torstai 23. huhtikuuta 2015

Vähän niin ja vähän näinUpea siivousjulistukseni siitä, kuinka jatkossa pitäisin siivouspäivän aina torstaisin viikonlopun pituuden ja mielekkyyden maksimoimiseksi, kesti tasan yhden viikon. Tuosta päätöksestä lienee nyt kulunut kaksi viikkoa; heti seuraavalla viikolla siivouspäivä venyi ja vanui viikonloppuun niin, että arvokas vapaapäivä tuhlaantui ikävään huhkimiseen.


Siivoushan on aivan hölmöläisten hommaa; tasan yhtä tuottoisaa kuin kantaisi säkillä valoa pimeään torppaan. Eikä meillä oikein koskaan olekaan aivan siistiä. Aina on joka nurkka vähän rempallaan, yleensä toki tosi monta nurkkaa kerrallaan. Kaappeihin ei kannata kurkistaakaan.

Työpöydällä lojuu vielä vastikään ostetut turkoosit kumisaappaat. En raaski laittaa niitä lattialle, jos vaikka Manu keksisi alkaa niitä pureksia. Sitä paitsi tuossa ne ovat mukavasti näkösällä ja ihasteltavissa. Tätä kuvaa katsoessa huomaan, että kumisaappaiden sävy lisäksi sointuu vieressä olevan kynttilän sävyyn. Ei noita kahta edes kannata erottaa.


Kuvasta katsoen oikealla on kasa puhdasta pyykkiä odottamassa viikkaajaansa. En ikuistanut näkyä.

Eteisessä on ikuinen takki- ja kenkäkaaos. Pitäisi saada ylimääräiset kausivaatteet kiikutettua varastoon, että tilaa vapautuisi. Sitä ennen pitäisi saada varasto räjäytettyä siihen kuntoon, että sinne mahtuisi viemään kausivaatteet.


Yllättäen leikkokukat tuovat mukavaa tunnelmaa sekasorronkin keskelle. Tässäpä on oiva niksi ja vinkki kaikille: kukkakimppu tilassa kuin tilassa on oikein kiva.
 
Viimeiseksi tarkkaan mietitty, pikantti monumentti erinäisistä tavaroista. Mielestäni moderni ja rento pyykkikori tuo mukavaa vastapainoa antiikkilapiolle, kukkotaululle ja kirpparilta ajat sitten ostetulle kastille, jota en muuten vieläkään ole pessyt. Jotakuinkin tuossa kohtaa pöydän alla, ei aivan keskellä sitä mutta melkein, on puhtaanpyykin korin ikuisuussijoituspaikka. 


Yhdellä orrella kuivuu vielä kolmatta viikkoa kasa puhdasta pyykkiä. Haluan varmistua, että pyykki tosiaan on kuiva, ja odottelen vielä muutaman viikon. Sitten siirrän puhtaat pyykit osaksi tätä sommitelmaa.

Kyllä sitä myöhemminkin joutaa siivota. Parempi on käyttää aikansa hyödyksi ja keskittyä sellaisiin juttuihin, joista tulee hyvä ja mukava mieli.


14 kommenttia:

 1. Hih, jotenkin tuo alakuvan pöytäasetelma kuvaa normiasetelmia meilläkin :D Täällä myös tapana varmistaa, että pyykki TODELLA on kuivaa, ennen kuin se siirtyy esim.kaappeihin. Tai oikeastaan päälle ja siitä sitten taas pyykkeihin.. Ja torstai siivouspäivänä... Mahtava ajatus, vaan jotenkin siitä tulee aina lipsuttua. Allekirjoitan myös viimeiset lauseet. Miksi siivota, kun voi tehdä jotain Paaaaljon mukavampaakin... (tosin onhan se siivottu koti ihana, mutta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta nykyaikana pyykin kuivana olemisen varmistaminen on todella aliarvostettua työtä. Inhottavaa olisi viikata kaappiin kosteita vaatteita, ja sen vuoksi minusta onkin todella tärkeää olla aivan varma, että pyykki on saanut kunnolla kuivua ennen viikkausta. Onneksi sinä olet asiasta samaa mieltä.

