sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

RoskisprinssiPerjantainen siivouspäivä koki jännittävän käänteen loppuillasta, kun passitin pojan viemään roskat pihalle. Poika on pienestä saakka ollut kova aarteenetsijä, ja kaikenlaiset napit, nippelit ja mutterit ovat häntä aina kiinnostaneet.


"Äiti kato, löyty kannu", poika huikkasi takaisin tullessaan.


Onko se...? Ei kai se vain...?

Kylläpä vain! Nanny Stillin Riihimäen lasille suunnittelema Kirsi(kka) kaadin! Haha! Astiataivaassa kannun hinta näyttää olevan 95 euroa. (No Astiataivaan hinnat taitavat olla aika höpöjä; puolet on ilmaa.) 


Melko hyvä roskislöytö!

Veikkaisin, ettei astian entinen omistaja ole ymmärtänyt, mitä on heittänyt pois. Luultavasti kannu on ollut pelkkää käyttötavaraa. Kirsikka-sarja on minusta muutenkin aika erikoinen; "viralliseti" se tuntuu olevan hinnoiteltu melko korkeasti, mutta ruohonjuuritasolla se on kuin mikä tahansa muu kuppi. Kirsikoita liikkuu myös edullisesti kirppareilla, eivätkä monet varmasti edes tiedä, että kyseessä on merkkitavara. Ehkä siinä on pientä kasari-ilmettä?


Pohjasta löytyykin sitten valitettava syy hylkäykseen, mojova lohkeama. Testasin, vuotaako kannu, ja kyllähän se ikävästi hikoilemalla falskaa. Voi nyyh! Taas annetaan ja sitten heti otetaan.


Lasitavarassa ja keramiikassa arvo tietenkin laskee eksponentiaalisesti surkealla tahdilla kohti nollaa, jos kipossa on säröjä tai muuta vikaa. Onkohan falskaavalla kannulla enää mitään arvoa?


Jos ei muuta, niin kyllä me tässä ainakin pääsiäisruohoa kasvatamme!


28 kommenttia:

 1. Upea kannu! Meilläkin on roskiksesta tehtyjä löytöjä, jotka on ihan aarteita :)
  -Suvi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun tämä olisi ollut aivan täydellisessä kunnossa, niin aijai! Kyllä se silti lämmittää mieltä, että tämmöinen onni sattui kohdalle :) Poika on aivan mielissään.

   Poista
 2. Melkoisen hieno löytö pojaltasi! Hienoa, että hän on tuollainen aarteen etsijä! Harmi, että pohja pettää, mutta onneksi sille voi keksiä tosiaan muutakin käyttöä, kuin nestemäisen aineen pito.

  Mahtavaa maaliskuuta ja ihania löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienempänä varsinkin pojan taskuista löytyi aivan ihania aarteita: kiviä, nappeja ja puun palasia :) Tähän maljakkoon voisi laittaa pääsiäiseksi ruohoa tai pajunoksia, joille ei laita vettä.

   Aurinkoista maaliskuuta sinnekin! Nyt on vihdoin virallisesti kevät!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niinpä, voi harmi! Muuten tämä olisi ollut aivan priimakunnossa.

   Poista
 4. Ei taida olla harmi enää minkään arvoinen. Siksi varmaan heitetty pois, mutta onneksi sille sitten muuta käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta: en kyllä itsekään ikinä ostaisi viallista lasiesinettä. Toisaalta esimerkiksi Muumi-mukit käyvät kaupaksi, vaikka niistä puuttuisi korva. Voihan niihinkin sitten vaikka istuttaa kaktuksia :)

   Poista
 5. Onpa kaunis kannu. Kyllä tuolle pitää käyttötarkoitus keksiä, vaikka vähän vuotaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Muutama hyvä ehdotus on näissä kommenteissa tullutkin!

