perjantai 13. helmikuuta 2015

Iloiset abitKaksi riemunpäivää peräkkäin: eilen ihanat, iloiset abit valtasivat kadut ja heittelivät katsojille karkkeja. Tänään on vanhojen vuoro tanssia.


Menimme eilen pojan ja hänen kaverinsa kanssa katsomaan abiriehaa ja keräämään karkkeja. Nappasin lähtiessä kameran mukaan ja tallensin Oulun katujen karnevaalitunnelmaa. Iloisia abeja katsoessa tulee itsekin iloiselle tuulelle.Iloisen karnevaaliriehan aikaan on vaikea käsittää, miten kuoleva kylä Oulu on. Tänään Stockmann on ilmoittanut harkitsevansa Oulun tavaratalon sulkemisesta. Anttilankin jatko on epävarmaa. Oulun keskustahan on melkolailla retuperällä jo nykyisellään, mutta jos vielä Stockmann lähtee, ei keskustaan jää yhtään mitään (paitsi tietenkin Arinan liikkeitä, tapu tapu). 


Muutaman viime vuoden aikana keskustakuvasta on poistunut valtavasti liikkeitä. Ensimmäisen kerran harmittelin asiaa silloin, kun Tiimari ja Torikadun taideliike lopettivat; liiketiloja alkoi selvästi jäädä tyhjilleen vähä kerrallaan. Lähiaikoina myös Isokadulta on poistumassa monta pientä liikettä; Colore jo lähti.


Surkealta ja synkältä näyttää Oulun ja Suomen tulevaisuus. Hirveän, hirveän harmittavaa, että pienet yritykset eivät selviä kaupunkikuvassa.


No mutta! Aina voi rapsutella koiria, ja paistaahan tänään sentään aurinko! Onnea kaikesta huolimatta tuoreille abi-ihmisille ja wanhoille!


10 kommenttia:

 1. Casadoor lopettaa kans Isokadulta ihan kohta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ymmärtääkseni siitä vierestä silmälasiliikekin. Oliko Seppäläkin lopettamassa? Juuri se Casadoor-Colore -nurkkaus on tyhjenemässä melkolailla :( Pepper taitaa jäädä porskuttamaan.

   Poista
 2. Myös täällä etelässä kauppoja lopetetaan ja ennen niin suositut keskukset jäävät ilman kävijöitä. Tosi harmillista 😑

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä! Varmasti netti verottaa kävijöitä. Ja jos ostaakin jotakin semmoista, minkä hakee liikkeestä, on netin myötä kyllä todella helppo vertailla hintoja. Jos pitäisi paikan päällä liikkeestä liikkeeseen mennä joka kerta kun haluaa tietää, mitä mikäkin maksaa ja mitä on tarjolla, jaksaisin käydä ehkä kahdessa paikassa.

   Poista
 3. Hyviä kuvia oot onnistunut ottamaan! Ite sain abeista vain pari tuhruista täällä Porvoon nurkilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Nappasin kameralaukun mukaan juuri ennen lähtöä :)

   Poista
 4. No sitten vaan bisnesideat mietintämyssyyn, millä jengi saadaan takaisin.... Samallahan on mahdollisuus rikastua :P ! Kiva blogi sulla ja tosi hienoja penkkarikuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on juuri perustanut yrityksen; voidaanko minut laskea samaan mietintämyssyyn, vaikken olekaan asian eteen tehnyt yhtään mitään? :) Rikastumiseen en sentään usko. Se on ihan höpöpuhetta, aikuisten satua.

   Kiitokset kommentin lisäksi kehuista :)

   Poista
 5. Kyllä onkin riemukas meininki! Mun tytär osallistui penkkareihin oranssissa vankihaalarissa. Itse en töiden takia päässyt katsomaan.
  Vai on Oulussakin tapahtumassa liikkeiden kato! Täällä Riihimäellä kun kävelee keskustan läpi näky on surkea. Tyhjiä liiketiloja toinen toisensa perään. Suuret kauppakeskukset aiheuttivat keskustan kuoleman vähitellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa sama vaivata monia muitakin kaupunkeja Suomessa. Aijai! Olisivatpa edes vuokrat halvempia yrityksille.

   Me käydään kauppakeskuksissa ehkä kahdesti vuodessa, jouluna pakon vuoksi ja kesällä muuten vain. Asutaan aivan lähellä keskustaa, mutta todella harvoin tulee kyllä keskustan kaupoissa pyörittyä.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!