perjantai 19. joulukuuta 2014

TiernakaupungissaTänä vuonna lahja-asiat ovat sujuneet kivuttomammin kuin minään aikaisempana jouluna. Tein marraskuussa niin paljon vanerijuttuja ja ompeluksia, että niistä riittää lahjat tämän joulun pukinkonttiin yhdelle jos toisellekin hemmolle. 


Surumielisiä Pielisiä olen ommellut varmaan parin vuoden ajan ripottelevaan tahtiin lahjoiksi tutuille lapsille, ja Pielisistä on tullut jälkikäteen ilahduttavan positiivista palautetta. Kuuleman mukaan Pehmovaris on ihan oikeasti jäänyt käyttöön ja se on ihan oikeasti ollut tykätty. Tänä jouluna annan taas muutamalle lapselle Pielisen. Täytyisi alkaa pitää Excell-taulukkoa siitä, kenelle olen jo pehmon antanut ja kuka voisi olla seuraavaksi jonossa. Kerralla ei tietenkään voi liian monta Pielistä antaa; se verottaisi Pielisen suurta arvoa ja uskottavuutta.


Nyt kun suurin osa lahjoista on jo hoidettu marraskuun puolella, voi joulukuussa paremmin panostaa oman perheen lahjontaan. Omat lahjasuunnitelmat on tarkkaan harkittu ja melkein kokonaan jo hankittukin. Kaupoissa päämäärättä ja paniikissa haahuilu on rasittavaa, mutta joskus aniharvoin on ihan kiva mennä kauppoihin varta vasten ostoksille.


Ouluhan on tunnettu tiernakaupunki, ja tierna-aika kestää täällä jostakin juhannuksen tuntumilta aina vappuun saakka*. Joulun aikana Oulussa on aivan mahdotonta olla törmäämättä laulaviin ja kiertäviin tiernapoikiin. Tänä vuonna Rotuaari saikin oman tiernapoikapatsaan, joka ilmeisesti myöhemmin siirretään jonnekin toisaalle.


* Tierna-ajan kestoa on tekstissä liioiteltu. Tierna-aika kestää marraskuun lopulta Nuutin päivään eli 13. tammikuuta saakka.


Onkin melkoinen suoritus ja kädenojennuksen paikka, etten koskaan ikinä milloinkaan ole nähnyt tiernaesitystä alusta loppuun saakka. Se on myös hyvin outoa, koska tykkään tiernapojista ja vanhoista tiernalauluista. Tähän asiaan täytyy tulla parannus. Joku kerta minä vielä.


Vielä alkukuusta ei ollut yhtään jouluinen mieli, mutta nyt tuntuu jo aivan joululta. Tänään voisin pakata loputkin lahjat ja tarkistaa, ettei vain kukaan ole päässyt unohtumaan. Lisäksi täytyy erikseen muistaa sitä pientä poikaparkaa, joka on sattunut syntymään juuri joulunpyhinä. Aika monena vuonna tuon lapsen syntymäpäivä muistuu vasta jouluna, ja sitten täytyy turvautua kepulikonsteihin ja ottaa joululahjapinosta yksi paketti muka syntymäpäivälahjaksi.

 
Siispä syvimmät pahoitteluni kaikille teille, jotka olette syntyneet joulun aikoihin. Ja sinä, joka juuri nyt olet raskaana ja mietit, josko jakautuisit: älä tee sitä vielä. Pidättele. Yritä mielummin tähdätä uudenvuoden tienoille.


8 kommenttia:

 1. "Jaaaa mee toivootam ja me toivotam! Onnellista ja hyvää Joulua!" Nih :)

  VastaaPoista
 2. Mä omen esittänyt tiernatyttöjä. Olin Muriaanien kuningas :D
  Hauskaa viikonloppua ★

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on varmaan jäänyt kivat muistot! Mukavaa uutta vuotta!

   Poista
 3. Olen "onneksi" syntynyt 13. joulukuuta. Ja olen aina pitänyt huolta siitä, että olen saanut synttärilahjan erikseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 13. joulukuuta on hyvin kaukana jouluaatosta! Minä olen syntynyt tammikuussa; siinäkin on jo jouluun hyvästi välimatkaa.

   Poista
 4. Tiina/Bridgehill
  hieno tuo Tiernapojat - patsas. Pitää kait käydä se paikanpäällä katsastamassa uutena vuotena Oulussa.
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo patsas on hieno. Samoin kaupungintalolla ne minipienet veistokset ovat tosi hienoja!

   Hyvää uutta vuotta!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!