   Poista
 6. Mahtava löytö!
  Jos muuta käyttöä sille ei löydy, niin ainakin se toimisi mainiosti valaisimena -kirkkaat (tai värilliset mieltymyksestä riippuen) ledit sisään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hieno idea! Tai voisikohan sinne laittaa kynttilän? Maljakon suu kyllä kapenee; lämpeneeköhän lasi liikaa, jos siellä polttelee kynttilää?

   Poista
 7. Voi mahtis! Pitäähän tuossa vaikka kuivia oksia koristeena tai silkkikukkia! Hieno! Näpsäkkä poika sulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kuivat pajunoksat olisivat tähän juuri passeli! Poika on kovin näpsäkkä ja nyt hyvin tyytyväinen itseensä :)

   Poista
 8. Hieno löytö, harmi kun on vähän rikki. Mutta ei se silti roskikseen kuulu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toki Kirsikkaa roskikseen! Se on vain pieni puute kannussa, jos se ei aivan täysin pidä vettä :)

   Poista
 9. Pohjalle säilyketölkki johon vettä niin avot kukkamaljakko siinä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava idea! Säilyketölkin värinen säilyketölkki näyttäisi varmasti kivalta kannun sisällä :)

   Poista
 10. Kirsikanoksia kirsikkakannuun. :) Tuo kannu on kyllä aika söpönen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oksia kannu kaipaa :) Se saa vielä odottaa pääsiäiseen!

   Poista
 11. Niin tai pohjalle läpinäkyvä lasi...ei paljon tulis värieroja...mietin tuossa,että onkohan jotain liimaa tai ainetta jolla sais halkeeman korjattua...tuli mieleen väritön silikoni...voiskohan toimia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin hyvä vinkki! Tuosta halkeaman korjauksesta pitäisi kysyä joltakin ekspertiltä; en haluaisi ottaa ainakaan elintarvikekäyttöön semmoista, mihin on laitettu silikonia. Mutta jos se tulisi vain maljakoksi, niin sittenhän sillä ei olisi väliä. En kyllä ole niin viitseliäs, että jaksaisin korjata kannua, kun sillä ei ole mikään hengenhätä :)

   Poista
 12. Entä jos siihen pistäisi koristevalot sisälle? Tai leikkaisi läpinäkyvästä muovipullosta "sisusmaljakon", sehän ei juuri näkyisi? Tai jos siitä tekisi kattolampun?:D Kahva näyttäisi ainakin hauskalta katossa ollessaan, heh. Saisikohan tuollaisen halkeaman vesitiiviiksi jonkinsortin epoksiliimalla tai muulla oikein stygillä remppaus/tms liimalla.. ehkä siitä ei silloin kaatelisi enää juotavia juttuja, mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellinen kommentoija, Tuija / PikkuBertta, juuri ehdotti silikonia korjaukseen. Se korjausaine varmasti jäisi vain lasin pintaan; tuossa kun ei ole varsinaista koloa, vaan pelkkä viiltomainen halkeama.

   Mutta koristevalot sisällä voisivat olla hyvä juttu! :)

   Poista
 13. Wau, komia on löytö, vaikka harmillisesti rikki onkin :) Aina kannattaa pitää silmät auki, aarteita kun voi löytää mistä vaan :) -Ninni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä harmi! Ja me kun ajateltiin, että tässä on arvokas löytö :) Jos ei nyt arvokas, niin olihan se ainakin jännittävä!

   Poista
 14. Voi ei, harmi kun olikin viallinen! En suosittele aitoa kynttilää polttamaan, mustuu vaan turhaan ja saattaa lämmöstä räsähtää kokonaan rikki kun on jo halkeama, palotila liian pieni... Mutta onhan niitä nykyään ledituikkuja ja -kynttilöitä, ihan näyttävät aidoilta vaikka eihän se sama asia ole ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, se halkeamakin sitten vaikuttaa jos meinaisi polttaa kynttilää. No eihän tuohon mikään pakko ole saada mitään palavaa; joku valosarjakin on aivan manio! Led-kynttilöistä en kyllä ole ikinä innostunut, en tiedä mikä niissä mättää.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!