tiistai 16. joulukuuta 2014

Keltaista, punaista ja vihreää


Pyöräytin jokin aika sitten pojan huoneen järjestyksen uuteen uskoon. Sohva on nyt vähän mukavammalla paikalla ja pöytäkin taas pistorasian vierellä.


Punainen Elefantti-pussilakana jatkaa loputonta suosiotaan. Ostin muistaakseni keväällä tai kesällä pojan huoneeseen vaihtelun vuoksi Marimekon superkalliin kelta-valkoisen pussilakanasetin, enkä vieläkään ole toennut siitä, että pesin sen ensimmäisessä pesussa väriä päästävän vihreän pyyhkeen kanssa. Pussilakanaa ei tietenkään voi heittää pois, kun onhan se Marimekko ja maksoin siitä pitkän pennin, mutta on se niin törkeän näköinen, ettei sitä tee mieli käyttääkään. Looginen toimintastrategia on säilyttää värjäytynyt pussilakana kaapissa niin kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Kyynel.Perusvärit räiskyvät pojan huoneessa kilpaa. Vihreä nahkasohva on vähän kärsinyt Manun käsittelyssä, mutta mikäpä meillä ei olisi.

Keltainen naulakko on kesäinen kirppislöytö. Katsoimme jokunen aika sitten yhdessä elokuvan, jonka yhdessä kohtauksessa oli ihanasti sisustettu yksiö. Siitä nousi oikein erityinen into sisustaa iloisilla, värikkäillä ja mukavilla asioilla. Muutamat uudet värikkäät kirppislöydöt odottavatkin esille pääsyään, olen vähän jemmaillut niitä. Meille tarvitaan ehdottomasti lisää uusia värejä.


Näin vuoden pimeimpänä aikana meillä poltellaan kynttilöitä ja kieriskellään valottomassa tunnelmassa. Tunnelmallisessa sisustuksessa on omat hyvät puolensa, mutta ehkä jo vähempikin tunnelma riittäisi. Joulu on vuoden lempijuhlani, mutta täytyy sanoa, että kyllä minä jo kevätaurinkoa odotan. Miten voikin olla näin pohjattoman synkkää? Joulukuu puolessa, eikä vielä lunta.


Pari pakettia puuttuu vielä pukin kontista, sitten on jouluhommat pulkassa. Entäpä siellä?


16 kommenttia:

 1. Hei, eikös ole olemassa sellaista värinpoistoainetta marketeissa, joka poistaa värjääntyneistä tekstiileistä värin? Ihan kuin olisin joskus nähnyt ruokakaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma, minkälaista tarkoitat. Silloin kun tuo pussilakana värjäytyi, koitin pestä seuraavat pesut sellaisten värinkerääjäliinojen kanssa. Liinat kyllä keräsivät väriä, mutta eivät tarpeeksi.

   Poista
 2. Joulupuuhat hoidettu muille, meidän perhe ei vietä muuten joulua.
  Mikä siinä onkin kun pimeys valtaa ulkopuolen kodista niin sisälle on saatava lisää väriä? Kevättä ja kesää odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt muutamia jouluvaloja olohuoneessa ja pojan huoneessa, ja ne tuovat kyllä mukavasti tunnelmaa :)

   Poista
 3. Miehen lahjaa vaille valmista, siis lahjojen suhteen. Viikonloppuna odottaa siivousurakka. Voi harmi lakanoiden puolesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on enää ihan pari juttua ostamatta. Me ei enää tässä vaiheessa tehdä siivousurakkaa. Viime viikonloppuna jo siivottiin paremmin. Nyt voi vain rölläillä.

   Poista
 4. Ihanan värikästä :) Entäs jos ne lakanat värjäisi jollain värillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En millään raaskisi niitä värjätä! Lopputuloksesta saattaisi sitten tulla mitä vain. Mutta jos jollakin, niin ehkä mustalla?

   Poista
 5. Oooooh, tuo taulu on kertakaikkisen ihana! Eipä sillä, että loppuosa huoneestakaan kauhia olisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Tuo on Aava Helsingin taulu, joskus aikoinaan blogin kautta saatu :)

   Poista
 6. Voi harmi sentään. Oletko kokeillut Vanishia? Kivan näköinen tuo sänky. Joulujutut täällä on aika reilassa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En näiden lakanoiden kanssa ole kokeillut. Mulla on kyllä joskus ollut Vanishia, ja minusta se oli aika yhtä tyhjän kanssa.

   Sänky on tuommoinen jatkettava malli. Se oli piiiitkään siinä pikkulapsi-mitassa, mutta nyt kesällä ostettiin siihen aikuisen mittainen sänky ja jatkettiin se pitkäksi. Pojan huone on niin vaikean mallinen, että pitkälle sängylle ei kovin monta paikkaa sieltä löydy.

   Poista
 7. Ohhoh toi vihreä nahkasohva on ihan_täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Vielä entistä täydellisempi se olisi, jos Manu ei olisi repinyt sen käsinojan nahkaa :)

   Poista
 8. Kannattaa kokeilla liottaa etikassa värjääntynyttä tekstiiliä. Tosin en tiedä kuinka paljon etikkaa tarttis noin isoon tekstiiliin... jotain raidallisia vaatteita oon joskus liottanu kun värit on levahtanu pesussa ja etikalla ne on palautuneet paikoilleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläköhän toimisi etikka vai pitääkö se tuoreena liottaa? Tuota voisi kokeilla ensin vaikkapa jollekin pienelle tahralle.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!