lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulupaketteja
Arveletko ehkä saavasi minulta tänä jouluna paketin? EI SAA KURKISTELLA! LOPETA LUKEMINEN TÄHÄN PAIKKAAN.


Nyt kun tutut ja sukulaiset on hätistelty pois, on aika kurkistaa, mitä tulevan joulun paketeista löytyy. Melkein kaikki joululahjat on jo hankittu ja paketoitu. Yhdelle matkalle lähteneelle poppoolle veimme jo lahjat ja siskon perheelle paketit matkasivat postin kautta. Vielä jäljelle jääneet paketit täytyy jaotella kyläpaikan ja vierailuajankohdan mukaan. Me kun käymme jouluna sukulaisissa vähän siellä ja täällä.


Paketoiminen on kauhean mukavaa touhua, joskin siihen kuluu yllättävän paljon aikaa. Tässä vaiheessa täytyy olla tarkkana, ettei kukaan vain pääse unohtumaan. Pikkulasten paketeista kääriytyy taas täysin arvattavasti itse tehtyjä lahjoja, Surumielisiä Pielisiä ja aivan taaperolle Vaappuva ankka.
Jotkut oikein hyvät yllätykset täytyy paketoida niin, ettei niistä millään arvaa, mitä niissä on. On huikea saavutus saada elektroniikkalaite paketoitua niin, että se vaikuttaa pehmeältä paketilta. 


Ei sillä, että pehmeissä paketeissa olisi mitään vikaa, vaikka kyllähän niissä tietysti vähän on.


Tänä vuonna ostin myös muutamia lahjoja kirppareilta ja antiikkimarkkinoilta. Kirppislahjat ovat olleet sellaisia pitkin vuotta vastaan tulleita, juuri passelisti lahjan saajalle sopivia asioita. Esimerkiksi nukkekotinäpertämistä harrastavalle pikkutytölle ostin kirpparilta jonkun itse nikkaroimia puukalusteita, ja uskoakseni lahja oli toivottu. 


Mad-lehtiä fanittava mies saa tänä jouluna pienen lehtipinon 70-80-luvun taitteelta. Aikaisemmin tänä vuonna menin antamaan vastaavan kirppikseltä löytyneen lehtisetin muuten vain, ja mies tokaisi, että tämän kun olisi avannut jouluaattona. Harmitti, että hyvä joululahja meni tällä tapaa hukkaan,  mutta nyt on taas jouluaatoksi avattavaa.


Aika monesta paketista kääriytyy hyötytavaraa: sukkia, alusvaatteita, talvihanskoja ja muuta tarpeellista. Jonkun mielestä villasukat on surkein lahjaidea ikinä, mutta minusta hyötylahjat kuuluvat ilman muuta joulupaketteihin. 


Yllätyksen kannalta on suotuisaa saada kova paketti vaikuttamaan pehmeältä, mutta liian julmaa kuitenkin on naamioida kalsarit kovaksi paketiksi. Pehmeiden pakettien on hyvä päältäkäsinkin vaikuttaa rehellisesti ja yksioikoisesti pehmeiltä.


Pojan ykköslahja tänä jouluna on uusi puhelin. Puhelimia poika hajottaa ja hukkaa keskimäärin viiden puhelimen vuositahdilla. Viimeisen puhelimen särkymisestä on kulunut jo viikkoja, ja uuden puhelimen hankinta säästettiin joululle. Jos ryhdyn idealistiksi, sanon, että puhelittoman kauden tarkoitus on myös tuntua selkänahassa; kun puhelin hajoaa tai hukkuu parin kuukauden käytön jälkeen, uutta luuria ei ihan heti ole tulossa. Minusta sopiva puhelinvaihtoehto olisi ollut vanhuksille suunnattu Doro-puhelin, josta löytyy soitto- ja ehkä jopa tekstiviestitoiminto, muttei missään tapauksessa mitään muuta. Doroon ei sentään päädytty, kun sille nauraisi ilmeisesti harakoiden lisäksi kaikki kaveritkin, mutta yritin löytää sellaista peruspuhelinta, joka ei olisi niin viihtellinen, että sitä tarvitsisi koko ajan näpyttää.


