lauantai 24. tammikuuta 2015

StromboliViimeinenkin maltti, tolkku ja järjenhiven taitaa nyt kadota pääkopasta. Ensimmäistä kertaa syksyllä antiikkimessuilla näin jossakin pöydässä myynnissä Aimo Okkolinin Stromboli-sarjaa. Nyt synttäreiden kunniaksi käytin osan lahjarahoista Okkolinin ihanaan ruskeaan maljakkoon. 


Minusta tämä sarja on ihan huikean hieno, enkä ymmärrä, miten se on niin vähäisesti esillä. Onhan tämä nyt paljon hienompi kuin vaikkapa Mariskooli tai Aalto-vaasi! Miksi eivät ihmisten hyllyt ole täynnä Stromboleita! Tuttavani uumoilee, ettei maljakko ole noussut suuren yleisön suosioon siksi, että se muodoltaan muistuttaa... miehen elintä. Painotan, että minä vain siteeraan moukkamaista, hienosta lasista ymmärtämätöntä tuttavaani; nämä eivät ole minun sanojani.


Signeeraus pohjassa! Tämä lisää lasiesineen arvoa. Rumasti on Aimo minusta rustaillut, keppikirjaimilla niin kuin lapsi. Onneksi teksti on vain pohjassa eikä sitä tarvitse katsella. Ja siltikin valitsisin mielummin signeeratun kuin signeeraamattoman lasin. Onhan siinä tietysti oma arvonsa ja viehätyksensä.
 
 
Tämän korkean mallin lisäksi maljakosta on matalampi, herttaisen pullukkainen versio. Siihen matalaan tutustuin ensin, mutta tykkään kovasti tästä korkeastakin maljakosta. Ajattelin alkaa keräillä molempia korkeuksia eri väreissä hiljaksensa. Näistä on myös sellainen rihlattu versio, jota kiertää kauttaaltaan raidoitus, ja jonka alaosasta puuttuu tuo paksu lasimöhkylä. Se ei ole ollenkaan niin hieno kuin tämä minun maljakkoni.
 
 
Yleensä ottaen minusta on vähän hölmön näköistä säilyttää esillä vaikkapa tuikkukippoja tai maljakoita, jos niissä ei ole kukkia ja kynttilöitä, siis jos ne eivät ole käytössä. Mutta tämä maljakko on minusta muodoltaan kuin itsessään kukka. Voisin hyvin kuvitella muutaman erivärisen maljakon vierekkäin ihan vain tyhjillään. 
 
 
Nyt vain silmät auki! Kyllä uusia Stromboleita pian taas eteen putkahtaa!


16 kommenttia:

 1. Hieno se on. Tutullasi on vain likainen mielikuvitus, en näe tuossa elintä yhtä tai toistakaan vaan pelkästään kauniin maljakon, tykkään. Itse olen nyt ihastunut Tamara Alladinin Hyasintti maljakkoon, siinä on minusta sama ominaisuus; se ei kaipaa kukkia vaan on itsessään kaunismuotoinen. Tällä hetkellä minulla on keltainen ja ruskea Hyasintti, mutta muutaman lisää taidan vielä haalia. Ja jos tulee vastaan edullinen Stromboli, sekin voisi meille muuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitän nämä terveiset eteenpäin.

   Strombolit on minusta aika edullisia: tästä maljakosta maksoin 30 e + 7 euroa postikuluja.

   Poista
  2. Mulla lila Vantaalla ;) voi muuttaa teille 30e + postit ;)

   Poista
  3. Onko se semmoinen tasapintainen, ei rihlattu? Katselin lilaa Strombolia Laatutavarassa, mutta siinä oli iskeymä :P

   Jos se on loistokuntoinen ja signeerattu niin laitapa minulle sähköpostia! :) kirpparikeiju @ hotmail piste com

   Poista
 2. Tosiaan signeeraukset lasissa on usein kökön näkösiä.
  Mukava kokoelman alku ja kivasti näkyy sopivan myös kastehelmien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne kyllä on: tuommoisia tuherruksia niin kuin joku naapurin pertti olisi käynyt nimikoimassa omaisuutensa.

   Kastehelmet oli kuvassa oikeastaan vai kokoa havainnollistamassa. Ajattelin, että nämä maljakot näyttäisivät kivalta niin, että niitä olisi muutamassa eri värissä ja ne nököttäisivät vieretysten omassa ylhäisyydessään.

   Ikkunalaudalla voisi olla kiva. Eihän vain värillinen lasi haalistu auringossa?

   Poista
 3. Erittäin tyylikäs ja kaunis maljakko. Mie olen kans yhen sortin lasihöperö joten aloitin tänään blogissani postaussarjan jolle annoin nimeksi Elämäni lasiesineet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on hyvää vauhtia tulossa lasihöperö. Joskus männävuosina Suomessa on tehty ihan mielettömän hienoa lasia! Jos nyt menee tavalliseen kauppaan ja haluaa ostaa maljakon lahjaksi, on valittavana joku Kartio ja Aalto, nekin jossakin ihan muussa maassa valmistettuja. Toista se oli vaikkapa 60-luvulla.

   Poista
 4. Maljakon muoto on kuin tulppaani. En edes ajatellut elintä ennen kuin siitä mainitsit ja minullakin on likainen mielikuvitus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se muistuttaa tulppaania tyylikkäällä ja vähäeleisellä tavalla :)

   Poista
 5. Mulla tuli heti mieleen miehen elin, vaikka mulla ei edes oo likainen mielikuvitus :D Mutta joo, sovitaan että se on tulppaani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa, että nämä alatyyliset huomautukset vaikuttavat alitajuisesti myös omaan suhtautumiseeni Stromboli-maljakkoon :( Nyt on hieno lasiesine menettämässä oikeutettua arvostustaan.

   Tulppaani se on. Tulppaani tulppaani tulppaani tulppaani.

   Poista
 6. Lempäälässä näin tällä viikolla tämmöisen ja mieleeni tuli myös... Se on varmaan siellä vieläkin, se maljakko siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Aika vähäisesti olen Stromboleja nähnyt markkinoilla. Ehkä ihmiset ovat niin ihastuneita niihin, etteivät halua myydä omiaan ikinä pois.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Aihe jakaa selkeästi mielipiteitä. Tästä on olemassa kaksi koulukuntaa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!