maanantai 10. marraskuuta 2014

Mustalla seinälläMiten on aika voinut mennä näin nopeasti? Marraskuu on melkein puolessa välissä. Vielä ei tunnu yhtään jouluiselta, mutta ehkä pian voisi jo alkaa lisäillä jouluvaloja ja koristeita. Liian aikaisin ei tokikaan saa aloittaa; siinä kokee joulu pian inflaation.


Eilen illalla sahasin taas muutaman tunnin, mutta muuten tuntuu, että käsityöasiat ovat jääneet suorastaan unholaan. Mitenhän ehdin saada kaiken valmiiksi? Tänään voisin käydä ostamassa puuakselia ankoille. Löysin myös uuden tarpeen, porakonetelineen. Sen avulla saa porattua reiät tismalleen suoriksi. Uskokaa pois, että vapaalla kädellä suoraan poraaminen on hyvin, hyvin vaikeaa. Porakonetelineitä saisi Biltemasta, mutta nehän ovat sieltä tietenkin loppu.


Vaappuva ankka odottelee pyöriensä valmistumista maltillisesti kaapin päällä. Viimeksi en vielä ärsyyntymiseltäni pystynyt tästä kertomaan, mutta nyt, kun pahin tuohtumus on laantunut, voin ottaa asian puheeksi. Vetoleluillahan meni suunnitelmat uusiksi, kun selkeni, että kierretankoakselin sijasta ankoille kannattaa laittaa puuakseli, jotta vältytään rumilta irto-osilta. Minähän olin tehnyt kierretankoakselisuunnitelma mielessäni (hieman liioitellen) 569 elukkaa pyöriä vaille valmiiksi.  

No sitten siitä kierretankosuunnitelmasta luovuttiin ja kävi ilmi, että puuakselia varten leluihin pitää porata edellistä suurempi reikä. Ankoilla ei ole mitään ongelmaa, mutta bambien jalat olin piirtänyt niin ohuiksi, ettei niissä ole paljon ekstraporaamisen varaa. Yhden bambin koetin porata uudelleen, ja sehän napsahti heti poikki. 


En sano, mitä olisi alkujaan kannattanut tehdä, ja jos joku haluaa valistaa minua tästä asiasta, en kuuntele.

 
 Työpistepuolella on synkkää ja mustaa. Hylly pitäisi saada kiinnitettyä seinälle, mutta kuka sen siihen kiinnittää. Tälle seinälle voisin laittaa myöskin suunnitteilla olevan poronsarvinaulakon. Sarvinaulakko saisi sitten vaikka kunnian olla ensimmäisten jouluvalojen kannattaja.


8 kommenttia:

 1. No voi :) ihan pakko udella, että mikä ihana musta kaappi sinulla sieltä näkyi ja oletko sen itse maalannut ? minulla vanha tammikaappi ja niin tekis mieli vetää se mustaksi ;) Parolan aseman plogissa oli hyviä vinkkejä - siellä oli muistaakseni maalattu kirjoituspöytä ja upea tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo musta pikkukaappi on muutaman vuoden takainen Huuto.net-löytö. Se on ollut aikaisemmin ainakin pojan huoneessa. Alkujaan siinä oli sellainen ankeanruskea petsi (?), mutta sudin mustaa maalia päälle.

   Jos tuo kaappi mahtuisi jonnekin toisaalle, laittaisin sen sinne. Musta kaappi on vähän synkkä mustaa seinää vasten.

   Poista
 2. Jossain lehtitilauksessa sai kaupanpäälle poran, eli käytännössä osta pora ja saat lehden ilmaiseksi. Ei ole edes kk kun näin tarjouksen. ehkä google toimii paremmin siellä pohjoisessa kuin täällä kaukaisessa etelässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen kylkiäinen! Olikohan kummoinen pora?

   Google toimii täällä oikein hyvin, kiitos kysymästä!

   Poista
 3. Vaappuva ankka näyttää oikein suloiselta tuolla kaapin päällä. Nää on taas kategoriaa ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Tsemppiä, että hommat pääsisivät taas vauhtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taidan sittenkin jättää yhden ankan itselleni. Se voi tuolla kaapin päällä vaikka sitten muistuttaa minua omasta olemassaolostaan.

   Tänään tein renkaat alusta saakka itse, sahaamalla tällä kertaa. Nyt näyttäisi luistavan. Tein parit pyörät kokeeksi, ja nyt teen pari ankkaa ihan liimauksia myöten valmiiksi. Katsotaan, kuinka käy.

   Poista
 4. No voihan kierretanko-plääh. Se on jotenkin nii turhauttavaa tyytyä vaintoehto B:n, kun se A olisi ollut justhyvä.
  Mistä muuten oot ostanu tota vaneria? Vessakaappi-projektini kera vanhan i,kunan odotte,ee taustalevyä ;)

  Muuten; ootteko saanu sen takan myytyä? Torissa oli joku Halutaan ostaa-ilmoitus, laitan varuilta linkkiä http://www.tori.fi/pohjois-pohjanmaa/Sahkotakka_15305130.htm?ca=2&w=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä puutanko on nyt kuitenkin ehdottomasti suunnitelma numero yksi. En arvannut, että kierretanko olisi ollut niin huono vaihtoehto. Se piti omin silmin nähdä ja todeta.

   Olen ostanu vaneria Oulussa K-raudasta. Tuota vähän paksumpaa pitäisi löytyä järjellisinä paloina kaupan sisäpuolelta, mutta nyt se oli loppu, ja piti ostaa aivan valtava levy.

   Rovaniemellä ostin vaneria lasiliikkeestä. Sieltäkin kannattaisi kysäistä. Samoin Puukeskus ja vaneriliike Kärkkäisen lähellä myyvät varmasti vaneria!

   Sain takan myytyä! Laskin sen hintaa niin kauan, että ostaja löytyi! Se olikin iso jökötys ja vei paljon tilaa ullakolla. Kiitokset vinkistä ja huomaavaisuudesta :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!