Pojalle ostin myös mielestäni ihan huippuhienon Afrikan tähti -kuvioisen pussilakanasetin. Toivottavasti lakana on yhtä kiva luonnossa kuin valmistajan kuvassa. Tätä samaa sarjaa oli myös mattona ja torkkupeittona.


Poika toivoi lisäksi yhtä tiettyä pikkuautoa, joka täytyy vielä käydä metsästämässä. Leluleikit ovat jo harmikseni 9-vuotiaalla käyneet vähiin, ja jos poika kerrankin toivoo jotakin lelua, se täytyy ilman muuta ostaa. Kaveriseurakin näyttää vaikuttavan siihen, kenen kanssa leikitään ja kenen kanssa pelataan vain tietokoneella. Legoilla rakentelu vielä menee, mutta siihenkin täytyy patistaa.


Minkälaisia joululahjatapoja teillä on? Löytyykö paketeista ekstraa ja luksusta vai hyötytavaraa ja kaikkea tarpeellista? Entäpä voisitko sinä ostaa lahjan kirpparilta?

8 kommenttia:

 1. Miehen puolen suku, yritti muutama vuosi sitten, ettei ostettaisi aikuisille lahjoja ollenkaan! Minä ja miehen pikkusisko nostettiin hirvittävä meteli ja ilmoitettiin, että aivan sama, me ostetaan joka tapauksessa!
  Montaa pikkulasta lahjan saajiin ei kuulukaan, mutta he saavat jotain lelua tai vaatetta. Aikuisille hankin syötävää, juotavaa ja poltettavaa. Tai jotain hyödyllistä käyttötavaraa. Kuljen kuitenkin korvat auki, koko vuoden, ja kuuntelen ja painan mieleen, jos joku puhuu tarvitsevansa jotain.
  Ilman muuta kirpparilta voi ostaa lahjoja! Varsinkin jos tietää saajan esim. keräilevän jotain! Voi, kun joku hankkisi minullekin kirppislahjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan kauhea suunnitelma! Mitä on joulu ilman lahjoja?

   Jos meidän sisarusten lapset laskee yhteen, tulee aika monta mukulaa. Pienet lapset ovat helppoja; teini-ikäiset pojat vaikeita.

   Mad-lehdet olivat kuulemma koko joulun paras lahja! Eli nappiostos oli tämä kirppislahja.

   Poista
 2. Meillä ostetaan joululahjat omille muksuille,kummilapsille,omille vanhemmille jotain pientä ja lisäksi ostan veljen tytölle,koka hän on minulle tosi läheinen.
  Osa sukulaismuksuista hyväksyy itsetehdyt lahjat,osa ei tykkää ollenkaan /tai vanhemmat ei tykkää).Osa suorastaan toivoo villasukkia:).Isommilta lapsilta kysytään mitä toivovt ja sitten järjen rajoissa niitä toiveita toteutetaan-sama juttu omien kanssa.Pienemmille sitten ostetaan jotain heidän näköistään:)
  Kirpparilahja riippuu vastaanottajasta.Esim vanhemmilleni kirpparilahja olisi erittäin tervetullut, kun taas miehen suku ei varmasti olisi kovin mielissään.Viime Jouluna ostin kummipojalle kirpparilta uudenveroisia kirjoja (muun lisäksi) ja hän tykkäsi tosi paljon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, aika erikoisia lapsia, kun toivovat villasukkia! Kuulostavat ihannemuksuilta! :)

   Nyt vietetään jo uutta vuotta, mutta meillä on vielä minun puolen suvun lahjat jakamatta. Saa nähdä, mitä paketeista tykätään.

   Poista
 3. Voisin todellakin ostaa lahjoja kirppareilta, jos lahjat olisivat saajalleen tärkeitä ja haluttuja. Itse tykkään antaa ja saada käyttötavaroita lahjoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarpeelliset käyttötavarat on mukavia lahjoja! Pitää vain tietää, mitä tarvii, ettei paketista pukkaa leivänpaahdinta vuosi toisensa jälkeen :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Minustakin aivan mieletön! Vielä ei ole saatu pussilakanaa käyttöön. Jännittävää nähdä, onko se niin kiva kuin tuotekuvissa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!