perjantai 27. helmikuuta 2015

KirppikselläOhhoh! Melkein on viikko vierähtänyt viimeisestä postauksesta; taas väli oli siivouspäivästä siivouspäivään. (Paitsi että viime viikolla ei siivottu, mikä onkin merkittävä syy siihen, ettei sisustuspostauksia ole paljon herunut.) Täällä on varmasti aivan itku silmässä kaipailtu.


Olen varmasti monet kerrat maininnut häkkivarastomme kurjasta tilasta: se on aivan törkeän täynnä, ja vaikka olen pari kolme kertaa parin vuoden aikana sen järjestellyt, se levähtää silti aina hetkessä hirveään kuntoon. Häkkivarastossa on aivan liikaa tavaraa, eikä siellä ole kunnollisia säilytyskalusteita. Varasin taas kirpparipöydän ja olen nyt selkä vääränä raahannut ylimääräistä tavaraa kirpparille. Tavoitteena on, että saisin varaston niin tip top kuntoon, että sinne mahtuisi kasaamaan esimerkiksi vaaterekin, johon niin näppärästi saisimme kausivaatteet säilöön.


Ja kun kirpparipöytää pitää, on minun kaltaiseni harakka hirveässä koetteluksessa. Kyllä minä tosissani yritän kulkea silmät kiinni ja keskittyä pelkästään siihen omaan pöytääni, mutta toistaiseksi taktiikkani on epäonnistunut rymisten.


Ei kai se haittaa? Luovun tarpeettomasta tavarasta ja saan tilalle tarpeellista? Jos nyt miettisin elämää jatkon suhteen, voisin ottaa tavoitteeksi sen, että vaihtosuhde tarpeellisen ja tarpeettoman välillä jää vaikkapa kymmeneen prosenttiin; jos rahtaan kirpparille kymmenen Ikea-kassillista, vain yksi saa tulla takaisin uusien ostosten muodossa.


Tässä muutama tämän viikon kirppisostos: pari Tintti-kirjaa (4 e / kpl), koralli neule (4 e), pojalle puvuntakki ja liivi (10 e), Duplo-puimuri tutulle vauvalle (3.50 e) ja kirjasinlaatikko (35 e).


Kirjasinlokerikko kaipaa perinpohjaista kuurausta. Ajattelin ihan rankasti viedä sen suihkuun ja rapsutella puhtaaksi. Tähän voisi laittaa esille kaikenlaista muovisälää ja leluja: Playmobil-ukkoja, pikkuautoja ja sen sellaista. Alan selkeästi raottaa ovea sille mahdollisuudelle, että annan itselleni luvan keräillä sekopäistä, järjettömän tarpeetonta lelutavaraa. Olen yrittänyt hillitä itseäni vanhojen lelujen suhteen hyvin pitkään; kohta se ei enää onnistu.


Tänään oli palkkapäivä. Kävin heti aamun piristykseksi tarkistamassa tilin saldon, ja huomasin, että se näyttää reippaasti yläkanttiin. Tarkalleen sanottuna 1 900 euron verran. Totta kai tajusin, että palkka oli jostakin virheellisestä syystä maksettu aivan väärin. Naiivi ääni sisälläni huusi: vihdoinkin lahjani on pantu merkille ja vaivannäköni palkitaan! Muutaman tunnin ajan nautiskelin äkillisestä rikastumisestani ja suunnittelin menolipun ostamista Mosambikiin; sitten menin kotiin, palasin takaisin maan pinnalle ja maksoin liiat pois.

Sellaista on elämä. Ensin annetaan, sitten otetaan. Ensin näytetään, miltä monta numeroa peräkkäin näyttää tilinauhalla. Sitten otetaan numerot pois.


19 kommenttia:

 1. Mää hipelöin vastaavanlaista kirjasinlootaa kirppiksellä viimeksi eilen ja jätin ostamatta (ei ollu eka kerta). Syynä on se, etten uskalla antaa pirulle pikkusormea: tuommoisen ostamisella todentotta antaa oikeuden itselleen ruveta keräämään kaikenlaista pikkukrääsää. Saa nähdä, montako kirppiksillä silmiin osuvaa kirjasinlootaa tarvitaan panemaan pyörälle mun heiveröinen pää :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistatko, minkä hintainen loota oli? Minusta tuo omani oli aika kallis, mutta ajattelin, että se on niin kiva, että menkööt.

