keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

KäsityökaupoillaPääsiäisloman menomatkalla piipahdimme Iissä käsityöostoksilla. Kärkkäisen rakennuksessa toimii Luovi-myymälä, jossa myydään muun muassa kehitysvammaisten käsitöitä ja eri puolilla Suomea vankiloissa valmistettuja tuotteita.


Ihastelin herttaista sienijakkaraa, jolle en kuitenkaan keksinyt käyttöä, ja ostin muutamia tekstiilejä. 


Pellavainen laudeliina on vankilamyymälän tuote. Tykästyin sen kivikuviointiin, ja ajattelin jemmata liinan jollekulle saunalliselle joululahjaksi. 25 euroa käsinkudotusta, pitkästä pellavaliinasta. Ei paha.
Omaan kotiin ostin vohvelikankaisia liinoja, jotka on käsin kuvioitu (mikä tuo tekniikka nyt onkaan nimeltään). Hirvittävä työmäärä ja hintaa viisi euroa! Voi olla, ettei oma peppu hievahtaisikaan tuohon hintaan. "Voi olla" on liioittelua; tiedän aivan varmasti sanoa, ettei hievahtaisi.

Minulla on kaamea omakotitalokuume. Mitään realistista mahdollisuutta ei ole juuri nyt ryhtyä omakotitaloasujaksi ja vuosikymmenten naimasuhteeseen pankin kanssa, mutta kidutan silti itseäni selailemalla netissä myynnissä olevia omakotitaloja. Oma kerrostaloasunto tuntuu niin vaatimattomalta ja tylsältä kaikkien hienojen, pihallisten lukaalien rinnalla. Ollapa lottovoittaja tai joku muu merkittävä ihminen.


Ehkä ensiapuna voisin koettaa pyöräyttää vanhaa kotia ympäri. Mutta plää, mitähän täällä voisi edes tehdä? Omakotitalo se olisi jotakin aivan toista. Tämänkin ajan voisin käyttää vaikka kuopimalla kukkapenkkiä.


PS. Keskiviikko eli melkein viikonloppu! Olemme taas selvinneet uudesta viikosta!


10 kommenttia:

 1. Minäkin tahtoisin omakotitalon. Yksi merkittävä syy tähän on, että haluaisin askarteluhuoneen, jossa saisi sotkea ja kolistella. Eikä sotkuja tarvitsisi siivota ennen kuin koko projekti on valmis. Ja sitten voisi aloittaa uuden! Ja piha olisi myös hyvä olla olemassa, jos vaikka haluaa askarrella ulkona tai tehdä jotain pölyä tuottavaa, kun hioa tai sahata. Näin kerrostalokaksiossa tuohon ei ole oikein mahdollisuutta ja monta tosi hyvää ideaa on pitänyt jättää toteuttamatta... Nytkin neljä pinnatuolia odottavat pientä pintaremonttia, mutta ei oikein kehtaisi olohuoneessakaan alkaa pöllyyttää.

  /Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askarteluhuone olisi melkoisen luksusta. Omakotitalosta voisi ainakin yksi tai kaksi huonetta lohkaista askartelukäyttöön.

   Poista
 2. Mulla on sama kuume, ja sama tilanne. Ihana kattoa kaikkia vanhoja puutaloja ja ihastella niitä :D ja suunnitella kaikkea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat puutalot on aivan mielettömän ihania. Toivottavasti joskus saa sellaisen ihan omaksi.

   Poista
 3. Tämä viikko onkin ollut varsin lennokasta menoa. Onneksi on jo keskiviikko. Vohvelipyyhe on ihanan raikas ja laudeliina ajattoman kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan viikon myöhässä; taas on lennokas viikko menossa. Onneksi on kohta taas keskiviikko ja kohta taas melkein viikonloppu :)

   Poista
 4. Tuo laudeliina sopisi vaikka kaitaliinaksi pöydälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Meille ei ehkä noin graafinen liina sopisi, mutta jollekulle toiselle kyllä.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Tykkään myös: kaunista suunnittelua ja kaunista, siistiä käsityötä.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!