sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

SifonkiaMe Manun kanssa alamme niin tottua tähän muotibloggaajan elämään. Tällä kertaa esittelemme juuri valmistuneen sinisen sifonkimekon ja eilen ommellun kukkahatun. 


Tuo hattumalli oli niin kertakaikkisen mukava, että päätin pyöräyttää hattuja useammankin. Toinen hattu meni kylläkin mönkään, kun kutistamattomat puuvillakankaat kitsahtivat silittäessä ja valmiista hatusta tuli aivan liian pieni. Lieristä tuli nyt vähän erilainen kuin ensimmäisen, oranssin hatun lieristä; tässä etuosa on takaosaa pidempi (ensimmäisessä mallissa saksin lierin jotakuinkin tasamittaan).

Sifonkimekon kanssa meinasin jo antaa periksi. Suosin normaalisti helposti ommeltavia kankaita kuten joustamattomia puuvilloja. Sinivalkoisen sifonkikankaan ostin joskus kangaskaupasta, ja olin katsellut sille hyvin yksinkertaista mallia ommeltavaksi. Tässä mekkomallissa oli paljon enemmän yksityiskohtia kuin olin suunnitellut, mutta sain kuin sainkin vaikeasti ommeltavan sifonkikankaan taipumaan tahtooni. Sifonki venyy, vanuu, luistaa alta ja on muutenkin todella ärsyttävä kangas. Olen niin ylpeä tästä uudesta aluevaltauksestani.


En muista, mikä oli mielessä, kun päätin tehdä läpinäkyvästä kankaasta mekon. Jotenkin se läpinäkyvyys konkretisoitui toden teolla vasta siinä vaiheessa, kun mekko oli sovitusvalmis.No niin, alusmekko-ongelma täytyy selvästi miettiä loppuun saakka ennen kuin  mekon kanssa lähtee ihmisten ilmoille. Ehkä riittää, jos yläosana on joku vain toppi, ja alle ompelee tavallisen alushameen?

 

 Kesä voi pian saapua; me olemme Manun kanssa ihan kohta valmiita.


13 kommenttia:

 1. Heheh, tuo ensimmäinen kuva on ihan paras.
  Karvainen linssilude :)
  Kesä se voisi minunkin puolestani saapua, ihan on tervetullut jo.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se Manu niin reppana, kun ei yhtään ymmärrä, että sen hömelö naama laitetaan joka kerta nettiin, kun se tunkee itsensä kameran eteen :) Onnellisena se vain porskuttaa eteenpäin täysin epätietoisena siitä, että koko maailma näkee sen ison pään :)

   Poista
  2. Mutta ainakin on äärettömän söpö pää mitä esitellä maailmalle! ;) ♥

   Poista
 2. No tulipa kaunis mekko ja ihana karvakamukin on niin suloisena kuvissa.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Vasta facebook linkin luettuani ajattelin, että miten se on saanut sifongin taittumaan mekoksi! Hatun nosto sille!! Kesä näyttää uhkaavasti lähenevät ja mää en oo edes aloittanut kesävaatteiden tekoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos :) Sifonkia on kyllä tosi rasittava ommella, mutta on se silti aika kiva kokeilla aina joskus jotakin vähän erilaista ja totuttua vaikeampaa :)

   Mulla tuli nyt täysi stoppi ompeluille pitkäksi aikaa, vaikka niin ajattelin ryhtyväni kokopäiväiseksi harrastajaompelijaksi.

   Poista
 4. Kaunis mekko, ihana linssilude-karvakamu ja hei mistäs kaavan otit lierihattuun?
  Aurinkoa ja keväisiä tuulia alkavaan viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Nyt en kyllä äkkiseltään osaa sanoa hatun numeroa, mutta Suuri käsityö -lehdestä se on. Muistaakseni kirjoitin tarkan lehden numeron hattupostaukseen, tänne: http://kirpparikeijunkotona.blogspot.fi/2015/03/hattutemppu.html

   Poista
 5. Ompele alusmekko samalla kaavalla, vähän yläosaa muunnellen ja hiat pois jättäen. Vaikka pistäsit pienen pitsin helmaan, joka vilkkuis päällihelman alta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota suunnittelin, joskin sellaisella spagettiolkainmallisella alusmekolla. Mutta sitten otin jo sifonkivaatteen käyttöön ja innostus ommella lisää hälveni.

   Sifonkimekko on nyt alentunut toimittamaan tunikan virkaa :)

   Poista
 6. Kaunis mekko ja ihana malli! (molemmat mallit ;) )
  Muistatko mistä tuo ohje on? Vai keksitkö itse? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen monta kertaa päättänyt, että laitan jatkossa kaavojen numerot selkeästi esille blogiin, niin löydän sitten itsekin ohjeet myöhemmin. No taaskaan en laittanut, enkä kyllä enää muista lehden numeroa näin pitkän ajan jälkeen :( Pahoitteluni! Suuri käsityö -lehdestä tämä kuitenkin on.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!