perjantai 14. marraskuuta 2014

SeinälläSeinälamppu on vielä keskeneräinen. Nostin sen juuri ensimmäistä kertaa seinälle ja mietin, mitä mieltä siitä olen.  
Paklaanko ruuvinkannat piiloon vai jätänkö näkyviin? Laitanko johdon menemään suoraan lampun alapuolelta vai annanko repsottaa sivusta? Pitäisikö takana olevaa tukipuuta kaventaa niin, että lamppu olisi lähempänä seinää?


Onko se hyvä vai ei? Tuliko siitä sellainen kuin suunnittelin?

15 kommenttia:

 1. Upea lamppu!! Mä ehkä laittaisin johdon menemään alaosasta sivulle päin (ei siis suoraan alas), niin näyttäisi "oikealta" pöytälampulta :) Iloa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jollakin tapaa minä sen johdon yritän saada kulkemaan suoraan. Minusta ehkä olisi vähän höpsömpää laittaa se johto juuri suoraa alhaalta päin tulemaan. Kun lähtökohtaisestikin tämä on höpsö lamppu :)

   Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin! Sunnuntai vielä jäljellä!

   Poista
 2. No jos tosi kivaa suunnittelit niin sit onnistit just etkä melkein:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kiitos! Mökötin ensin, kun lamppu ei oikein vastannut mielikuviani. Tänään intouduin taas sahailemaan. Pari viilausta tuohon lampun syvyyteen ja ruuveihin, niin jo on parempi.

   Kyllä se vielä tästä!

   Poista
 3. Se on sekä hieno että hauska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti siitä tulee maalattuna oikein hyvä! Oli hirvittävä pettymys nähdä lamppu ensimmäistä kertaa seinässä. Tuli niin vahvasti mieleen sellaiset vanhojen pappojen puusta veistämät, vanhanaikaiset ja ankeat puuvarjostimet.

   Mutta minä teen tästä vielä morernin pappaversion. Huomenna pääsen hiomaan koelampun paklaukset ja katsomaan, miltä lamppu näyttää maalattuna, ilman ruuvinreikiä. Pikkujutut vaikuttaa uskomattoman paljon kokonaisuuteen.

   Poista
 4. Heissun!

  Mielipiteeni minäkin annan tähän. Anonyyminä seuraan ihan joka pvä sun blogia, vaikka olenkin aivan eri elämäntilanteessa ja ihan eri ikänen kun sinä.

  Ehottomasti paklaat ruuvin kannnat piiloon. Näkyvä osa on silloin siisti ja viimeistelty. Laittaisin myös johdon suoraan alas ja kaventaisin kantaa. Mielestäni myös nämä tekevät yksityiskohdista viimeistellyt.Kuitenkin lampussa näkyy käsityönleima ja sinun tyylisi.

  Kaakkon kulmalta kirjotteleepi mielipiteitään Kirsikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Kirsikka ihanasta ja ajatuksella kirjoitetusta viestistä! Tosi kiva, että tykkäät käydä täällä! :)

   Kyllä mullakin pahasti pistää nuo ruuvit silmään. Mielikuva tästä lampusta kuitenki oli, että se leijuis ilmavasti ja irtonaisesti keskellä seinää. Ruuvinkannat vie todella tehokkaasti mielikuvat pois ilmavuudesta ja irtonaisuudesta. Miten voi pari pientä ruuvia ollakin niin rumat ja näkyvät?

   Kannan näen itse mielummin leveänä (eihän pöytälamppu suinkaan pystyssä pysy, jos ei ole kunnollista kantaa), mutta johto pitää saada kulkemaan nätemmin. Minustakin sen paikka on suoraan alaviistoon, ei sivulle. Sekin on osa sitä lampun höpsöyttä: siellä se roikkuu keskellä seinää, johto kulkee "väärässä" suunnassa suoraan alaspäin.

   Käsityönleimahan siitä toki saa ja pitää näkyäkin. Se pääsee aina välistä unohtumaan. Pikkujutuilla on niin tolkuttomasti merkitystä, ettei etukäteen näkemättä osaa kuvitellakaan. Sama juttu hahmottelussa: jos piirtää jonkun muodon paperille ja leikkaa sen paperista, on se kuitenkin vanerisena aivan erilainen. Minusta on yllättävän vaikea kuvitella, miltä joku hahmo näyttää vanerisena, jos en näe ja kokeile sitä valmiina vanerihahmona. Etenkin, kun elämän realiteetit iskee vasten kasvoja siinä vaiheessa, kun söpö hahmo pitäisikin saada jotenkin johonkin kiinnitettyä. Itsestään ne eivät valitettavasti leiju. Liimaan minä en usko.

   Poista
 5. Mä paklaisin ruuvit piiloon ja laittaisin johdon Kotilan Riikan ehdottamalla tavalla. Onpa muuten veikeä lamppu, tosi magee.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paklailu kokeilussa! Vielä on laasti kuivumassa ja kökköinen, mutta paremmalta se jo näyttää.

   Mulla löytyis kyllä valmiina sellaisia nipsukoita, joilla johtoja saa asettumaan nätisti vaikka lattialistojen päälle. Nipsukassa on siis pieni muovinen kiekura ja naula, jolla se napsautetaan kiinni. En tiedä, voiko niitä nakutella vaneriin, vai onko liian jämerä juttu. Pitää testata tosi varovasti; se krunts-ääni, joka repeävästä puusta lähtee, on kaikkien karmivin silloin, kun työ olisi muuten ihan valmis.

   Mukavaa viikonlopun viimeistä päivää sullekin! :)

   Poista
 6. Kiva on! Paklaisin ruuvit ja kaventaisin vähän sitä takakappaletta, kun lamppu on muutenkin siro. Saisiko johdon ohjattua helposti niin, että kantaan sahaisi kaksi pientä koloa, joihin johto pujotettaisiin menemään sivulle päin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että paklaus on mahdollisuus! Tämäkin oli alkuun epävarma ajatus: mietin, voiko etupaneelia kiinnittää niin, ettei sitä koskaan saisi irti. Mutta nyt lampun ripustus ja lamppuosan kiinnitys on tehty niin, että jos on joskus tarve vaikka irroittaa sähköosat, ne saa irti takapaneelin kautta.

   En oikein ehkä hahmota, mitä tarkoitat tuolla sahaamisella? Jos vaneria sahaa, siihenhän jää näkyvä jälki? Tarkoitatko, että se olisi ihan rehdisti ja rehellisesti osa lampun ilmettä?

   Minä toivon, että saan tuon johdon jollakin tapaa kiinnitettyä suoraksi lampun taakse. En ole vielä kokeillut, toimivatko semmoiset naulalliset nipsukat.

   Poista
 7. Upea!!! Itse virittäisin johdon menemään suoraan alas, ja that`s it.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Johdon suunnasta on näköjään kahta eri koulukuntaa: toiset haluavat sen menevän sivulta, toiset suoraan alaspäin. Kukaan ei halua johdon menevän niin kuin se menee tässä kuvassa. Minä näkisin johdon menevän suoraan alaspäin. Se on jotenkin sopivasti hönttiä. Sivulle menevässä johdossa on tietynlaista vakavuutta.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!