lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän askartelujaItsenäisyyspäivänä tehdään tavallista juhlavampia asioita: katsotaan Tuntematon sotilas, syödään vähän paremmin, sytytetään kaksi sinivalkoista kynttilää ja kuunnellaan isänmaallista musiikkia. Näiden lisäksi täytyy ihan pikkuisen askarrella, ehkä laittaa ne vielä puuttuvat joulukoristeet ja leipoa pipareita. Piirsin netin ohjeiden mukaan kivannäköiset piparkakkutalon seinät: saa nähdä, onnistuuko talon rakentaminen!


Pimeä ehti jo tulla ennen tähtien valmistumista, mutta puolivalmiit tekeleet ehdin jo kuvata. Kieputtelin siis sahaamieni vaneritähtien ympärille villalankaa. Samalla tekniikalla voi kieputella piparkakkumuotteja kuusenkoristeeksi.

Nämäkin kuuset ovat vielä kesken. Facebookissa on sellainen yhteisö kuin Jämälankaideoita. Sielä joku tänä aamuna esitteli jämälankakuuset, jotka oli koristeltu liimaamalla värikkäitä langanpätkin kuusenmuotoisen pahvin päälle. Minä kävin sahaamassa muutaman vanerinpalan tätä tarkoitusta varten. Katsotaan, saanko jälkikasvuni innostumaan askarteluista. Luultavasti en.

Ja vielä kolmaskin keskeneräinen juttu! Ajattelin kokeilla tehdä kaulakorun liimaamalla vanerin päälle kiiltokuvan decoupage-tyyliin. Alempi kiiltokuva on aivan liian iso. Se näyttää kaulassa roikkumassa ihan typerältä.

Poika kävi juuri hakemassa joulukoristelaatikon varastosta. Lippuviiri on nyt saatu roikkumaan, ja pojan pienenä tarhassa kartongista askartelema Suomen lippu liehuu ylväänä maljakossa. 


Oikein mukavaa itsenäisyyspäivää itse kullekin! Huomenna on jo toinen adventtisunnuntai! Joko on jouluvalmistelut mallillaan?


8 kommenttia:

 1. Valmistelut on hoidettu, onneksi. Hyvää Itsenäisyyspäivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vielä aivan kesken! Mutta onhan se touhu ja tohina toisaalta osa joulukuuta :)

   Poista
 2. Tiedätkös! Olen vieläkin tosi iloinen omasta rohkeudestani, kun uskalsin kehua blogiasi sinulle myyjäisissä :)

  Mukavaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva kun moikkasit! Kaksi tai kolme ihmistä kävi moikkaamassa :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!