lauantai 3. tammikuuta 2015

Ullakolla


Pohjoisen mummolassa ollaan! Kokeilen ensimmäistä kertaa puhelimella bloggaamista. Kovin on vaikeaa puuhaa. Tähänkin olisi varmaan joku kunnollinen sovellus olemassa. En jaksa tutustua aiheeseen.


Täällä on mukavan talvinen sää. Lunta tuprutteli yön aikana niin, että tiet täytyi päiväsellä kolata.
Olen selaillut vanhoja kuva-albumeita ja bongaillut kivoja tavaroita, huonekaluja ja vaatteita. Mikään ei tietenkään ole mukavampaa kuin ullakon koluaminen. Kylmällä ullakolla säilytettyihin tekstiileihin on tarttunut ummehtunut haju, mutta aion sen vielä jollakin konstin selättää. Tänään löysin hienoja vaatteita 60- ja 80-luvuilta. Etsintä jatkukoon huomispäivänä.


Otimme pojan kanssa vain toisen koiran mukaan. Elmo jäi kotiin isäntänsä kanssa. Siellä se raasu kuulemma kärsii ahdistuksesta , eikä edes lenkkimakkara maistu. Elmo on sellainen reissukoira; lienee pahoittanut mielensä, kun ei itse päässyt mukaan.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tuo on äidin tekemä paita! Selailin vanhoja kuvia, ja paita seikkailee ainakin 90-luvun taitteessa :)

   Juuri sain kuivumaan muita ullakolta löytyneitä, tätä paitaa vanhempia vaatteita. Yhtä hienoa 60-luvun mekkoa en löytänyt, mutta muutaman muun kuitenkin. Katsotaan, riittikö etikkaliuos taltuttamaan tunkkaisen hajun.

   Poista
 2. Ullakot on niin inspiroivia ympäristöjä! Miehen veli osti vanhan talon, ja löysin ullakolta -50-60 luvun kanalehtiä. Ne on ihania. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanalehtiä? Mitä ne ovat? :D

   Ullakot ovat kyllä hienoja paikkoja. Näen aina silloin tällöin unta, että olen koluamassa jotakin ullakkoa ja teen huikeita löytöjä!

   Poista
 3. Aarteiden koluaminen on kivaa puuhaa! :-) Mukavan talvisia hetkiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ullakoiden koluaminen on ehdottomasti parempaa kuin kirppiksillä kiertely! Ullakolta löytää sellaisia tavaroita, joiden arvo on jäänyt omistajalta huomaamatta.

   Poista
 4. Oi mikään ei voita ullakoiden ja kellareiden penkaamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään kellaria en ole tainnut koskaan penkoa, mutta pihavajoja ja navettoja kylläkin! Oijoi! Se se vasta on jotakin!

   Poista
 5. Miksi ette ottaneet elmoa mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elmo jäi miehen kanssa kotiin, ei se tietenkään yksikseen jäänyt. Ajattelimme, että Manun on hyvä olla reissussa yksikseenkin, ilman Elmoa, kun sillä ei siitä ole vielä kokemusta. Joulun alla ensimmäinen sukulaisreissu, semmoinen viisi tuntia ajoa, oli aivan tuskaa, kun pitkiin matkoihin tottumaton Manu uikutti ja ruikutti. Menomatkalla se oli jo kuin veteraani, ja nyt pohjoisen reissu meni niin kuin vanhalla tekijällä :)

   Koirien kanssa on kyllä ihan mukava reissata, ja syrjemmillä seuduilla ne saavat liikkua vapaina. Pohjoisen mummolassa on kyllä paljon poroja, jotka tunkevat pihalle asti, ja niiden kanssa on vähän vaikeuksia: Elmolla lähtee viimeinenkin järjenhive päästä, kun se näkee poron. Se on monet kerrat karannut pohjoisen mummolassa poron perään, ja sitä onkin tosi vaikea pitää mummolassa vapaana. Mutta kyllä me Elmo taas ensi kerralla otetaan mukaan! Nähtävästi se loukkaantui verisesti, kun ei nyt päässytkään reissuun.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!