torstai 4. joulukuuta 2014

PuunailuaEnnenkuulumaton joulusiivous on juuri paraikaa meneillään. Mahatautinen Manu tekee kaikkensa, ettei pyykkikone pääsisi hiljenemään ja ettei muutenkaan päästäisi projektissa yhtään perussiivouksesta eteenpäin.


Onneksi meillä on räsymatot. Pienet räsymatot mahtuvat hyvin pesukoneeseen, ja niitä tuleekin koirien vuoksi pyöriteltyä yksi silloin ja toinen tällöin. Pesin juuri kaikki matot joulu mielessäni, mutta onneksi en ollut ehtinyt laittaa niitä vielä lattioille. Matot saavat vielä hetken aikaa odotella turvassa, että Manun mahankäynti tasaantuu.


Sillä välin on hyvä pestä ikkunoita. Vielä ollaan plussan puolella, ja niinpä kuurasin eilispäivänä ikkunat. Kiikutin samalla kasvit kylpyhuoneeseen nypittäviksi ja suihkutettavaksi. Verhotkin ovat pesussa, joten ikkunanäkymä on erityisen paljas ja puhdas.

Kaappien siivoaminen on tylsintä ikinä, mutta nyt on sellainen joulusiivousrytinä päällä, että  tästä kannattaa pitää kiinni. Voisin aloittaa pienimuotoisesti jostakin oikein pienestä laatikosta ja siirtyä siitä sitten innostuksen mukaan kohti keittiötä.


Aurinkokin paistaa. Onpa se hieno ja uljas näky.


8 kommenttia:

 1. Oijoi, tästä sain vähän lisää boostia minäkin, ettei into pääse lopahtamaan. Eilen imuroin yli kaks tuntia, joka kolon ja välin ja seiniäkin vähän (totesin, että meillä on liian iso talo). On vallan tyytyvinen olo siitä urakasta. Oikeastaan olen siivonnut jo viikon verran, kun alotin romujen raivaamisen ja pihan siistimisen jo viime viikonloppuna. Sen jälkeen pyykännyt ja raivannut lisää sisällä.

  Ikkunat on vielä pesemättä, mutta kun sinäkin, niin kyllä minäkin! :D Itellä kävi mielessä, että onko älyttömämpää kuin pestä ikkunat jouluksi? Mutta jos ne on jättänyt pesemättä edellisenä syksynä, keväänä ja kesänä ja tänä syksynä, niin eikö jouluksi puhtaat ikkunat ois aika hyvä saavutus?

  Oikeasti olen sitä mieltä, että joulua varten ei tarvi siivota, mutta kyllä se kerran vuodessa on hyvä tehdä kunnolla - ja tämä vuosi alkaa olla kohta lopuillaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivoaminen ei lopu koskaan! Minä taisin aloittaa maanantaina juurikin romun raijaamisella. Nyt on kaappien läpi käyminen vielä vaiheessa. Eilen siivosin pojan huoneen kirjakaapin, vaatekaapin, lelukaapin ja senkin. Niin ja olohuoneen sivutason laatikot. Kirjoitin paperille ylös, mitkä kaikki kaapit täytyy vielä käydä läpi. Pahimmat ovat siivouskaappi (kaikki patterit, lamput, sulakkeet yms rasittava sälä) ja työkalukaappi (vielä pahempi sälä: mutterit, maalit, askartelutarvikkeita, ihan mitä vain). Nyt täytyy pysyä lujana!

   Mutta mitä ihmettä! Sehän on juuri parasta, että saa ikkunat pestyä jouluksi! Pohjoisempana ei ole mahdollista pestä ikkunoita enää tähän aikaan vuodesta, mutta Oulussa on sen verran tasaisen pylly keli ympäri vuoden, että ikkunat saa pestyä vaikka uutena vuotena.

   Suursiivous on kaikesta huolimatta mahtavaa :)

   Poista
 2. Kun siivousinto iskee, niin toimi! Ei kannata jättää käyttämättä sitä missään nimessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvä ohje!

   Vähä kerrallaan kaapit edistyvät :)

   Poista
 3. Oletpa sinä ahkeralla päällä...löytyisipä tuo vaihde minustakin...ennen joulua..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei siivous innosta, kannattaa tehdä muita, mukavampia juttuja :) Esimerkiksi sahata tai rakentaa piparkakkutalo!

   Poista
 4. Mä käperryin töiden jälkeen tänne sohvan pohjalle ja mielessäni siivoan oman vaatekaappini, joka oikeasti on tämän kodin karseimmassa kunnossa oleva kaappi...vähänkö noloa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielikuvasiivous vaikuttaa ahdistavalta ja rasittavalta. Siitä on varmasti enemmän vaivaa kuin varsinaisesta siivouksesta. Kehotan ankarasti lopettamaan mielikuvasiivouksen välittömästi.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!