perjantai 6. maaliskuuta 2015

Sitruspuun katveessaYltiöromanttinen otsikko lupaa liikoja: me vain kävimme mummolareissun paluumatkalla Ikeassa ja ostimme sitruunapuun. 


Näillä lakeuksilla vietetään tällä hetkellä hiihtoloman viimeistä varsinaista päivää. Kävimme koko konkkaronkka pohjoisen mummolassa, jossa sielläkin oli surkean epätalviset loskakelit. Helmikuukin on ilmeisesti ollut poikkeuksellisen lämmin tänä vuonna koko maassa. Liika lämpö on vähän huolestuttavaa talven kannalta, mutta mitäpä me enää talvesta; kuukauden päästä on jo pääsiäinen.


Palasimme kotiin myöhään illalla. Matkalaukut ja ostokset lojuvat vielä eteisessä selvittelemättä. Uutta sitruunapuuta sommittelimme jo vähän olohuoneen sivupöydälle. Se sopisi hirveän hienosti seinälokerikon, valkoisen sivupöydän ja Kukko-julisteen kaveriksi. Täytyy kyllä lukea sitruunapuun hoito-ohjeet; voisin kuvitella, että se täytyy laittaa oikein valoisalle paikalle ikkunalaudalle.

Reissun ajan kirppispöytä on pyörinyt omillaan. Siellä on varmasti törkeä sotku, eikä mitään ole sotkun takia mennyt kaupaksi. Viime siivouskerralla löysin taaaaas kerran viereisestä pöydästä jotakin hienoa. Kukko-juliste on vanha koulutaulu. Kehykset ovat umpirumat, ja ne täytyy vaihtaa. Mutta kuva itsessään on hieno. Tämä on taas sitä naivistista taidetta, joka nykyään mieltäni niin kovin ilahduttaa: taulussa on kukon kuva ja sen yläpuolella lukee "kukko".


Minulla on muutamia muitakin tauluja, jotka vielä odottavat paikkaansa. Ajattelin sommitella johonkin yhteen paikkaan useamman taulun. Tällaiset taulu- ja hyllyasiat ovat kyllä niin vaikeita: täytyy olla oikein varma tavaran pidempiaikaisesta säilytyspaikasta ennen kuin ryhtyy porailemaan reikiä seiniin. Ehkä näemme Kukko-taulunkin paikoillaan jo kolmen vuoden päästä. Kalle-julistekin on odotellut paikkaansa vasta puolisen vuotta, joten mikä hoppu tässä nyt on.
Mummolareissulla hyödynsin tietysti taas mummon huikeita ompelumahdollisuuksia. Äidille tulee taas Suuri käsityölehti, jota en itse raaski tilata, ja löysin uusimmista lehdistä niiiiiin monta kivaa ohjetta, että olisin voinut jäädä ompelemaan vaikka kuukausitolkulla. Ompeluinnostusta nostaa kyllä valtavasti se, että koneet ovat aina valmiina käyttöön omalla pöydällään ja se, että ompelukone on niin pohjattoman hyvä. Oma ompelukoneeni on kuin traktori tai Lada verrattuna mummolan koneeseen, joka on ompelukoneiden Lamborghini.


Viime kerralla kuvittelin käyneeni mummolan kangasvarastot niin hyvin läpi, ettei mitään järkevää jäänyt jäljelle. Mutta nyt kun oli uudet, kivat ohjeet käsillä, löysin taas monta sopivaa kangasta. Yksi kasarikangas, harmaa ja asiallinen, kääntyikin reissun aikana mekoksi, jonka malli on tosi nätti ja joka istuu törkeän hyvin. Otin kaavat mukaan ja aion käyttää mallia uudemmankin kerran, jollakin toisella kankaalla. Laitan mekosta kuvia, jahka saan jonkun ihmispolon taivuteltua kuvaajakseni.


4 kommenttia:

 1. Onpa hauska kukkojuliste, ja sinulla on silmää yhdistellä juttuja! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun saisi ne yksittäiset tavarat yhdisteltyä! On minulla puolittainen visio näistä :)

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Onpa komea sitruunapuu.
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitruunapuu saattaa tuosta muuttaa keittiöön. Tai no täytyy lukea ne hoito-ohjeet ensin.

   Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!