maanantai 16. helmikuuta 2015

Kevään ensimmäinenEnsimmäiset helmililjat näyttävät tulleen kauppoihin. Voi että ne ovatkin keväisiä!

Viime vuonna pidin helmililjoja kirpparilta ostetussa kattolampun kuvussa, mutta kupu putosi jokunen aika sitten lattialle ja hajosi pirstaleiksi. Kaapista löytyi muutama hillopurkki, joten jaoin sipulit niihin.


Ei ole kauaa, kun näissä purkeissa oli vielä jouluhyasintit. Hyasinttien jäljiltä paljaat ikkunalaudat näyttivät ihanan raikkailta, mutta nyt on taas ikkunalautojen täyttämisen aika. Kausikasveista on niin paljon iloa; helmililjat lasipurkeissa muistuttavat, että meneillään on vuoden paras ajanjakso.


14 kommenttia:

 1. Ihanat kuvasi toi minut tänne. Huomenna helmililjojen ostoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! :) Helmililjat on varma kevään merkki!

   Poista
 2. Oli muuten tosi kiva tuo lasikupu helmililjoille- harmi että hajosi!

  Kausikasveista olen samaa mieltä kyllähän se piristää ihanasti kun sipulikukat tervehtivät kevättä! Esikoista myös tykkäisin mutta ne onnistuvat kuolemaan hoidossani aina hyvinkin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On harmi! Etsin samanlaista kupua ennen tuota löytämääni halpaa, puolentoista euron lamppua, mutta löysin vain design-hintaisia. Se kun on tyyliltään funkkis, ja jos se on myynnissä tuon asian tiedostavassa paikassa, on hintakin sen mukainen. Mutta ehkä joskus vielä onni naksahtaa kohdilleen ja löydän uuden halvan lampunkuvun kukkapurkiksi!

   Mulla on nykyään semmoinen armollinen suhtautuminen viherkasveihin, että ne ovat kuin leikkokukkia, mutta hieman pitkäikäisempiä :) Muutamat pistokkaista kasvatetut kukat jaksavat porskuttaa vuodesta toiseen, mutta kaupasta ostetut kukat kuolee yleensä ennemmin tai myöhemmin. Tai siis ennemmin.

   Poista
 3. Kyllä kevät vaan on ihanan lupaavaa aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) Kesän suhteen on jo niin paljon odotuksia, että ei voi kuin pudota pilvilinnoista. Talven jäljiltä sitä taas on niin pessimistinen, että mikä tahansa kelpaa. Ja se aurinko! Aurinko! Ei aurinko koskaan kesällä paista niin ihanasti!

   Poista
 4. Ai nyt niitä löytyy, helmililjoja haluan ehdottomasti myös meidän kotiin ☺
  Oikein hyvää alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kauppareissulla näin helmililjan ensimmäistä kertaa tälle vuodelle! Ajatella, jos olisi oma piha, voisi istutella näitä kausikukkia sinne ja tänne. Hyasintitkin laittaisin johonkin nurkkaan, vaikka se onkin minusta pelkkä joulukukka.

   Oikein hyvää kuluvaa viikkoa sullekin :)

   Poista
 5. Oi, pitäisi itsekin jo hamstrata :) Ihanaa kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kukka maksoi vain 2.50 euroa :) Nyt niitä tosiaan voi hamstrata! Mukavaa kevään odotusta sullekin!

   Poista
 6. Voi ihanuus, se on kukkakaupoille lähdettävä :-) Kevättä rinnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se valo, kun alkaa tehdä mieli kaikenlaista keväistä!

   Poista
 7. Taidan mennä itsekin ostamaan! :)

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!