lauantai 1. marraskuuta 2014

Sininen pöytäOlohuoneen ekstrapöytä on tällä hetkellä keskeneräisten ompelusten peitossa. On se yksi ylimääräinen iso pöytä olohuoneessa vain niin kertakaikkisen kätevä ja tarpeellinen.

 
Pupukaappi on vieläkin kiinnittämättä. Ehkä se saadaan jouluksi paikoilleen. 


Pupukaapin päällä Riihimäen lasikipoissa on pari kynttilää, jotka ovat jo palaneet pohjia myöten, sillä tavalla epätasaisesti niin, että reunat ovat jääneet jäljelle. Eilen toisen kynttilän kanssa kävi oudosti: olin polttanut kynttilöitä olohuoneessa edellisenä iltana, ja nukkumaan mennessä puhalsin kynttilät sammuksiin. Yksi kynttilä oli jäänyt huomaamatta, koska seuraavana päivänä neljän aikoihin huomasin, että toinen sinisistä kynttilöistä alkoi yhtäkkiä palaa! Se oli näkymättömästi kytenyt edellisillasta seuraavaan iltapäivään saakka ennen kuin liekki suureni näkyväksi. Pohjalla oli vieläpä niin vähän steariinia, etten ymmärrä, miten kynttilällä on riittänyt noin pitkäksi aikaa polttoainetta. Hui!

Koiratyyny, jossa on pallukkareunat, on kärsinyt kovia. Manun lempiharrastus on pureskella ja hajottaa kaikki asiat. Toisesta koiratyynystä on pureksittu joka ikinen pallura yksi kerrallaan.

Pyhäinpäivä taas tulla tupsahti aivan yllättäen. Aamupalaksi söimme näkkileipää ja kahvia ilman maitoa. Päivälliseksi suunnittelen keitettyä perunaa ja porkkanaa. Iltapalaksi voisinkin sitten paistaa vaikkapa vehnäjauhoja pannulla. Siispä mukavaa pyhäinpäivää kaikille muillekin! Ensi kerralla muistamme varautua vieraaseen ja outoon juhlapyhään.


8 kommenttia:

 1. Hui mikä kynttiläkokemus. Onneksi ei käynyt pahemmin. Pyhäinpäivä on mullekin aina se juhlapäivä, joka unohtuu. Muutamankin kerran olen kolkutellut kauppojen ja kioskien ovia pyhäinpäivänä, useimmiten turhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyhäinpäivä pääsee joka vuosi yllättämään! Tänään onneksi sattui semisukulaisen synttärit, ja käytiin sitten ulkona syömässä. Ei tarvinnut pelkällä peruna-porkkana-ketsuppi-linjalla pärjäillä.

   Poista
 2. Tainnut olla joku halloweenin haamukynttilä sulla. Pöytä on aivan upea ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taisi olla! Kynttilän oma kauhukepponen.

   Poista
 3. Kävimme torstaina marketilla ostoksilla ja ihmettelimme miksi siellä on niin paljon väkeä. Tuttaviin törmättyämme syykin selvisi. Aika moni oli lähtenyt jo silloin ostoksille, ettei tarvitse perjantain ostosh****n mennä. Niinpä meinasi meiltäkin unohtua koko pyhälauantai. Ostettiin sitten useamman päivän eväät.

  Ihania kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan käyty kaupassa koska lie viimeksi. Tänään olisi pitänyt käydä, mutta olosuhteiden pakosta ei sitten käytykään. Onneksi huomenna on taas tavallinen arkisunnuntai!

   Poista
 4. Kauhea kynttilä. Mulla on käynyt kerran vähän samalla tavalla, oli semmonen pyöreä kynttilä joka paloi niin pienellä liekillä ettei sitä edes erottanut. Seuraavana aamuna huomasin. Huh.

  Ja tuosta pyhäinpäivästä.. Kun olin 18v ja just saanut ajokortin, äitini "huijasi" minut kauppaan pyhäinpäivän aattona. Jepjep, kassajono oli kaupan takaseinään asti ja mateli ihan älyttömän hitaasti. No eipä ollut ihme sillä kassaa lähestyessä huomasin että samalle kassalle on kaks yhtä pitkää jonoa.

  -Saija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salavaivihkaa palavat kynttilät on karseita.

   Olispa kätevää, jos mullakin olis joku just ajokortin saanu tuttu, jota voisin juoksuttaa kaupoissa ja muilla asioilla! Pitäisi enemmän alkaa hengailla tuommoisten 18-vuotiaiden sällien kanssa :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!