tiistai 3. helmikuuta 2015

SiivouspäivänäMukavana, touhukkaana viikonloppuna on kiva käyttää muutama tunti siivoamiseen. Oikeasti haaveilen siitä, että massiivisen kerran viikossa tapahtuvan siivouspäivän sijasta siivoaisimme joka päivä 15 minuuttia. Ikinä ei tässä huushollissa ole tuohon päästy, enkä ymmärrä, miten se muilla muka onnistuu.


Meillä siivouspäivä alkaa aina ja joka ikinen kerta raivauksella. Tänä viikonloppuna sain viimein raivattua viimeiset joulujutut pois. Puoliksi syöty piparkakkutalo oli unohtunut Kekkosen viereen hyllylle. Piparkakkutaloille käy aina näin: ennen joulua ei millään malttaisi säästää taloa, mutta joulun jälkeen ketään ei enää kiinnosta syödä sitä.

Hyasintteja puolestaan säästelin tarkoituksella, kun niiden lehdet olivat vielä elinvoimaiset. Nyt ne olivat jo muuttuneet kellertäviksi ja ankeiksi, ja joutivat tulla korjatuiksi. Hyasinteista tyhjentynyt ikkunalauta näyttää heti niin siistiltä ja keväiseltä.
Siivouspäivä saa uuden ulottuvuuden, kun karsimisen lisäksi alkaa järjestellä jo olemassa olevia asioita, huonekaluja tai pieniä tavaroita. Pari muissa huoneissa ollutta kukkaa siirtyi yhdelle ikkunalaudalle olohuoneeseen. Ne näyttävät kivemmilta parina kuin yksittäin sinne tänne ripoteltuina.


Eilisellä kauppareissulla ostin uusia siemeniä ja muutaman sipulikasvin. Helmikuussa mennään, ja ihan kohta talvi taittuu kevääksi. Sitten saa istutella kasveja mielin määrin. Kevät on ainoa aika vuodesta, kun minäkin voin ajatella olevani oikea puutarhuri; todellisuudessa olisi suoranainen ihme, jos joku istuttamani kasvi oikeasti kasvaisi täyteen mittaan. Ja vielä ihmeellisempää olisi, jos kaikki ostamani siemenet ja sipulit itäisivät ja ne pitäisi viedä parvekkeelle. Mihin ne ikinä mahtuisvat! 


3 kommenttia:

  1. Mä nakkasin hyasintit pois jo ennen vuoden vaihdetta :P Samaa siivoamisajatusta olen pyöritellyt päässäni, ja todennut, että sen mahdollistaminen vaati ensin totaalisen raivauksen joka kulmaan ja kaappiin, tavaroiden vähentämisen ronskilla kädellä ja sitten vielä pitäisi miettiä kaikille käyttötavaroille oma, niille sopiva paikka niin eivät pääsisi kerääntymään minne milloinkin.

    VastaaPoista
  2. Mulla on varmasti homehtunut viherpeukalo, koska onnistun aina tappamaan kaikki kasvit. Helmililjoja haluaisin muutaman tänne meidän kotiin nyt kevääksi ostaa.

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi! Ihania värejä! Kiitos Outi´s Life -blogin Outin, joka vinkkasi blogissani minut tänne! Ihastuin ja jäin :) Tervetuloa Villa Muruseen vastavierailulle! Ja tuo piparitalojuttu on just näin :D t.Kaisa

    VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!