tiistai 6. tammikuuta 2015

Loppiainen: joulu jää, kevät tuleeNyt on viimeinenkin sukulaisreissu tehty. Pitkän loman jälkeen on palattu kotiin ja takaisin arkeen. Huomenna alkavat koulut ja joulu on enää muisto vain.


Elmo-rassu jäi loman ajaksi kotiin, ja se on kuuleman mukaan täällä potenut ahdistusta. Ruokakaan ei ole maistunut, ei edes lenkkimakkara, ja Elmo on varsin päässyt laihtumaan. Kun tulimme kotiin, se tervehti Manua kaikkein innokkaimmin. Nyt muutaman tunnin jälkeen koirat murisevat toisilleen ja mulkoilevat toisiaan aina ohi kulkiessa. Kyllä ne raukat silti toisistaan niin pitävät, eivät osaa olla ilmankaan. Paitsi Manu, jolla oli reissussa oikein mukavaa.


Yksi matkalaukku odottelee vielä purkamistaan, mutta pesukone pyörii jo. Uudet, hienot joululahjat ovat myöskin löytäneet paikkansa. Mummon mukaan antama iso oman maan sadon peruna-, porkkana- ja naurispussi odottelee vielä paikkaansa eteisessä. Ehkä huomenna voisi tehdä taas keittoa. Meillähän ei tietenkään ole jääkaapissa yhtään mitään, kun loppiainen pääsi taas yllättämään. Onkohan tämä toistuva pyhäpäivien unohtaminen ja jääkaapin tyhjeneminen juuri pyhäpäiväksi nyt enää edes normaalia?


Blogien perusteella aika moni taitaa siivota joulun pois ihan heti kun joulun pyhät ovat ohi. Meillä loppiainen on perinteisesti ollut joulujuttujen riisumispäivä; jotkut odottelevat jopa Nuutin päivään saakka. Tänä vuonna vietimme jouluajan melko tehokkaasti pois kotoa, eikä joulujuttuihin ole ehtinyt kyllästyäkään. Huomenna kuitenkin kerään tontut, tähdet ja muut jouluiset jutut pois, että päästään häiriöittä keskittymään kevään odotukseen. Pupuvalosarja saa kuitenkin jäädä, mutta se ei kyllä olekaan jouluvalo.
Pentikin poro on jo muutama vuosi sitten alentunut joulukoristeen asemaan. Senkin nostan huomenna odottelemaan ensi joulua.

Nyt tekisi ihan hirvittävästi mieli päästä sisustamaan oikein värikkäällä kädellä! Olisin niiiin valmis luopumaan makuuhuoneen mustasta seinästä ja tapetoimaan sen oikein raikkaalla kukkatapetilla. Sängyn päiväpeitoksi sopisi pinkiksi värjätty, virkattu mummopeitto. Jos autoon olisi mahtunut, olisin raahannut mummolasta mukanani halkovajassa joutilaana makoilevan ikivanhan pitkän penkin, jossa on oikein nätti sininen maali. Kärsin siis akuutista sinisen, pinkin ja kukkakuvion puutteesta. Ehkäpä sohvallekin voisi ommella uudet tyynynpäälliset, niin pääsee kevät vihdoin saapumaan. 


Seuraava suuri odotuksen aihe onkin pääsiäinen. Onhan siinä välissä toki monenmoista juhlaa, laskiaista ja muuta, mutta enpä ole koskaan kuullut kenestäkään, joka oikein odottamalla odottaisi esimerkiksi Runebergin päivää. Kevät on kuitenkin täynnä mukavia pikkujuhlia, aivan toisenmoisia kuin synkkänä syksynä. Syksyllä on vain ankeaakin ankeampaa pyhäinpäivää yhtä toisensa perään (silloinkin ovat kaupat kiinni), mutta keväällä! Silloin lasketaan pulkkamäkeä, syödään pullaa, juodaan kaakaota ja seurataan, miten aurinko päivä päivältä paistaa enemmän ja lämpimämmin.Miltä tulevat kevät näyttää? Joko on joulujutuista luovuttu?


