keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Valkoista pitsiäEhkä viimeinen paikka, josta odottaisi löytävänsä herkän valkoisen, pitsinyplätyn päiväpeiton, on käytetyn armeijatavaran myymälä.


Sain Varustelekalta lahjakortin, jolla valikoin muutamia laadukkaita tekstiilejä kotiimme; puuvillaa, villaa ja taas puuvillaa. Kolmesta tilaamastani asiasta yksi tulee käyttöön sellaisenaan, toinen kaipaa hieman tuunailua ja kolmannen ajattelin silputa ompelukoneen alle. Jos raaskin.


Tämä valkoinen puuvillahuopa on aikoinaan palvellut Ruotsin armeijassa. Nyt se palvelee meidän makuuhuoneessa päiväpeittona.

Suunnitelmissani oli värjätä peitto raikkaan keväiseksi, mutta on tuo valkoinenkin väri niin nätti, että täytyy vähän aikaa katsella peittoa sellaisenaan. Ehtiihän sen värjätä vähän myöhemminkin.


Tämä puuvillapeitto on minun versioni virkatusta mummopeitosta, jota olen kevään mittaan yrittänyt metsästää kirppareilta. Valkoinen pitsipeitto on hieman erikoinen valinta armeijakäyttöön, mutta täytyy vain todeta, että Ruotsin armeijalla on vain kertakaikkisen hyvä maku näissä asioissa. Heija!

Peitolla oli hintaa vain 14.95 euroa, eli tässä olisi ollut oivallinen vinkkauksen paikka edullisesta ja hienosta peitosta. Taisin kuitenkin nappaista viimeisen kappaleen itselleni, mutta toivotaan, että varasto saa vielä täydennystä.


Miten olisi: mustan seinän tilalle kukkatapetti ja peitto pinkiksi? Keltainen seinä ja pinkki peitto?


13 kommenttia:

 1. Kukkatapettia ehdottomasti. Mä oon niin tylsä, että varmaan jättäisin tuon peiton tuollaiseksi. Aivan mahtilöytö muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie kattelinki jo sellasta aivan aivan ihanaa keltapohjaista kukka-lintu-tapettia, mutta sitä tarvitsisi monta rullaa ja postikulut olisivat melkein 50 euroa. 190 euroa yhden seinän tapetista on niiin liikaa. Miten tapetti voi olla niin kallista? Ehkä pitää odottaa, että ihastun johonkin 80-luvun kohokuviotapettiin, jota saa rautakaupan alelaarista kahdella eurolla.

   Poista
 2. Peitto keltaiseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainenkin olisi symppis väri! Eipä käynyt mielessäkään! Ehdin jo sen pinkin värin ostaa :P

   (En kertonut miehelle.)

   Poista
 3. Eiih, mäki haluun tollasen peiton! Oon myös metsästäny virkattua päiväpeittoa kirppikseltä ja epätoivoisena ruvennu virkkaa itsekin. Ensimmäinenkään pala ei ole kahteen kuukauteen tullu valmiiks :D Englantiin mennyt bambi-pannunalunen oli muuten todella tykätty :) t:Titta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut samanlaiset suunnitelmat, joskin itse en alkanut virkata omaa peittoa. Langathan ne vasta kalliita ovatkin. Kontti-kirpparilla näkyy usein vanhoja kalastajanlangasta virkattuja mummopeittoja, mutta nekin maksavat sataa euroa. Sata euroa on tietenkin tosi vähän käsityöstä, mutta kuitenkin tosi paljon minun budjettiin. Etenkin, jos aikomuksena on vähän tuunailla valmista peittoa.

   Toivottavasti näitä peittoja tulee Varustelekalle lisää!

   Ihana kuulla, että pannunalusesta on tykätty! Minunkin piti ottaa omaan keittiöön yksi pannunalunen käyttöön. Uskomattoman saamatonta, etten ole saanut jemmakätköjä sen vertaa kaiveltua!

   Poista
 4. :D En ois kyllä ikinä arvannu, mistä ostit mutta on kyllä aivan mahtava löytö. Minusta tuo on kaunis noin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä kaunis valkoisenakin! Kauankohan menee, että kyllästyn siihen noin? Väriaine on kuitenkin ostettu jo valmiiksi ja muutenkin tekisi vähän mieli kokeilla....

   Poista
 5. Aivan ihana! Ja nyyh, nyt en enää Varustelekasta tuommosta ihanuutta löytynyt. Kade olen. Kohta olen iloinen puolestasi, mutta olen nyt ensin ehkä kahdeksan minuuttia kade.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä ei siellä enää ollut, kun taisin rohmuta viimeisen, mutta toivottavasti saavat varastotäydennystä. Ruotsalainen puuvillahuopa oli tämän viltin nimi.

   Poista
 6. Nyt niitä on taas siellä, vinkvink :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, mahtavaa! Tämä peitto on kyllä tosi kaunis ja ihana!

   Poista
 7. itse tilasin ulkomailta täysin samoja peittoja 2kpl neljällä eurolla, todella hyviä ovat.

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!