tiistai 10. maaliskuuta 2015

Välivaihe ja muutama kirppislöytöMekko on taas vaihteeksi jäähyllä. Se ei millään suostu valmistumaan. Leikkasin ja ompelin yläosan kankaat uudelleen ja melkein jo pääsin eilistä vaihetta pidemmälle, kun taas iski takapakki; ompelukone oli liian pitkään yhtäjaksoisesti päällä ja se alkoi taas vemputtaa. Miten joku kone voi edes tietää, onko se ollut päällä kauan vai vähän aikaa.

Iiiiihan viimeisiä saumoja viedään, ja onnellisena ompelin helman alaosaa kiinni mekkoon, kun ompelukone alkoi yhtäkkiä tehdä surkeaa jälkeä.

Tämmöistä: tuon beigen syttyrän olisi tarkoitus esittää tavallista suoraa ommelta. Pitäisi raaskia viedä ompelukone huoltoon. Ompelukoneen huoltaminen ei vain valitettavasti koskaan ole mielen päällä silloin, kun ompelukonetta ei tarvi. Ja nyt kun sitä tarvii, en ole viemässä sitä mihinkään määrittelemättömäksi ajaksi kesken hyvän ompelurutiinin.


Pikku paussia vain, taas vähän ratkojaa ja kyllä se lopulta siitä. Saumuri oli muuten paras ostos vuosikausiin. Miksi senkin kanssa piti niin kauan empiä ja odotella?

Kirppispöytää on jäljellä enää pari päivää. Onneksi, koska tämä jatkuva kirpparilla ramppaaminen vie minut perikatoon. Tänään löysin kolme ihanaa kangasta, joista ajattelin ommella mekkoja tai hameita.

 
Vihreän kankaan (5 e) alkuperää en tiedä, keskimmäinen on Marimekkoa (5 e) ja mansikkakuvioinen Finlaysonin pöytäliina (4 e). Mansikkakankaasta tulisi varmasti hieno, muhkea kesämekko, mutta se voisi olla kyllä kiva tuommoisenaankin, vaikkapa verhona.

Ompeluksiin liittymättömiä kirppariostoksia olivat Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä (8 e; halusin tämän poikkeuksellisen kovasti) ja ruskea lääkepullo (1.50 e), joka päätynee pupukaappiin muiden friikkitavaroiden joukkoon.
 

Jokohan nyt olisi ompelukone saanut lepuutella tarpeekseen? Jokohan tämän vuoden puolella ongelmallinen kukkamekko saataisiin valmiiksi?


4 kommenttia:

 1. Kylläpäs tuosta tuleekin kaunis mekko! :) Minun silmissäni nuo löytämäsi kankaat näyttävät juurikin tuollaisilta "tee-minusta-mekko"-kankailta, oikein kivan näköisiä. Meinasin minäki lähteä tänään Palakeelle kirppistelemään, mutta tuo luminen keli osoittautui liian hyväksi tekosyyksi olla lähtemättä. Jospa sitä sitten vähän selkeämmillä kelillä saisi aikaiseksi lähteä sutaamaan sinne suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppareilla varsinkin kaikki värikkäät puuvillakankaat kutsuvat luokseen :) Tykkään aivan erityisesti tuosta vihreästä kankaasta ja mietin, pitäisikö siitä ommella mekko sen harmaan mekon kaavoilla.

   Mie taisin olla Paljekirpparilla juuri silloin, kun lumipyry alkoi. Liikun laiska autolla, niin ei paljon haittaa.

   Juuri tyhjensin oman kirppispöydän. Nyt ei sitten ole pakottavaa tarvetta mennä kirpparille joka välissä. Joskus vain.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tuolla ne kylppärissä odottelevat pesuaan! Mitähän niistä tekisi?

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!