16 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, minäkin siirrän 3 Pentikin poroa komeron perälle, odottelemaan ensi joulua.
  Hyvä idea......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Niitä porojakin jaksaa sitten taas katsella, kun eivät koko ajan toljottele vastaan :)

   Ps. Nyt en muista, ovatko porot hopeoituja. Jos ovat, niitä ei kannata laittaa minkä tahansa metallin pariksi, etteivät pääse tummumaan.

   Poista
 2. Täällä lähtivät tänään viimoiset punaset, ja palauduimme tähän harmauteen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh! En ole vieläkään saanut aikaiseksi siivota koristeita! Kylläpä on tympeä tehtävä! Tänään sen teen!

   Poista
 3. Yhden valosarjan ajattelin antaa vielä jäädä. Vielä on kuitenkin melko pimeää. Mitään kauhean jouluista minulla ei tänä vuonna ollutkaan, paitsi piparkakkutalo, joka pitäisi nyt viimeistään syödä pois.

  Minä muuten odotan Runebergin päivää! Minusta ne tortut ovat niin hyviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi pimeää, mutta ihan tässä tammikuun aikana tapahtuu dramaattinen muutos valon suhteen! Joka päivä on pikkuisen edellistä valoisampaa!

   No niin, olen kohdannut ihmisen, joka odottaa Runebergin päivää. Mutta et sie kuitenkaan päiviä siihen laske? Tai kalenteriin merkkaa, että vielä kymmenen päivää, nyt yhdeksän, kahdeksan...?

   Poista
 4. Kyllä meillä lähti joulu vintin kätköihin jo uutena vuonna.Kun aikasin aloittaa joulun laiton siihen jo pian aaton jälkeen kyllästyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko aikaista! Laitoitko uudeksi vuodeksi eri koristeet vai vietetäänkö teillä koristeetonta uutta vuotta? Meillä joulukoristeet ovat samalla uudenvuodenkoristeita; pääsee vähällä vaivalla :)

   Mie yritän pantata joulun odotuksen aloittamista, ettei ehdi kyllästyä kovin aikaisin. Mulle joulun aika loppuu loppiaisena, mutta joulu-joululta tuntuu ehkä vain muutama päivä ennen aattoa, tapaninpäivään asti. Jouluaikahan kestää oikeasti Nuutin päivään, 13. päivä tammikuuta asti, mikä on minusta melko pitkä aika :)

   Poista
 5. Meillä on aina paljon kukkia, joten mihinkään harmauteen me ei palata, mutta pääasiassa koristeet on jo kaapissa. Pidän vielä Pentikin himmelit keittiössä, toinen on ollut siellä viime joulusta asti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie odotan ensimmäistä tulppaaninippua! Ne on jotenkin niin keväisiä! Mutta ei viitsi ostaa tulppaaneita ennen kuin on saanut kotia vähän keväisemmälle mallille.

   Poista
 6. Turkoosia aion alkaa virittelee sisustukseen enne pääsiäisvärejä....eile oli moni kauppa auki..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin käytiin sellaisessa huoltoaseman yhteydessä olevassa pikkukaupassa ostamassa maitoa ja leipää. Sellaiset poikkeusluvalla auki olevat (pikku?)kaupat on tupaten täynnä pyhäpäivinä. Nyt on onneksi taas kauppojen ovet avautuneet, eikä tarvi enää syödä mitä sattuu! :)

   Poista
 7. Joulujutuista luovuttu,mutta kevät ei ole lähimaillakaan.nyt talvi vasta alkaa...onneksi pvä alkaa pidentyä!-sanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmojen puolesta kyllä talvi on vasta aluillaan, mutta minun henkisen kalenterin mukaan talvi alkaa marraskuussa ja päättyy helmikuussa. Ja kun pyöristää, niin melkeinhän tässä on jo talvi ohi!

   Poista
 8. Lueskelen rästiin jääneitä postauksia ja kommentoimpa tähänkin - täällä Turussa oli kauppakeskukset ja tavaratalot avoinna loppiaisena :O Kaikenmoista. (Pitihän sitä Cittarissa tietenkin käydä ihan vapaapäivän kunniaksi...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Jopas! Taitaa olla, että liikkeet joutuvat pyytämään erikseen luvan, jos meinaavat pitää kaupan auki loppiaisena. Ainakin Vesa Keskinen on loistanut aiheen tiimoilta otsikoissa :D

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!