sunnuntai 21. joulukuuta 2014

IltavalossaVähälle huomiolle jäänyt kameran jalusta nököttää kaapin päällä. Jalustan käyttö tuntuu tottumattomalle todella kömpelöltä, vaikka näin pimeällä siitä olisi kyllä apua.


Kokeilin eilen todella pitkästä aikaa käyttää jalustaa ja kuvata iltapimeässä lahjapinoja oikein pitkällä valotusajalla. Ilman jalustaa pimeässä kuvaaminen olisi aivan mahdotonta.

Vanhasta kamerasta saisi paljon enemmän irti, jos näkisi enemmän vaivaa ja perehtyisi kameran tekniikkaan. Olen kuvannut nykyisellä kameralla reilu pari vuotta, mutten koskaan ole vaivautunut lukemaan sen käyttöohjeita. Lähimmillään käyttöohjeiden lukemista olin silloin kerran, kun näin käyttöohjekirjan ja totesin, että se on olemassa. En tietenkään enää tiedä, missä opus tätä nykyä luuraa, mutta voisin ottaa tammikuun projektiksi ensinnäkin etsiä sen ja toiseksi tutustua sen sisältöön. 


Tänään on viimeinen adventtisunnuntai! Ihan kohta on joulu! Huomenna on talvipäivänseisaus, ja sen jälkeen aletaan päivä päivältä siirtyä kohti kevättä!


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Pupuvalot on aika söppänät! Jos viitsisin, maalaisin ne jollakin värillä.

   Poista
 2. Mun täytyis ottaa tää sama projekti. Ohjekirjat ei oo vaan ollenkaan mun juttu. Onkohan olemassa yhtäkään sellaista ohjekirjaa, jonka oikeasti jaksais lukea ihan ajatuksen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjekirjat on ankeita :( Ylipäänsä laitetta kuin laitetta pitäisi voida käyttää ilman, että joutuu lukemaan käyttöohjeet. Juuri ostimme sauvasekoittimen, ja tavan mukaan selasin ohjekirjan ennen käyttöä. Siinä on joku 100 sivua, sauvasekoittimelle. En jaksa lukea.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Toivottavasti joulu sujui mukavasti! Ihanaa uutta vuotta!

   Poista
 4. Joo..kuulostaa niin tutulta. Meillä on miehellä järkkäri, jota minä kyllä autuaasti käytän hyvin paljon omiin blogin juttujen kuvauksiin.. Mutta mä en jaksa opetella rassaamaan aukkoja ja arvoja ja kaikkia kikkailuja ja ominaisuuksia, mitä kamerassa olisi. Tuo jalustan käyttö on kans olevinaan niin vaivaloista, että harvoin tulee sitä kaiveltua esille.. vaikka se antas ihan erilaisia mahiksia ottaa tunnelmallisia kuvia!

  Ompas ihanat nuo kuvat. Ja ihanat röykkiöt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä nostin näiden kuvien aikaan kamerajalustan ihan esille asti, niin että sen voisi vielä entistäkin helpommin nappaista käyttöön aina kuin tarvii. Jospa se tuossa näkösällä tekisi paremmin kauppansa?

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!