lauantai 21. helmikuuta 2015

AamukahvillaKevät saapuu suurella tohinalla: aurinko paistaa melkein joka päivä ja vielä myöhään iltapäivälläkin on aivan valoisaa. Hirveistä lumimyräköistä ei ole kuin hetki aikaa, mutta nyt kinokset ovat alkaneet huveta silmissä. Siellä täällä nurmikoilla näkyy jo aukeita alueita.


Aamusella selailin sisustuslehtiä ja innostuin värikkäistä kotikuvista. Ostan usein lehdet vasta kirpparilta superhalvalla, joten kuljen pari kolme vuotta jälkijunassa sisustustrendien suhteen. Unelmien Talo & Koti -lehdessä on ollut viime vuosina aivan ihanan värikkäitä ja iloisia koteja.

Tekisi mieli itsekin sisustaa oikein rytinällä, kääntää koko koti ympäri. Mistä aloittaisin? Mihin meille sopisi pinkki sohva?

Löysin kirpparilta hirveän symppiksen kissa(?)eläimen. Yleensä tyydyn ottamaan tämänkaltaisista tarpeettomista tavaroista pelkän valokuvan, mutta nyt halusin inspiraatiota näppituntumalle. Olisi kiva tehdä tämäntyylinen sohvatyynysarja; olisi kukikasta, värikästä, söpöllä tavalla kömpelöä kissaa, koiraa ja norsua. 


En ole pitkiin aikoihin väkerrellyt oikein mitään; mitenhän tästäkin ajatuksentyngästä saisi otteen? Jos nostan kissan näkyvälle paikalle muka kimmokkeeksi, saan siitä vain stressiä.

Lopuksi vielä kuva eiliseltä koiranpissatuslenkiltä:

En tahtoisi valittaa. Tämä kevät on oikein kiva, mutta... Voisiko tuota jäätä olla vähän vähemmän? Tai jos sitä on pakko olla, voisiko se olla jossakin syrjempänä, vaikka Kempeleessä. 


14 kommenttia:

 1. Heh, mulla on vähän sama filosofia lehtien suhteen; ostan kirpparilta muutamalla kymmenellä sentillä. Tuo ostamasi ötökkä on ihan supersymppis! :) Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on kipuraja kirppislehden suhteen 50 senttiä. Ostan monta kerralla ja laitan takaisin kiertoon, kun pidän itse kirpparia :) Ostan kyllä joskus irtonumeroitakin eri lehdistä; en raaski tilata mitään kotiin ja on lisäksi mukava, että voi lukea välistä yhtä ja välistä toista lehteä.

   Oikein mukavaa viikonloppua sullekin!

   Poista
 2. Jokseenkin samannäköinen kuva kuin mitä itse otin koiralenkiltä tänään. Jäätä, jäätä ja enemmän jäätä. Vauhti kahen chihun kaa noin... about 200m tunnissa :D . BTW itsekkin ihastun mitä omituisempiin esineisiin ja tavaroihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo jään määrä on suorastaan jäätävä! Ihan kauhea kävellä pimeitä katuja illalla, kun jalat luistavat alla. Pitäisi olla sellaiset piikit kengissä, että pystyisi edes roskat viemään. Vielä en ole kertaakaan kaatunut, mutta se johtuu siitä, että minun vauhti on sen 100 metriä tunnissa :)

   Mullakin kiehtoo kaikenlaiset oudot ja kummalliset tavarat. Olen yrittänyt pitää outojen ja kummallisten tavaroiden keräilyviettiä kurissa niin, että tyydyn ottamaan tavarasta pelkän valokuvan. Kissa ei läpäissyt vesivarman seulatestini kysymyksiä "onko tämä tarpeellinen" ja "onko sille paikka tiedossa", mutta koska siinä oli erityistä taikaa, se sai tulla meille.

   Poista
 3. Taitaisi olla parasta ulkoilla vain luistimet jalassa! Hirveän liukasta!!

  Hauska kissa.

  Kevät saa aina sisustuskärpäsen puremaan, onneksi kuitenkin omalla kohdallani muu perhe pitelee helmoista kiinni....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Tosin osittain hiekoitetut kadut tekevät luistelustakin vaikeaa. Parasta olisi pysytellä sisätiloissa. Miksihän koirat eivät voi käydä kissanhiekkalaatikolla?

   Poista
 4. Huh mikä liukurata!
  Ihaillen katselen aina värikkäitä koteja, niistä tulee Pepin huvikumpu tai Heinähatun ja Vilttitossun kotitalo mieleen, niistä tulee iloiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täällä kyllä todella paljon hiekoitettu, mutta aina sieltä täältä löytyy tuommoisia aivan järkyttäviä tappopätkiä. Koiratkin liukastelevat, kun tassut eivät pidä. Niillä tosin on lyhyempi matka maahan kuin minulla, eikä niitä muutenkaan taida katujen liukkaus tai epäliukkaus kiinnostavan.

   Heinähatun ja Vilttitossun kotitalo on aivan ihana! Samoin Huvikumpu ajatuksen tasoilla (piirroksissa se on ehkä vähän ankea). Lastenkirjoissa kodit ovat yleensäkin todella ihania; nehän ovat parhaita mahdollisia sisustusoppaita :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kempele on tarpeeksi kaukana :) Mutta sopivan lähellä, että sinne voisi toivoa liukkauden epäonnea.

   Poista
 6. Kissa on oikein söpö, jos en ihan väärin muista minulla on ollut mollamaija samasta kankaasta!
  Luistimet taitaisivat olla parhaat jalkineet koiran kanssa ulkoillessa ;-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä vain on liukasta! Luistimilla tosiaan voisi viilettää, jos ei olisi hiekoitettu sieltä täältä. Nyt täytyy töpötellä mummotyylillä eteenpäin, hitaasti ja hapuroiden.

   Poista
 7. Ei liity mitenkään tähän aiheeseen, mutta nyt en kestä enää, pakko kysyä: Mitenkäs se tammikuussa julistettu kyseenalaisten aarteiden kuvakisa? Suurella jännityksellä olen odottanut että millaisia kummallisuuksia ihmisiltä löytyy ja päihittävätkö ne mennen tullen mun omituisen aarteeni :-)

  Eikö aarteita löytynytkään vai odottaako kisan sato vielä aikaa parempaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Siihen kisaan tuli vain aivan pari osallistujaa, niin päätin olla julkaisematta kisaa :( Ehkä Pedro oli niin kova vastus, etteivät ihmiset kertakaikkiaan kokeneet, että heiltä löytyisi sille vastusta.

   Mutta kiitos kuitenkin teille muutamille ihanista aarteista! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!