sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kaksi mustaaHip hei! Tilasin juuri itselleni syntymäpäivälahjan, hirveän kivan ja hienon maljakon! Maljakko ja sen suunnittelija ovat syksyinen löytöni, ja luulen, että hurahdan kyseiseen malliin aivan kokonaan. Onneksi siitä on olemassa eri väri- ja kokovaihtoehtoja. Ja onneksi meillä on aina tilaa uusille maljakoille. Tervetuloa, kaikki maailman hienot maljakot, tervetuloa meille.


Olen kaipaillut kotiin tuoretta ja raikasta väri-ilottelua. Viime aikoina on tullut ihasteltua värikkäitä koteja sisustuslehdissä ja erityisesti elokuvien kautta. Muutenkin tekisi mieli pyöräyttää joku paikka kokonaan ympäri. Mitähän tekisin?


Syksyllä maalasin olohuoneen seiniä, ja mustat liitutauluseinämät vaihtoivat paikkaansa. Toisella seinällä ollut liitutaulusuiro maalattiin valkoiseksi, että työpisteen taustaseinälle jäi mustan varaa. Meillä on nyt kotona kaksi mustaa seinää, ja sanoisin, että toinen on liikaa.


Se toinen on tämä.

Makuuhuoneen musta seinä näyttää kyllä periaatteessa ihan kivalta, ja erityisen hyvältä sitä vasten näyttävät aitan ovesta tehty sängynpääty ja vanha lasivitriini. Meillä on läpitalonhuoneisto niin, että toisen ulkoseinän ikkunat ovat pohjoiseen ja toiset etelään. Nyt kun olen pari vuotta katsellut pohjoisen ja eteläisen luonnonvalon vaikutusta väreihin, täytyy todeta, että ilmansunnalla on mieletön vaikutus seinien väreihin. Kolkolla pohjoispuolella synkät sävyt vaikuttavat entistä synkemmiltä, kun taas eteläpuolelle saa huoletta sutia mitä tahansa väriä.


Makuuhuoneen puolelle kaivataan ehdottomasti reippautta ja pirteyttä. Näkisin tässä niin hyvin jonkin ilopohjaisen, värikkään kukkatapetin! Vai pitäisikö koettaa elvyttää seinämää köyhän miehen tee-se-itse-ratkaisulla: voisikohan mustalle pohjalle töpötellä sabloonan avulla maalattuja kukkia? Miltähän onnistumisprosentti näin lähtökohtaisesti vaikuttaisi?


7 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä hyvältä tuo musta seinä tuossa sängynpäädynkin takana - meillä ihan sama - on valkoista - on mustaa !!! välillä liikaa, välillä liian vähän - ja taas maalataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaaminen on oikein mukavaa puuhaa! Olisi tylsää, jos ei koskaan maalailisi seiniä :)

   Poista
 2. Mä oon niin tumpelo noiden sabluunoiden kanssa, että varmaan päätyisin tapettiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon ettiny kivoja kuvia, joista vois itse leikata sabluunan. Sitten löysin sellasen sivuston, jossa on valmiita sabluunoita. Ei se voi olla niin vaikeaa! Tosin mustalle seinälle pitäis varmaan tehdä valkoisella pohjamaalilla ne kuviot ja jos haluaa väriä, maalata sitten käsin valkoisten päälle. Eli ihan törkeä vaiva.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!