keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kiinni on!Mahtavaa! En olisi uskonut, että se tulee koskaan tapahtumaan, mutta niin vain saimme kesästä asti jaloissa roikkuneen pupukaapin kiinnitettyä! Valittelin jossakin edellisessä postauksessa seinämateriaalista, johon ei purrut iskuporakone eikä betoni- tai terästerät. Hirvittävän älykäs ja tehokas Kirsi-lukija vinkkasi timanttiterästä. Terä maksoi noin 9 euroa, ei näyttänyt yhtään miltään eikä varsinkaan herättänyt luottamusta, mutta kylläpä kuulkaa tehosi! Upea Kirsi! Upea timanttiterä!


Mustalle seinälle oli vaikea saada näkyviä merkkejä, joten teippasimme alle maalarinteippiä. Tuolla oikealla puolen oli se kohta, johon ei meinannut porakone purra; ensin oli höttöä, sitten vastaan tuli muuri. Timanttiterä olikin sen verran jytympi vehje, että ensimmäiset poraukset meinasivat mennä koko seinästä läpi. Siinä sitten katselimme porausjälkeä huuli pyöreänä ja ihmettelimme että oooo.

(Jätän mainitsematta, että meidän piti tehdä uudet merkinnät, koska ensimmäiset vinksottivat jostakin käsittämättömästä syystä. Kyllä, kyllä, uteliaille tiedoksi, että saatammepa hyvinkin perustaa oman remonttifirman.)


Olin aivan varma, ettemme saisi toisiakaan merkintöjä paikoilleen, kun en ymmärtänyt, mikä ensimmäisissäkään oli vikana. Mikä muka! Mutta niin siinä vain kävi, että paikoilleen meni niin että naksahti!


 Oikein vatupassilla mitattu!


Voi että se on niin hieno! Kaapinovet ja lasihyllyt puuttuvat vielä, mutta en malttanut olla kuvaamatta tätä järisyttävän upeata välivaihetta. Sommittelin jo pupuvalojakin kaapin päälle, vaikka pupuvalot ovat vielä poraamatta ja siten keskeneräiset. Eivätkö ne vain näyttäisikin kivoilta mintunvihreinä?


Huomiseksi ja ylihuomiseksi on tiedossa melko paljon tehtävää. Meillä on lauantaina pikkujoulut sekalaiselle seurueelle, ja sitä varten täytyy siivota, leipoa ja koristella paikkoja. Mielessä olisi monen monta tosi kivaa joulukoristeideaa, mutta katsoo nyt, mitä kerkeää.


EDIT: Tässä vielä Anu Ee:lle kuva timanttiterästä. Terä käy tavalliseen porakoneeseen. Meillä oli käytössä iskuporakone.


Hukkasin jo kuitin ja taisin heittää pakkauksetkin roskiin. En muista terän merkkiä, mutta se maksoi 8.90 euroa Kärkkäisellä.


Tämä minun terä on tuommoinen ontto pyörylä; ensin täytyi porata alkupätkä tavallisellä terällä, sen jälkeen vaihdettiin tähän terään. Timanttiporanteriä näytti olevan sellaisina terävänmuotoisinakin, mutta minä valitsin tämän, koska se vaikutti tarjolla olevista vaihtoehdoista varteenotettavimmalta ja laadukkaimmalta (tyyris hinta + yksittäispakkaus höpömonipakkauksen sijaan + merkki, jonka tosin jo unohdin).

11 kommenttia:

 1. Niinhän sitä sanotaan että diamonds are a girl's best friend,kiva että vinkistä oli iloa ja hyötyä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todellakin! Ja ainakin yksi toinenkin näyttää nyt saaneen tästä tiedosta inspiraatiota :)

   Dänks!

   Poista
 2. Hei jee. Kyllä nyt jo näyttää niin upealta. Ei muuta kuin koristelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kaappi imuroitu, puunattu, lasihyllyt tiskattu ja kiinnitetty takaisin paikoilleen. Siinä se on niin kuin ei olisi koskaan muualla ollutkaan!

   Poista
 3. Kaunis kaappi! Ja väri sopii todella hienosti seinään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kovasti tuosta sinisestä väristä, mutta näemmä se näyttää piiloutuvan ovien ja tavaroiden taakse. Pelkät lasiovetkin tummentavat sisäosat ihan erinäköisiksi. Outoa!

   Poista
 4. Hei mä haluan tietää kaiken tästä terästä! Laitoitteko siis tavalliseen akkuporakoneeseen kiinni sen terän? Mikä merkki, mistä kaupasta saa jne? Minulla on kanssa käsittämätöntä kiviseinää kotona ja tosiaan iskukonekkin jurnuttaa jossain kohdissa välillä niin että itku tulee. Omat Bochin kiviteräni olen järjestäin tylsyttänyt pyöreiksi kun olen jonkin näköistä koukkua yrittänyt seinään saada kiinni. Sain tästä erityisen paljon toivoa! -AnuEe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin terästä kuvan ja kirjoitin postauksen loppuun lisäyksen.

   Meillä oli käytössä iskuporakone, kun oli tujumpi työ. Tuo terä tietysti sopii akkuporakoneeseenkin, mutta riittääköhän akkuporakoneessa potku?

   Merkkiä en muista (Makita? Magnum? Joku ihan muu?), mutta kyllä näitä varmasti saa ihan mistä vain rautaliikkeestä. Itse ostin Kärkkäiseltä.

   Mulla ei ole vielä yksikään poranterä tylsyny. Sie oot ollu kova porailemaan! Ostin muuten juuri syksyllä uuden 7-osaisen Boschin puuporateräsetin; 6.90 euroa Halpa-Hallissa :O

   Poista
  2. Nyt löytyi kuitti! Magnum oli tämän terän merkki :)

   Poista
 5. Oh, Kiitos kovasti vaivannäöstä. Ite joudun aina lainaamaan iskukonetta, mutta Bochin akkukäyttöinen pora minulla on itselläni, josko rohkenisin kokeilla terää siihen! - Anu-

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!