   Tämmöisille asioille pikkusormen antaminen on riskaabelia, hyvin riskaabelia. Kohta ostetaan isompaa lootaa, sitten kirjahyllyä, ja lopulta ei ole enää väliä, onko sopivaa säilytystilaa olemassakaan.

   Poista
  2. Muistaakseni tämä viimeisin vastaantullut oli 25 euroa. Mutta siinä ei ollu tuota vedintä kai ollenkaan... En uskaltanu ruveta tarkemmin tutkimaan, etten pian livahtaisi loota kainalossa kotiin ;)

   Poista
 2. Tuo kasti on kyllä ihana, luulen, että se suihkutus tehoaa kyllä hyvin. Puvun takki ja liivi on kyllä hyvä ja halpa hankinta. Sanotaan nyt vaikka näin, että mitään turhaa et kyllä ole ostanut :)
  Oikein hauskaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puvun takki oli kiva löytö! Nyt ei ole mitään pukujuhlia tiedossa, mutta menneisyyden perusteella tiedän, että pukujuhla sattuu kohdalle juuri silloin kun sitä vähiten odottaa. Takki on juuri nyt sopivaa kokoa; toivottavasti ehtii jotkut pippalot tulla kohdille ennen kuin takki käy pieneksi!

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Tuttu juttu tuo kirpparihomma.Jos ei ole pöytää vuokralla vaan nettikirpparilla myy, niin nekin rahat on mukava "hyvällä omallatunnolla" kiikutta kirpparille ja sijoittaa johonkin todella tärkeään :D.Aika ärsyttävä tuo tilihomma :( Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä aina käy! Ja onhan se kyllä odotettavissa. Luulen itse asiassa, että kirppareilla myyjät on suuri ostajaryhmä. Ainakin omassa pöydässä kauppa käy aina parhaiten parina ensimmäisenä päivänä; sitten pöytää tuskin vilkaistaankaan. Ehkä samat ihmiset kiertävät kirppareita ja jättävät tutkimatta pöydät, jotka näyttävät tutuilta.

   Tosin tällä kirppiskerralla otin muutaman päivän jälkeen ronskisti pöydästä pois sellaisia tavaroita ja vaatteita, jotka eivät näyttäneet herättävän kiinnostusta. Laitoin tilalle kasan uutta, ja seuraavana päivänä huomasin, että tavaraa oli lähtenyt ennätysmäärä. Tosin siinä sattui sopivasti lapsilisä- ja palkkapäivät kohdilleen; nekin aivan selvästi vaikuttavat kirppismyyntiin.

   Poista
 4. Hei, jäin miettimään mitä teet työksesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pari vuotta sitten valmistunut filosofian maisteri (kirjallisuus, suomen kieli, opettajan pedagogiset opinnot). Teen opettajan sijaisuuksia ja freelancena lehtijuttuja. Opettajan ja toimittajan hommat vuorottelevat sen mukaan, miten töitä riittää.

   Poista
 5. Sisko osti tuollaisen kirjasinlaatikoston ja nyt se on hänen poikansa huoneessa, joten sillä voi kiertää sen, että itse pysyy kaikesta pienistä keräilyjutuista erossa, jos siis niin haluaa. :D Mulla on tuo sama periaate, jos jotain saa myytyä, niin ehkä jotain kivaa saa myös kotiin tulla mukana. Kun omaa pöytää käy järkkääs, niin saa sitä ikään kuin vaivanpalkaksi vähä vilkuilla toisiinki pöytiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevää! Mutta luulen, että keräilisin tavaraa sitten pojan huoneeseen, jos laittaisin lootan sinne. Ehkä ajattelisin ainoastaan, että tännehän on hyvä keräillä oikein paljon, kun ei tarvitse koko ajan itse lopputulosta katsella :/

   Vilkuilu on hyvästä. Ostan monesti kirppareilta esimerkiksi sarjakuvia pojalle; pojan ehdottomia suosikkeja ovat Aku Ankat, mutta yritän laajentaa lukutottumuksia muihinkin sarjakuviin. Kyllä se poika melkein aina kaiken lukee, mitä eteen kantaa :) Kirjoista luopuminen onkin sitten toinen juttu. Omasta kirjahyllystä löytyy järkyttävät määrät lukemattomia kirjoja, joista ei raaski luopua, koska ne pitäisi lukea. Ja entä sitten luetut kirjat? Jos niistä luopuu, kirjahyllyyn jää vain lukemattomat kirjat.