   Mukavat asiat voittavat siivouksen sata nolla.

   Poista
 2. Heipä Hei, jälleen täältä naapurimaasta. On torstai, siivouspäivä, ainakin ajatuksissa, matot on rullalla terassilla ja aina kun terassin oven avaan, mustat , suuret villkoirat pakenevat huoneen takaosaan.
  Imuri on alakerrassa, pitäis hakea se.
  Pitäis vaihtaa lakanat, ois kiva kun perjantaina vois vaan nauttia siisteydestä...
  Vois, ois, pitäis, hain karkkikaupasta pussin lakritsaa ja mietin, siivoanko vai enkö vai .Voi herrajestas, pikasiivous tähän kämppään veisi tasan 20 minuuttia, mutta ei jaksa, vai jaksaako......
  Mukavaa torstai iltaa sinne sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli ajatussiivouspäivä. Hetkinen, ei ollutkaan.

   Meillä imuri irvistelee aina olohuoneen lattialla, se on osa tuota monumenttia. Sitä ei koskaan voi täysin unohtaa, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö sitä voisi sivuuttaa.

   Lakritsa kuulostaa hyvältä ja varteenotettavalta vaihtoehdolta. Kannatan sitä ratkaisuksi ongelmaasi.

   Poista
 3. :D
  Kukkakimppu pelastaa siis kaiken, harmi vaan että meillä ne elävät vain pienen hetken. Toissapäiväiset ruusut vetelevät jo viimeisiään, kuinka mä aina onnistun..! Meillä kuivat vaatteet kerkiävät harvoin kaappiin, kun kaikki käy noukkimassa puhdasta vaatetta suoraan puhtaiden vatteiden korista. Kuinka kätevää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neilikat on pitkäikäisiä leikkokukkia. Viime vuonna minulla oli joku kukka, olikohan se gladiolus vai mikä, joka oli ruukkukasvi, mutta jonka laitoin tuohon isoon siniseen maljakkoon vähän niin kuin leikkokukat. Ruukku ja mullat olivat siis maljakossa. Näky muistutti erehdyttävästi leikkokukkia, ja kukat elivät tolkuttoman pitkään.

   Pyykkien luonnollinen kiertokulkukin on oikein hyvä siivous- ja pyykkäysteoria. Meillä ei tuosta korista oikein kovin helpolla puhtaita pyykkejä valikoida (paitsi jos tarvittava vaate sattuu olemaan juuri päällimmäisenä), mutta jos vaatteet jättääkin pyykkinarulle, on siitä kätevä napsia aina juuri se vaate, jota tarvitsee.

   Miksi turhaan viikata, kun vaate on kuitenkin kohta taas pestävä. Asenteesi on terve ja oikea.

   Poista
 4. Yks vaihtoehto on aloittaa remppa ja pitkittää sitä niin on aina hyvä tekosyy miksi huusholli on mullinmallin ja kaikki epämääräinen tavara kerääntynyt yhteen paikkaan...." Hei meillä rempataan" ja noin meillekin käy,pyykit harvoin ehtii kaappiin....mutta toi ajatussiivouspäivä terminä on hyvä ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aivan oivallinen taktiikka! Hyvä! Ajastussiivouspäivä (tai ajatus-mikä-vain) on aina toimiva asia. Siinä on sellainen pohtiva, elegantti ote.

   Poista
 5. kuvassa näkyvä kenkäloota...aivan huikee idea!! meillä asuu tuhatjalkanen ja tuo olisi tennarikansan säilytysmesta. oujee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kenkäloota on armeijan vanha aselaatikko. Laitettiin siihen pyörät alle, niin saatiin se vähän lattiasta irti.

   Olen kyllä miettinyt, että laatikkoon saisi enemmän säilytystilaa, jos sen kääntäisi pystysuuntaan, siis niin että aukeava kansi on sivuseinä. Nyt lootassa on urheilurompetta, mutta sivusuunnassa siihen voisi laittaa kenkiä kahteen tasoon.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!