torstai 22. tammikuuta 2015

Sahailua, pitkästä aikaa!Syksyllä ostettu lehtisaha oli pari ensimmäistä kuukautta kovalla käytöllä. Joulumyyjäisten jälkeen sahaparka on jäänyt aivan hunningolle, ihan yksinään nököttämään. Viikko sitten kaveri pyysi tekemään neljä bambia omiin juhliinsa, ja niin pääsi saha taas pitkästä aikaa käyttöön!


Olipa mukava kaivaa maalipurkit esille ja sipsutella maalia puhtaan vanerin pinnalle. Tuo mintunsävyinen maali on aivan syötävä. Voisin maalata sillä jotain muutakin.
Joulun aikaan ne olivat joulukoristeita, mutta näin joulun jälkeenhän bambit ovat ilmiselvästi kevätkoristeita. Erityisesti mintun sävyssä! Jos keksisin, mitä tekisin, voisin alkaa sahailla pääsiäiskoristeita näin hyvissä ajoin etukäteen. Pääsiäiskoristeet vain ovat niin vaikeita. Mitä sitä tekisi?


20 kommenttia:

 1. Sun bambit on vienyt mun sydämmen :) Ne oli tosi kauniit joulukuusenkoristeet vaan kun kuusi sai lähdöt en raskinut laittaa bambeja pois. Tuossa ne on ikkunasyvennyksessä esillä, ihanat :) Mintunvärinen maali näyttää myös hyvältä bambilla.
  Samantyyppiset pääsiäiskoristeet kyllä kiinnostaisi! Pupu, tipu, muna? :D
  -Suvi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! Pupuja ja munia mietin itsekin pääsiäiseksi. Ehkä pupuja sellaisina laudasta tehtyinä, omilla jaloillaan seisovina?

   Poista
  2. Tai ripustusversio, minä niin tykkään laittaa asioita roikkumaan :D Bytheway, pidän bambikorua aina kun en oo töissä, se on mun "onnenamuletti" :) Pliis tee jotain pääsiäisjuttuja niin saan nakata meidän vanhat ja karmeat koristeet veke!
   -Suvi-

   Poista
  3. Ripustusverho kuulostaa jo melko massiiviselta projektilta! Meillähän oli pojan huoneessa sellanen muovieläimistä tehty ripustusverho. Kannoin sen varastoon, kun mulla aina ohikulkiessa tarttu tukka kiinni niihin elukoihin. Se oli oikeasti tosi ärsyttävää. Joku muulin koipi solmulla tukan seassa.

   Poista
  4. Tarkoitin että tekisit samanlaisia pääsiäisjuttuja kun nuo bambit :D Jos teet semmoisia niin lupaan ostaa niitä!
   -Suvi-

   Poista
  5. Niin niin, aivan! Joku pupu voisi kyllä olla kiva! Jos saisi vaikka sen pupulampun muodon pienennettyä vaikka skannerilla, niin niistä voisi tulla kivat roikulat!

   Voin tehdä noita bambeja vielä :)

   Poista
 2. pääsiäiskoristeita esim. tipuja tottakai, munia joita vois maalailla raidoin, pilkuin ym.. ne vois olla sellasia joita vois laittaa roikkumaan esim pajunkissoihin tai mihin nyt keksiikään.. mitäs muuta pääsiäisjutttuja niitä vois olla?
  Muita vanerijuttuja esim nyt ystävänpäiväksi jotain sydän hommeleita tms..
  -T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten voisi tehdä decoupagella vaikka lautasliinoista kivoja kuvioita! Olisikohan roikulakoristeet sellaisia, että niitä voisi kiinnittää vaikka pajunoksiin roikkumaan? Kaikki kausikoristeet ovat niin vaikeita, kun olisi kiva, että olisi joku yksi juttu jossakin eikä sataa siellä täällä.

   Ehkä ystävänpäiväksi voisi tehdä jonkin yhden pienen maltillisen jutun :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! :) Bambit taisivat olla tykätyin korumalli :)

   Poista
 4. Pääsiäispupuja tietenkin! Ne ainakin on ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupuissa on sitä jotakin, vähän niin kuin bambeissa!

   Poista
 5. Minäkin haluan mintun värisiä bambikoristeita! Vieläkö jaksat tehdä? Bambikoru on ollut niin ihana :)

  VastaaPoista
 6. Hei Kirpparikeiju! Etsiskelin jotain hyvää ohjetta saaristolaisleivän tekemiseen mäskiä käyttäen ja löysinkin blogistasi hyvän ohjeen, kiitos siitä! Mietiskelen jotain korviketta/vastinetta piimälle, sillä tyttäreni on maitoallerginen eikä maitoproteiinia saa olla missään muodossa. Olisiko jotain vinkkiä? Oletko itse kokeillut jotain muuta kuin piimää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne! En osaa kyllä yhtään sanoa, millä piimän voisi korvata! Meillä ei kenelläkään ole ruokarajoitteita, niin ei ole tarvinnut ikinä ajatella.

   Tuossa saaristolaisleivässä piimän tehtävä on minusta tuoda sellaista piimän makeutta ja samalla kosteutta. Mitenhän piimä yleensä muissa ohjeissa korvataan?

   Poista
  2. Hei Kirpparikeiju!

   Kiitos vastauksestasi! Sain ahaa-elämyksen piimän korvaamiseen. Laitoin Alpro-soija maustamatonta jugurttia, mutta en laittanut ihan litraa vaan taisi olla puolisen litraa. Oikein hyvää tuli, jopa melko kriittinen 8-vuotiaamme tykkäsi ihan hirveästi. Leipomisessa on juuri se kiva puoli, että vain mielikuvitus on rajana ja kaikkea voi soveltaa omien ideoiden mukaan. Kiitos Sinulle vielä!

   Poista
  3. Hei! Onpa kiva juttu! Nestettä tosiaan näissä leivissä oli aika reippaasti, mutta olihan paistoaikakin todella pitkä.

   Mukava, kun löysit piimän korvikkeen! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!