keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Pari pientä jouluistaKävin taas eilen mutterikaupoilla. Hain viimeinkin pupukaapin kiinnitykseen tarvittavat vermeet eli kolme kulmarautaa ja isot ruuvit proppuineen. 


Mutterikauppareissun myötä ihmiskunta on ottanut valtavan askeleen kohti pupukaapin seinäänkiinnitystä, mutta vielä riittää esteitä matkalla: on lainattava kunnollinen, kiviseinään pureva iskuporakone tutulta, on kiinnitettävä kulmaraudat kaappiin, on nostettava kaappi seinälle, on asetettava se suoraan ja merkattava ruuvinpaikat kohdilleen. Vasta sen jälkeen pääsee poraamaan. Kun reiät on porattu, täytyy kaappi taas nostaa paikoilleen ja ruuvailla kiinni.


Tiesinhän minä, että kaapin kiinnittäminen on ison vaivan takana, mutta näin ääneen lueteltuna lista vaikuttaa lannistavalta. Mukavin vaihe pupukaapin kiinnittämisessä on, kun saa ripustaa kaapin päälle jouluvalosarjan. Haluan hypätä yli kohdat A-K ja siirtyä kohtaan "ripusta jouluvalosarja pupukaapin ylle".


Me olemme joulukoristeasioiden suhteen tänä vuonna hieman myöhässä. Joulukoristeiden laittamista ennenhän koti täytyy tietysti siivota perinpohjaisesti. Maanantaina teimme jättisiivouksen, josta sain kipinän laajentaa jättisiivous vielä ennestään mittavammalle tasolle. Sohvanpäällisethän ovat jo pesussa, kiitos Manu panoksestasi kotimme jouluisen ilmeen suhteen, samoin petarinsuojus, kiitos Elmo myös sinulle. Nyt on niin lauhaa, että voisi vielä pestä ikkunatkin. Ja sen jälkeen kaikki kaapit!


Onneksi pienemmälläkin vaivalla syntyy oikein mukavaa. Mutteriostosten lomassa nappasin ostoskoriin kolme hyasinttia. Ne tuovat keittiöön maltillista joulun tunnelmaa.
Punainen peltitähti on melko tuore kirppisostos. Koska elämässä täytyy olla periaatteita, olen lisännyt kaikenlaisten tuikkukippojen ostamattomuuden periaatelistalleni. En tiedä, mikä niissä tuikkukipoissa on, kun niitä tulee aina ostettua niin tolkuttomasti. Jos joku vieras ihminen tulisi analysoimaan tuikkukippokätköjämme, hän tulisi eittämättä siihen lopputulemaan, että meillä käytetään todella merkittävissä määrin tuikkukippoja. No ei käytetä. Siksi tuikkukippojen ostamattomuus on periaatelistani kärkipaikassa. Ja silti niitä aina tulee kirppareilla ostettua. 


Heti kassalla olin varma, että katuisin kotona kipon ostamista ja laittaisin sen suoraan kirppiskasaan. Tällä kertaa kävikin toisin, ja tästä parin euron tähdestä tuli suorastaan lempituikkukipponi. Se on niin sievä! Punainen! Jouluinen! Se oli oikein hyvä ostos ja sopii keittiöön mainiosti.


Huomasitteko, että lisäsin blogin sivuihin Kirpparikeijun Ankka & Vaneri -joulupuodin. Lisäilin sivuille eilen myyjäisissä ollutta tavaraa. Vanerilamppujakin on vielä jäljellä, ja lisään niistä kuvia, jahka ryhdyn reippaaksi.


2 kommenttia:

  1. Onpa nätti tuikkutähti ja näyttää hyasintitkin kivoilta noissa lasipurkeissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyasinttien harmistus on siinä, että kasvavat liian nopeasti hirveiksi roikuloiksi. Voisivat pidempään pysyä nuppuvaiheessa.

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!