   Sitten kun joku tulee selailemaan kirjahyllyn sisältöä ja kyselee, että oliko tämä ja tämä ja tämä hyvä, pystyisi sanomaan vain en ole lukenut en ole lukenut en ole lukenut :(

   Aloitetut ja kesken jätetyt kirjat voi viedä kirpparille. Jos eivät ole ensi yrittämällä kiinnostaneet, tuskin kiinnostavat seuraavallakaan. Paitsi jos ne kuuluvat kategoriaan "klassikot" tai "yleissivistävät" tai "pitäisi jostakin muusta syystä olla luettu". Sitten ne siirtyvät siihen sarjaan, josta ei voi luopua.

   Poista
 6. Kiva blogi sulla! Ostaisin ton kirjaisinlaatikon. Jos vaikka s.posti osoitteen laitat.

  T.Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Nämä olivat omia kirppislöytöjäni, eli kirjaisinlaatikko ei ole myynnissä :)

   Mutta kannattaa kurkkia esimerkiksi Tori.fistä ja Huuto.netistä!

   Poista
 7. Hyvät löydöt olet kyllä tehnyt! Minä olen tämän viikon vain kantanut tavaraa kirppikselle. Tosin, melkein on pitänyt parin pöydän kohdalla laittaa silmät kiinni. Niin ihania juttuja siellä olisi tarjolla... Pakko tässä vaan on välillä karsia tavaraa. Joka paikka on ikäänkuin aikasten täynnä. Minäkö keräilijä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ankara karsinta meneillään, mutta lähinnä se koskettaa rupukuntoista varastoa. Varastoon on niin kätevää kiikuttaa kaikki ylimääräinen. Huh hei sitä tavaran määrää. Siellä on monta vuotta odottanut monta pussillista Konttiin menoa. Melkein olen jo onnistunut viemään valmiiksi pussitetut pussit, mutta en sitten kuitenkaan. Ajattelen aina, että odottelen nyt, että saan kaikki loputkin lajiteltua. Enkä sitten saa vietyä ensimmäistäkään pussia. Mutta nyt kyllä!

   Poista
 8. Voi ei mikä puimuri ja vielä tosi halvalla! Täällä ois kysyntää nuille vanhemmille, enää myynnissä oleville dubloille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli yllättävän halpa Duplo. Kirppareilla Duploja näkee monesti myynnissä niin, että muutama peruspalikka on pakattu pussiin ja sille on laitettu hinnaksi viisi euroa. Lego-palikoitakaan en viitsi kirppareilta ostaa sekalaisissa pusseissa; eihän niillä oikein tee mitään, jos ne vain kipataan samaan joukkoon vanhojen Legojen kanssa.

   Poika on lopettanut omilla Duploillaan leikkimisen jo vuosikausia sitten, mutta säästän ne ikuisesti muistona. Aina joskus tulee pikkulapsia kylään, ja sitten Duplot nostetaan käyttöön. En millään raaskisi niistä ikinä luopua, mutta näin kirpparilta voi vielä tehdä löytöjä tutuille lapsille :)

   Poista
  2. Perjantaina löysin kirppikseltä samanmoisen puimurin ja kuljettajan 5.5€ JEE!! Samassa loossissa oli juurikin sikahinnalla pussitettuja sekaeriä dubloja 12-14€.. Minustakin vähän älytöntä!

   Poista
  3. Nämä yksittäiset autot ja muut Duplot on hirveän herttaisia! Voisin hyvin kuvitella asuvani sellaisessa talossa, jossa on valtava, koko seinänmittainen kirjahylly täynnä nätisti esille pantuja Duploja :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!