torstai 29. tammikuuta 2015

Punainen täkkiTieteellinen koe on päättynyt: valkoisen sohvan päälliset kestivät pesemättä vajaa kaksi kuukautta. Tulokset saattavat olla hieman arvelluttavat, sillä tuosta vajaasta kahdesta kuukaudesta päälliset olivat oikeasti siistit ehkä viikon verran. Pitäisiköhän pesuväli nyt mitata sen mukaan, kuinka kauan päälliset oikeasti ovat siistit vai sen mukaan, kuinka usein niitä viitsin pestä? Tulkintatavasta riippuen testin tulokset vaihtelevat huomattavasti.


Kaikkensa pitää yrittää jopa tässä epätoivon murheessa, ja niin sohva sai taas peiton suojaksi. Jospa se nyt pysyisi hetken aikaa valkoisena (ei se pysy). Minun mielestäni koko sohvan voisi korvata sellaisella vanhanaikaisella, sivusta vedettävällä puusohvalla. Sitä ei jatkuvasti tarvitsisi olla puunaamassa.
Oulussa tupruttaa lunta aivan ennätystahtia. Eilen kävin pukkimassa parvekkeen kaitelle jääneiltä kukkaruukuilta pahimmat lumet alas, mutta kiputtelin hyvin nopeasti takaisin sisälle. Tässä vanhassa talossa parvekkeen kaiteet ovat järjettömän matalat, ja kun lunta on lattioilla vielä puoli metriä, sitä todella tuntee olevansa kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Olisi meillä lapiokin, mutta kun se on hautautunut sinne lumen alle.


Eipäs muuta kuin loppurutistukset ja sitten kohti viikonloppua!


4 kommenttia:

 1. Onneksi sohva näyttää oikein kivalta peitto päälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on laskettava valkoisen sohvan ainoaksi eduksi: mitä vain värejä voi yhdistää siihen.

   Poista
 2. Sivustavedettävä on just hyvä sohva ;) Otin kannen pois, asensin puusälepohjan ja siihen patja. Eipä tarvii imuroida koirankarvojakaan joka päivä! :)

  VastaaPoista
 3. Meillä koiraperheessä käytetään sohvan päällä aina sohvan väristä puuvillaista päiväpeittoa. Aikoinaan valkoisen sohvan päällä oleva päiväpeitto oli helppo ja nopea heittää koneeseen pesuun ja sitten taas puhtaana käyttöön. Nopeampi siis kuin itse sohvan päällisten irrottaminen ja peseminen. Samoin toimitaan nykyään, vaikka sohva onkin harmaasekoitusvärinen ja päällinen pestävissä, mutta satuinpa löytämään siihenkin prikuulleen saman väriset päiväpeitot. Ostin kahdet, niin on aina puhtaana yksi. ;) Ja koira sekä emäntä ja isäntä saa mellastaa mielensä mukaisesti.

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!