torstai 20. marraskuuta 2014

PakkauskokeilujaAijai tätä pahvilaatikkoiloa! Kävin sittenkin tänään hakemassa koruille käsityönä valmistettuja, huikean hienoja kannellisia pahvilaatikoita, vaikka ei ollenkaan pitänyt. Nyt niitä on tolkuton määrä. Ei se haittaa; nämä ovat niin nättejä.

En ole vielä varma, laitanko pohjan pehmikkeeksi ja koristeeksi puulastuja vai pelkkää paperia. Lastut näyttävät kivoilta, mutta ehkä ne ärsyttävät jotakuta.


Etiketti ei ole vielä valmis, mutta tämäntyylinen pakkauksesta tulee. Ajattelin ensin, että liimaan lapun laatikon kanteen. Mutta ehkäpä sen voisi jättää irtonaiseksi, niin korun ostaja voi käyttää tukevaa ja kaunista laatikkoa myöhemminkin.


Nyt alkaisi sahausurakan loppu häämöttää; enää täytyy sahata ihan muutama hahmo. Tein joku aika sitten itselleni suunnitelman siitä, mitä ja kuinka paljon haluan saada aikaiseksi. Viimeistelyt vievät hirveästi aikaa. Ajatella, ettei minulla ole edes yhtään pehmolelua valmiina. Eikä mitään muutakaan! En uskalla edes laskea, montako keskeneräistä työtä odottelee viimeistelyään.

Tänään pääsen maalaamaan muutaman tänä päivänä valmistuneen vanerin. Myös ankkojen pyöräkokeilut jatkuvat; nyt on vuorossa vähintäänkin yritys numero 58. Luulen, että vaappumisesta on pakko luopua; jostakin yliluonnollisesta ja hämärästä syystä ankat eivät jaksa taapertaa, jos akselin paikka ei ole keskellä rengasta. Ja jos akseli on keskellä rengasta, ankka ei vaapu. Tämä on takapakki, jonka en anna olla. Pyörien on myös pakko olla pyöreät, jotta ankka kulkee; rouheat tai soikeat pyörät eivät jostain syystä jaksa pyöriä ympäri. Ehkä akselin ja reiän välilinen kitkasuhde on epäsuotava. Porakoneella porattu reikä on varmaankin liian rouhea, eikä akseli ehkä pääse pyörimään tarpeeksi jouhevasti. En keksi muutakaan.


Jos nyt ei näihin myyjäisiin, niin jonakin päivänä vielä selvitän vaappuvan ankan arvoituksen. Sitä päivää odotellessa hion julmetun määrän valmiiksi sahattuja vanerihahmoja. Eihän tässä olekaan enää kuin viikko aikaa!


Kuka aikoo tulla joulumyyjäisiin? Onko tilausajobussit jo varattu?


6 kommenttia:

 1. Melkein tilasin itselleni limusiini kuljetuksen myyjäisiin tänään, niin kovasti olen ihastunut sun tekeleisiin, sitten kurkkasin tililleni ja se välkkyi melkein miinuksella :D
  Oletko kokeillut ankan kanssa jo eri kokoisia renkaita? Saisiko sillä vaappumista aikaan? Ehkäpä varsin tyhmä idea, mutta yrittänyttä ei laiteta :D
  Paketti on kiva noin irrallisella etiketillä, kiva kun ajattelit, että laatikon saa sitten uudelleen käyttöön. Hyvää loppuviikkoa ja viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, olisit vain tullut limusiinilla :)

   Olen kokeillut ankan kanssa tooosi monenlaisia renkaita. Parhaiten nuo kulkee, jos akseli on suoraan keskellä; muuten rengas ja ankan vartalo kohtaavat, kun ankka vaappuu ala-asentoon. Vai tarkoititko, että eturenkaat olisivat erikokoiset kuin takarenkaat? Ei se varmaan vaappuisi niin, mutta näyttäisi kyllä kivalta! :)

   Jätän etiketit irrallisiksi, niin hyvä rasia pääsee hyvään käyttöön! :)

   Poista
 2. En kestä. Oot kyllä niin reipas ja sinnikäs. On pakko käydä joka päivä kattomassa täällä miten sun työt edistyy :)
  Ja samalla harmittaa älyttömästi, että en ole paikkakunnalla myyjäisen aikaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekään en kestä, haluan nukkumaan. Uskomatonta, miten paljon tätä hommaa voikin riittää.

   Tooosi monella tuntuu olevan näiden myyjäisten aikaan muuta hommaa. Mullekin olisi sattuneet kahdet pikkujoulut, mutta jäävät nyt molemmat väliin :(

   Poista
 3. Oon seuraillut blogiasi jo vuoden päivät. Ihastunut olen niin tuhannesti näihin kaikkiin sun tekemiin juttuihin. Nyt olen jokseenkin samaistunut kiireeseesi kaikkien sahausprojektien valmistumisen johdosta. Ite tällä hetkellä teen joululahjaksi käsitöitä hurjaa vauhtia ja vain toivon,että aika riittää. Toivottavasti sulla meni myyjäiset hyvin ja sait kaikki valmiiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kommentti, kiitos! :)

   Toivotaan, että myyjäiset sujuu mukavasti! Hommaa riittää vielä aivan järkyttävästi. Minä ajattelin, että ylijäävät jutut voisivat olla joululahjoja, niin niitä ei enää tarvitsisi enempää ajatella. Toisaalta yksi kaveri usutti osallistumaan muihinkin joulumyyjäisiin, joita täällä päin kuulemma riittää.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!