tiistai 4. marraskuuta 2014

Vetoleluja!En kestä! Näistä tulee niin söpöjä! Puisten lelujen tekeminen on justiinsa semmoista kuin ajattelinkin; ei yhtään sen kummempaa kuin vanerin sahailu. Jos palaan vanhoihin ajatuksiini ennen sahan omistamista, ajattelin, että puulelujen valmistaminen vaatii tietynlaista charmikasta vanhuutta, elämänviisautta ja kypsyyttä. Ei se tarvi. Se tarvii vain sahan.


Tänään illalla sahailin kokeeksi muutaman vetolelun. Ja sain yhden hajotettuakin, kun porasin innoissani valmiin lelun miten sattuu - juuri kun muutama tunti sitten edellisessä postauksessani olin vouhkannut siitä, miten nyt kyllä osaan järkevän työjärjestyksen.


Ankka on vapaalla kädellä piirretty hahmo; bambi on muokattu versio valmiista kuvasta. Pitää vielä varmistaa ennen sutimista, että eilen askarteluliikkeestä ostamani oranssi on myrkytön maali. Oranssin lisäksi suunnittelin puuleluihin mintunvihreää ja kermanvaaleaa.


 

Tänään voisin hioa kaksi vielä hiomatonta elukkaa ja maalata lelut. Projektin paras vaihe on kohta käsillä; pian aukeaa ensimmäinen uusi maalipurkki. Aijaijai! Miten kestän tätä huumaavaa jännitystä! Minttua, oranssia ja kermanvaaleaa! Huomenna voisinkin sitten kokeilla akseleiden kokoamista ja pyörien rakentamista. Aion tehdä näitä vetoleluja tuhatmäärin. En raaski enää ostaa uusia maaleja, joten vanhoilla purkeilla mennään. Mitkä eläimet ovat oransseja, mintunvihreitä tai kermanvaaleita? Norsu nyt ainakin.


Koko myyntihomma tuntuu nyt olevan aivan mahtava projekti. Miksi en aikaisemmin ostanut sitä sahaa, vaikka niin pitkään siitä haaveilin! Nyt en koskaan enää tee muuta kuin sahailen erilaisia eläimiä laudasta ja vanerista. Jonakin päivänä saatan piipahtaa ompelukoneen äärellä, mutta sitten kyllä taas palaan sahaamaan.


16 kommenttia:

 1. Ihanaa kun olette löytäneet toisenne <3 Mukava lueskella näitä, tulee hyvä mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Eilen tosiaan sahasin ensimmäistä kertaa lautaa, ja hyvinhän se sujui. Kyllä tämä on vain kerrassaan mukavaa puuhaa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Puulelut on tosi sympaattisia! Mutta arvaas, mulla loppu justiinsa sopivan kokonen lauta! Mitäs sitten?

   Poista
 3. Täällä olikin mukava piipahtaa ja huomata, että olet toteuttanut unelmasi vanerisahasta. Intohimo sahailua kohtaan välittyy tänne ruudun toisellekin puolelle - hienoa jälkeä syntyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa siinä mukava kommentti - kiitos! :) Pitkän aikaa emmin, tulisiko sahalle edes käyttöä. Mutta voihan se olla samanlainen vempele kuin ompelukonekin; nostetaan esiin silloin kun tarvii.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. MLL:n naisten joulumessuille on tarkoitus mennä myymään kuun lopussa. Meillä on Pieniä hetkiä -bloggaajan kanssa jaettu pöytä.

   Pidän myyjäisistä taas sitten kovasti meteliä, kun aika lähenee :)

   Poista
 5. Ei vitsit miten söpöjä. Odotan jo innolla millainen ihan valmis vetolelu tukee olemaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan :) Pyörät on vielä tekemättä: naapurin setä lupasi lainata kuviosahaa ja näyttää, miten vehje toimii. Kyttäilen käytäviä ja odotan sedän näkemistä.

   Poista
 6. Hei, vau mitä sahauksia! Siis ootko hankkinut ihan vannesahan vai kuviosahanko??

  Itsellä onn kuviosaha, mutta epäilen, etten saisi sillä sahattua noin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on lehtisaha. Mie ostin omani täältä: https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/ferm-ffz-400r-lehtisaha#spas

   Jos kuviosaha on se, minkä kuvittelen sen olevan, se taitaa olla aika ronski peli? Vai saako siihen jotenkin hienoja sahanteriä? Sillä ei varmasti pysty sahaamaan kovin tarkkaa ja siistiä.

   Poista
  2. Lehtisahoja on muuten käsikäyttöisinäkin. Silläkin vois sahailla näitä kuviohahmoja, mutta se varmaan vaatis enemmän taitoa :)

   Poista
  3. Ai se on NOIN pieniteräinen! Eipä ihme, että sillä tulee ihanaa jälkeä! - Juu eli en ala edes kokeilemaan kuviosahalla noin tarkkoja juttuja. Jätän suosiolla sun heiniksi (joo ihan niinku mulla ois ollu aikaa alkaa jotain lisäprojektia tässä viritteleen...) Mutta hitsi, ihan valtavasti ispiraatiota kyllä pukkaa nyt näistä sun tekemisistä! :)

   Poista
 7. Vitsit, miten hienoja näistäkin tulee. Mä oon niin kateellinen, että sä ehdit ja jaksat väsäillä näin paljon. Mä oon ihan poikki, kun pääsen töistä, eikä tää pimeys innosta pätkääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on paljon aikaa väsäillä näitä, kun töitä on niin armottoman vähän. Otin sitten joutessani joulumessut projektiksi ja askartelen kokopäiväisesti :) Ihan mahtavaa, mutta ei ehkä kadehdittavaa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!