla kasassa sitä yhtäkkisesti iskevää inspiraatiota. Kiiltokuvatkin ovat tuolla ompelukonepöydällä heti käden ulottuvilla, jos vaikka tulee äkillinen tarve liimailla niitä johonkin, eikä ole aikaa ottaa niitä esille laatikosta.

Keskeneräisissä ompeluksissa on sitä jotakin. Tästäkin voi tulla vielä ihan mitä vain!

 Ja taas ollaan elämän suurten päätösten edessä: pitäisikö mekko tehdä hihoilla vaiko ilman? Alan kallistua hihojen puoleen.

Elmo elää kovasti hengessä mukana ja on apuna ihan vieressä. Koirat olivat viime viikonlopun häävierailun ajan koirahoitolassa. Ne tulivat takaisin monta kokemusta rikkaampina ja ihanan väsyneinä! Normaalisti Manu on todella kiinnostunut ompeluprojektien etenemisestä, ja se tunkee kuononsa joka väliin. Tepsuttelee kaavapapereiden päällä, nykii irtonaisia naruja ja nauhoja, nuuskuttelee kangasta leikkaavia saksia. Nyt se loikoilee toista päivää rättiväsyneenä eteisen lattialla. Kaipa se muistelee elämänsä parasta aikaa, koirahotellia, ja toivoo joskus vielä pääsevänsä sinne uudelleen.


8 kommenttia:

 1. Mä sanoisin myös, että hihoilla. Onpa muuten ihana kangas.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on kirppislöytö, jonkun vanha verho :)

   Mukavaa viikkoa sullekin!

   Poista
 2. Minullakin olisi kankaita tuolla kaapissa odottamassa ompeluita, mutta nyt sain päähäni tehdä töihin liivimekon ja mikään kangas ei miellytä mukamas joten ei muuta kuin kangaskaupoille :) Kaunis tuo vihreä mekko :) Aurinkoista keskiviikko päivää sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen. Materiaali on aina vääränlaista, joko joustavaa kun pitäisi olla joustamatonta tai ei joustavaa silloin kun pitäisi olla. Aika moni vaate olisi kiva laadukkaasta villakankaasta tehtynä, mutta villakangastakaan minulla ei ole yhtään.

   Poista
 3. Minullakin on aina sama ongelma. Kaapillinen kankaita, mutta... Aikuisten vaatteet on kyllä siitä hankalia, että niihin menee niin rutosti kangasta, että ihan oikeasti aiemmin hamstratuista kankaista ei useinkaan riitä koko vaatteeseen. Lapsilla asia on helpompi. Olen myös toisaalta kärsimätön, että kun inspiraatio tulee, niin haluaisin että kangas on valmiina (eli pitäisi olla oma kangaskauppa...) ja myös työn edetessä tykkään, että kaapista löytyisi vaihtoehtoja mm resoreiksi joustaviin ompeluksiin ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! Mekkoja voisi tehdä niinkin, että alaosa on eri väriä kuin yläosa, mutta koskaan ei löydy kahta sellaista kangasta, jotka sopisivat keskenään yhteen.

   Minusta on tosi vaikeaa mennä kangaskauppaan niin, että on malli mielessä ja pitäisi löytää sopiva kangas. Helpompaa on, kun on kangas valmiina ja etsii sille ohjeen.

   Poista
 4. Voi että, tuo mekon malli on tosi kaunis! Ja ehdottomasti noi hihat kuuluu siihen! Tuommoinen mekko antaa tsemppiä painonpudotukseen, että jos itekin vois joku kaunis päivä käyttää noin kaunista mekkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos! :) Sain mekon tänään valmiiksi ja tein siitä postauksenkin.

   Tosi paljon tsemppiä painonpudotukseen! Se on pyllystä, mutta jospa joku kiva vaate toisi motivaatiota hommaan!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!