lauantai 23. toukokuuta 2015

Ihana uusi linssiPitkän, pitkän harkinnan ja jahkailun jälkeen juoksin eilen ennalta-arvaamatta kameraliikkeeseen ja ostin uuden objektiivin, jota olin netin kautta haikaillut. Mietin tasaisin väliajoin, olisiko aika ostaa kokonaan uusi runko, mutta hyvien neuvojen myötä tulin siihen lopputulokseen, että parempi on satsata linsseihin. Kameran runko on Canonin EOS600d, ihan tavallinen järjestelmäkamera, ei mikään kallis ja jo muutamia vuosia vanha, mutta kyllä tästäkin vielä pitäisi enemmän saada irti.


Objektiivit ovat tolkuttoman kalliita, mutta se nyt vain on niin, että jos aikoo saada parempia kuvia, niihin on pakko panostaa. Kun olin linssin valinnut, laitoin silmät ja korvat kiinni, lauloin äänekkäästi laalaalaaalaaa ja päätin olla koskaan ajattelematta budjettiasiaa sen syvemmin. Kameraliikkeessä oli ihanan kärsivällinen ja asiantunteva myyjä; kokeilin myös salamaa, josta minulla ei ole vielä mitään kokemusta, mutta pihiyttäni päätin jättää sen hankinnan toiselle kertaa. Valoisassa liikkeessä on niin vaikea kokeilla objektiiveja ja salamaa; vasta tosi tilanteissa pimeässä tietää, mitä kaipaa.


Joskus vuosi sitten kävin katsomassa objektiiveja tavallisessa kodinkoneliikkeessä, jossa kohdalleni sattui niin tumpelo myyjä, että hän tiesi kameroista jopa vähemmän kuin minä. Minulla oli oma runko mukana ja testasin liikkeen objektiiveja (niitä oli ehkä kaksi). Tarvitsin lisää valovoimaa, mutta höntti myyjä oli vakaasti sitä mieltä, että vanha objektiivini oli rikki ja naarmuilla sisältä. Hänen mielestään parasta oli ostaa uusi samanlainen linssi. Olin vähän ymmälläni, mutta kävin tarkistuttamassa "viallisen" objektiivin oikeassa liikkeessä, ja siinähän ei ollut mitään vikaa, ihan kuin arvelinkin. 


Mieluusti ostankin kamerajutut paikallisesta pikkuliikkeestä. Tapanani on selailla kamerajuttuja ensin netistä, ja kun olen päättänyt, mitä voisin haluta, vertailen hintoja isojen ketjujen välillä ihan vain tietääkseni, missä hinnoissa liikutaan. Sen jälkeen katson hinnan paikallisesta liikkeestä, ja jos se ei ole tolkuton, ostan osan sieltä. Viime vuonna lähiliikkeestä ostamani objektiivi oli 20 euroa kalliimpi kuin isossa ketjussa, mutta siihen tuli enemmän takuuta. Tällä kertaa hinta oli aika lailla sama kuin isossa liikkeessä, mutta päälle sain loistavaa palvelua ja opastusta kädestä pitäen.


Uutta linssiä täytyy tietysti heti päästä testaamaan, ja suuntasinkin suoraan liikkeestä Tuomiokirkolle. Kirkko oli kyllä valoisampi kuin olin toivonut, mutta kiva oli silti päästä kokeilemaan uusia mahdollisuuksia.

Oulun Tuomiokirkko on rakennettu vuonna 1777, ja paraikaa sillä on jonkinmoinen ulkosivuremontti meneillään. Kirkon valaistus on jännä asia: ajatella, miten vaikeaa olisi sähköistää ja valaista vanha, arvokas rakennus niin, että valaisimet ovat tyylikkäitä ja tilaan sopivia. Onneksi kirkon valaistuksen suunnittelu ei ole minun vastuullani.Tämmöisistä värillisistä lasi-ikkunoista tykkään tosi paljon. Voisin ottaa omaan kotiinikin johonkin tilaan tämän tyylisen ikkunan.
Uusi linssi tuntuu mukavan raskaalta ja jämäkältä, sitä täytyy koko ajan käydä pikkuisen hypistelemässä. Täytyy ensin totutella tähän uuteen tulokkaaseen ja alkaa sitten miettiä, minkälainen salaman pitäisi olla.


6 kommenttia:

 1. Kuvat näyttävät oikein hyviltä ☆
  Kuvauksellista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Linssi on joka päivä käytössä! :)

   Poista
 2. Kauniit lasityöt! Itsekin niitä joskus tehneenä, tiedän mikä homma niissä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuommoiset värikkäät lasityöt on kyllä hienoja! Joku kylpyhuoneen ikkuna vanhassa talossa olisi ihan mielettömän hieno tämmöisenä!

   Poista
 3. Mikäs tämä uusi linssi oli jonka ostit? :9

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!