tiistai 2. joulukuuta 2014

Ovesta pöydäksiPidimme eilen jättimäisen siivouspäivän. Oli aivan mahtavaa saada siivottua pitkään kestäneiden myyjäisten valmisteluiden askartelut pois silmistä. Myyjäisprojekti on nyt takana, ja on aika siirtyä joulun odotukseen.


Siivotessa on kiva vaihtaa myös huonekalujen järjestystä. Pyöräytimme pöytien paikkoja: keittiössä kokeilussa ollut kapea peiliovipöytä siirtyi minun työpöydäkseni olohuoneeseen ja minun vanha 60-lukuinen työpöytäni siirtyi pojan huoneeseen. Pojan valkoinen 40-lukuinen pikkupöytä jäi tarpeettomaksi ja odottaa siirtymistään varastoon. Askartelu- ja kahvittelupöytänä toiminut vanha keittiön pöytä siirtyi takaisin vanhalle paikalleen keittiöön. (Niin; te arvasitte tämän!)


Ullakolta kesällä pelastettu vanha peiliovikin sai jokunen aika sitten lasilevyn ylleen. Olen näemmä syksyn aikana ehtinyt tehdä yhtä jos toista: tämänkin oven kunnostamisesta tuntuu olevan pitkä aika. Oven jälkeen kunnostin pupukaapin, jota ei vieläkään ole saatu seinälle. Ja nyt kolme hurraa-huutoa saamattomuudelle! Hurraa! Hurraa!


Peiliovea varten ostin kuumailmapuhaltimen ja kokeilin sitä ensimmäistä kertaa (myöhemmin minua valistettiin siitä, että kuumailmapuhaltimen käyttöä varten vaaditaan tulityökortti). Huikea peli, huikea. Tätä kuvaa katsoessa tekee heti mieli päästä lämmittämään maalia puhaltimella ja sitten rapsuttaa se lastalla pois. Mitähän seuraavaksi tuunailisin?
 


Lasitaso tekee pöydästä ihanan. Paikallisesta lasiliikkeestä tilattu, karkaistu lasi maksoi 80 euroa. Kaikki ylimääräiset osat maksavat aina hirveästi niin, että "ilmaisesta" tavarasta tuleekin tosi kallis. Maalipurkki taisi maksaa noin 30 euroa, mutta pukkijalat olivat tosi edulliset, ehkä 10-20 euron väliltä yhteensä.


Yritin ottaa kokonaisuudesta kuvia, mutta se ei tässä pimeyden hävityksessä ja kauhistuksessa onnistu. Oikeasti; on puolipäivä ja aivan maailmanlopun meininki! Missä aurinko! Missä edes lumi! 


Onneksi kohta on joulu. Joulun jälkeen päivä alkaa taas pidetä. Ennen en ole yhtään välittänyt pääsiäisestä, koska se on juhlapyhänä jotenkin niin ankeaa aikaa. Nykyään pääsiäinen on selvä kevään merkki; siitä on vain pienen pieni hetki kesään. Kesällähän kaikki syksyn merkit ovat jo ilmassa, eli kaikki hyvä on jo ohi, mutta kevät! Silloin on kaikki vasta edessä. Koska joulun tienoilla päivä alkaa pidetä, voidaan sanoa, että joulu on yksi merkittävä etappi kevään odotuksessa. 


Sieltä se taas pian tulee, valo ja aurinko.


15 kommenttia:

 1. Puit sanoiksi mun kevään odotuksen ja juuri siksi kevät on mun lempivuodenaika. Ei enää montaa viikkoa kun vuosi vaihtuu ja kevät! on jo nurkan takana ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kohta tulee kevät! Mieti pajun oksia, jotka alkavat kasvattaa pajunkissoja. Ja sitä hetkeä, kun pitää miettiä, oliko se tosiaan kevään ensimmäinen pajunkissa, vai onko vielä liian aikaista. Seuraavaksi niitä onkin jo joka paikassa.

   Poista
 2. Ohhoh, te ootte saanu kuitenkin aika edullisesti lasin. Itse kyselin oven päälle lasia viime keväänä ja hinta oli 170-200e. Jätin väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kallis! Minäkin oletin, että lasi olisi ollut vähän kalliimpi, mutta ei nyt sentään pariasataa. Tämän lasin mitat on 45 x 200. Sohvapöydän lasi on pienempi, ja se maksoi muistaakseni 50 euroa. Halpojahan nuo on, mutta pihiyksissäni puhisin, että "ilmaiselle" pöydällekin tulee tosi paljon hintaa, kun siihen lisää kaikki tarvittavat lisäosat, lasitasot, maalit ja pukkijalat.

   Olisiko toisesta lasiliikkeestä saanut edullisemman lasin?

   Poista
 3. Lumi tuli tänään! (Ainakin hetkeksi!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli! Ja tänään paistaa ihana, ihana aurinko! Aivan mahtavaa!

   Poista
 4. On kyllä tosi kaunis ovipöytä. Kevättä kohti mennään (luojalle kiitos :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mennään! Marraskuu on pahin; marraskuussa ei tapahdu yhtään mitään. Ei ole lunta, ei ole aurinkoa. On vain vettä, viimaa ja kylmää. Mutta toisaalta juhlava joulukuu tuntuu kaksin verroin paremmalta, kun on ensin kärsinyt marraskuun verran. Ehkä siis voimme säilyttää marraskuun paikoillaan.

   Poista
 5. Tosi makee!!! Mulla on kanssa iso vihreä vanha ovi pöytänä kellarissa, mutta lasi puuttuu. Se on niin iso pöytä että lasi tulisi varmaan hiukan kalliiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuinka iso ovi se on? Minun ovi on kyllä kapea, ja siihen meni 45 x 200 -kokoinen lasi. Voithan kysäistä lasiliikkeestä, paljonko lasi maksaisi. Tai katsoa Ikean sivuilta, josko valmis, parinkympin lasi sattuisi juuri sinun ovellesi sopimaan :)

   Meilläkin oli peiliovi pöytänä käytössä ennen kuin lasitaso oli valmis. Sen pyyhkiminen oli aivan toivotonta, kun pinta ei ole tasainen.

   Poista
 6. Ihana tuo pöytä! Haaveissa tehdä oma, ovikin on jo olemassa. Ja noista samoista pukkijaloista haaveilin, ootko kaventanut niitä jotenkin? Eiks ne kuitenkin ole Ikeasta ostettu? Katselin et sil olisi samanlaisia, mut 60 senttiä leveänä, jos sun ovi oli vaan 45 senttinen.. Omani on 50 senttiä ja iski ongelma noiden jalkojen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooi, täällä vanhoja postauksia luetaan :)

   En ole kaventanut jalkoja mitenkään: jalat ovat yläpäästä kapeammat kuin alhaalta. Tuo 58.5 cm leveys on mitattu jalkojen alapäästä. Ylhäältä mitta on 48.5. Sehän tietysti tarkoittaa, että jos haluaa pöydän kiinni seinään, alapään jalat ovat seinässä kiinni, mutta pöytälevyn ja seinän välille jää rako.

   Poista
  2. Niin ja ovat Ikeasta, halvimmat mahdolliset löytämäni pukkijalat: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80130776/ Näemmä 8 euroa kappale Suomen puolella.

   Poista
  3. Oikun ihana tieto! Ei kai se rako niin haittaa, kunhan eivät ole liian leveät tasoon nähden,... Ei siis muuta kun ostoksille! :)

   Poista
  4. Mukavia tuunaushetkiä! Kerro, kun on valmista! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!