tiistai 17. maaliskuuta 2015

KoiraparturissaMeidän koirahuligaanit ovat talven verran saaneet elellä kuin siat pellossa, ja sen ovat olleet näköisetkin. Eilen parturoimme turkkeja kolmen tunnin verran, ja niin sesseille saatiin mukava kevätilme.

Manun lähtökohdat eivät olleet hääppöiset. Sen pehmeä, kikkarainen turkki oli peräti vanuttunut sieltä täältä. Tollon näköinen koira, kerta kaikkiaan.
Elmokin olisi halutessaan koska tahansa saanut paikan mistä tahansa eläintenpelastajat-aiheisesta tosi-tv-sarjasta, ja se olisi mennyt aivan täydestä heitteille jätetystä katukoirasta. Kyynel.
Tadaa! Kyllä keritseminen kannattaa! Manusta näkee taas, kumpi pää on pyllypää ja kumpi ei.
 


Elmoa uusi leikkaus nuorensi kymmenen vuotta. Se näyttää taas omalta, terhakalta itseltään.

 


Tästä eteenpäin pitkälle syksyyn vedämme koirien turkit lyhyiksi aina, kun siltä näyttää. Partahapsut, kulmakarvat, korvien reunat ja tassunpäät leikataan saksilla; muualla toimii trimmeri. Vähemmän karvaa tarkoittaa myös vähemmän sisälle kantautuvaa kuraa. Kyllä meidän nyt kelpaa!

16 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Kyllä parturointi teki pojista komeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat kiittävät! Näköjään kuukausi on nyt kulunut trimmauksesta (miten voi aika mennä näin nopeasti?) ja varsinkin Manu on selkeästi alkanut kasvattaa karvaa ennätysvauhdilla. Kohta ne taas pitää trimmata.

   Poista
 2. Kiitos, kun muistutit, miksi meillä on lyhytkarvainen mäyräkoira! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä muistutin itseäni siitä, miksi olisi pitänyt ottaa akvaariokala.

   :(

   Poista
 3. Heitteille jätetty katukoira, hehe! :D
  Kyllä vaan tulikin nätit!

  Meidän kolmesta koirasta kaksi on pitkäkarvaisia (lapinkoira ja sekarotuinen jossa suurimmaksi osaksi lapinkoiraa) ja näin keväällä alkaa aina sellainen karvojen syljeskely ja noukkiminen ruoan seasta, että huhheijaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se saksimaton turkki vain saa koiran näyttämään niin ryönäiseltä, että trimmaaminen kannattaa, vaikka se onkin sotkuisaa ja aikaa vievää puuhaa.

   Meillä ei koirista irtoa karvaa, niissä kun on semmoisia villakoiratyyppisiä rotuja. Se laskettakoon Elmon ja Manun plussaksi.

   Poista
 4. Tuollaset karvakoirat on hauskoja kun omistaja saa trimmailussa päästää mielikuvituksen valloilleen kesätukan kanssa! Omani ovat lyhyt- & sileäturkkisia. Helppoja, mutta ei muuntelumahdollisia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta :) Joskin pitäisi olla aika taitava, että saisi trimmattua ne aina erinäköiseksi. Meidän koiria luullaan kääpiösnautsereiksi trimmattuina. Trimmaamattomina niiden oletetaan ilman muuta olevan sekarotuisia.

   Poista
 5. Komeita poikia tuli, vaikka kulkurinakin näyttivät söpöiltä.

  Ilmeisesti teidän pojat osaavat käyttäytyä siivosti parturoinnin aikana? Meillä se on välillä sellaista tappelua että >:O Viime lauantaina onnistuin hämmästyttävän hyvin saksimaan turkkia lyhkäsemmäksi, kun koira oli ensin väsytetty pitkällä metsäretkellä ja huomio saatiin saksista pois herkkuluun avulla. Ajattelin ensin, että hankin trimmerin omaksi ja sillä ajelen kesätukan Toukolle, mutta toisaalta voisin jättää sen ammattilaisen käsittelyyn ja häipyä itse äkkiä paikalta, niin säästyisin kaikelta väännöltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me nostetaan koirat trimmauksen ajaksi tuolille. Lattialla ne lähtisivät viipottamaan karkuun heti tilaisuuden tullen, mutta tuolilla niiden on pakko pysyä aloillaan. Masupuoli trimmataan niin, että toinen ihminen pitää koiraa sylissään selin.

   Ensimmäinen trimmaus tehtiin Elmolle niin, että vietiin se ammattilaisen trimmattavaksi. Tunti meni ja Elmo tuli aivan käsittämättömän erinäköisenä takaisin :) Ei oltaisi edes arvattu, että siitä saa niin siistin näköisen. Minusta oli tosi hyvä idea viedä koira ensimmäistä kertaa oikealle ammattilaiselle: sieltä se sai hyvän ensikokemuksen trimmauksesta, ja sitten oli helpompi itse lähteä harjoittelemaan koiran kanssa.

   Trimmaus maksoi musitaakseni 40 euroa tunti, trimmeri taas 80 euroa. Eli kahdella trimmauskerralla laite on maksanut itsensä takaisin. Mutta onhan siinä trimmauksessa iso työ, ja jos oltaisiin paljon rikkaampia, vietäisiin varmasti koira aina ammattilaiselle.

   Poista
 6. Edellisen siivouspäivän ja kaiken sen imuroimani hiekkapölyn jälkeen piti minullakin ottaa sakset käteen ja tehdä hiukan siistimistyötä. Käsittääkseni bordercollie ei ole mikään trimmattava rotu, mutta meilläpä onkin sitten spesiaalitapaus!! :D Kovin katseen kestävää ei työnjälki tosiaankaan ole nyt maha- ja tassukarvojen lähdettyä, mutta voi kylläpä helpotti lenkinjälkeistä pesuoperaatiota. Ja lohdutan itseäni, että (liian) äkkiähän nuo kasvavat takaisin.

  /Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kurakausi ja koirien karvat. Onneksi nyt alkaa jo pikku hiljaa näyttää paremmalta. Kohta on aivan kuivat tiet.

   Poista
 7. Voi jestas kun ihanat! Mä rakastan noita pehmeitä turkkeja, terapeuttisia paijattavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä :) Ja varsinkin semmoinen koira on aivan erityisen ihana, joka on juuri yöunilta heräämässä :) Sen turkkikin on erityisellä tavalla pehmeä unisena :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!